Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek miért van az, hogy a mostani korban embereknek nem elég 1-3 kapcsolat hogy megtalálják az igazit? Régen sok olyan volt, aki első párkapcsolatából örök életre szóló boldog házasságot teremtett.
Azért, mert mostanában sokkal hamarabb kilépnek a kapcsolatokból. Van egy ilyesmi mondás is, hogy "Régen, ha elromlott valami, azt megjavították. Ma, ha elromlik valami, újat vesznek helyette."
A sok válás is ezért van, mert a legkisebb problémára is ez a válasz, nem pedig az, hogy kitartsanak egymás mellett és megoldják a gondokat.
Régen (mármint nem 20-30 éve, hanem jóval régebben) a házasság szinte kötelező volt, ráadásul egész fiatalon. Még 30 sem volt az ember, de már vénlánynak, öreglegénynek számított.
Korábban is kezdődött a nagybetűs élet, nem jártak ennyien főiskolára, de sokan még középiskolába sem.
Sokszor a házasságokat a szülők tervezték el előre és nem annyira a fiataloktól függött.
Hogy aztán ezek boldog házasságok voltak-e, az más kérdés.
A válás nem volt divat, sőt elítélendő volt. Így az emberek megpróbáltak legalábbis jól meglenni egymással, ahogy tudtak. Persze sokszor így sem tudtak. Sok olyan dolog zajlott a négy fal között, amikről nem beszéltek az emberek.
Ha meg ilyen 20-30-40 évvel ezelőtti házasságokra gondolsz, pl. a szüleim fiatal korában, akkor kb. hasonlóképpen működtek a kapcsolatok, mint most.
Köszönöm a válaszokat :)
Am ezért kérdeztem, mert megkísérlek egy tartós kapcsolatot egy lánnyal.
És megbeszéltük hogy ha már nincsen szerelem, csak a szeretetet érezzük, és szívből jövő szeretetet, akkor maradunk egymással. Amúgy én azt vettem észre, hogy manapság sokan nem elégszenek meg a szeretettel, a szerelem kell nekik. Vagy ez csak a fiatalabb korosztálynál van így? Már nagyon szeretnék egy élettársat, házastársat magam mellé, remélem sínen fognak menni a dolgok, ahogyan eddig alakul. :)
21/F
# 7 Én 35 éves vagyok, szóval nem egy mai csirke, de a mai napig nem elégednék meg egy olyan kapcsolattal, amiben soha nem volt szerelem, csak szeretetet. A mai napig szerelmes vagyok a férjembe már hat éve. Persze ezzel együtt szeretem is, a legjobb barátom is egyben.
De ismerek olyan párokat, akik boldogan, szeretetben élnek szerelem nélkül is. Embere válogatja.
Dédanyáink korában, vagy még régebben sokszor nem tehették meg a fiatalok, hogy a szívük szerint válasszanak, ma már szabadabb a választás.
Kezdjük az elején. 100 évvel ezelőtt eleve megmondták a szüleid, hogy kivel fogsz házasságra lépni. 50 évvel ezelőtt, ha leszülettél egy faluban, kb 3 veled egykorú lány volt. Abból kettő már foglalt. Tehát a maradék egyből kellett kiválasztanod a jövendőbeli párodat. A szomszéd faluból nehézkes lett volna választani, egyrészt, mert egész nap a mezőn dolgoztál, estére nemigen volt kedved/időd 10 km-t gyalogolni, másrészt meg, hamar elvágták volna a torkodat az ottani legények. (50 éve még a megyeszékhelyen is csak a főutcán volt közvilágítás.)
Mostanra kinyílt a világ. Manapság belehajtogatod habtestedet a kocsiba, és ha 100 km-re lakik a kedvesed, akkor is minden nehézség nélkül találkozhatsz vele. Tehát megteheted, hogy a fél ország felhozatalából válaszd ki a neked megfelelőt. És ez a kulcsszó: megteheted. Ha pedig megteheted, akkor miért ne tennéd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!