Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is érdekes a házasságban ez a külön kassza, közös kassza kérdés?
Ha a férfi keres többet, mindenki a közös kasszát élteti.
De ha véletlenül a nő 3 ezer forinttal több jövedelemmel rendelkezik, akkor már külön kassza, mert nehogy már ő tartsa el a férfit!
Mi a véleményetek a jelenségről?
19-es nekem is az jutott eszembe, mint a 21-esnek..hamarosan a legkisebb bajod lesz, hogy a cipőbe beleszól-e..a lényeg, hogy gyeketek ne legyen, mert a gyerek pelenkahasznalatát is meg fopgja kerdőjelezni..
(Mindez 1 hónap alatt kibukott azért az kemény)
Nálunk volt, hogy én kerestem többet, volt, hogy a férjem(ez tovább)
Most nagyjából azonosan,
El nem tudnám kepzelni a különkasszát.
Nagykiadást úgyis megbezsélünk többi meg nemkérdés, hogy kell-e..
Azonosak nagyjából a költési szokásaink..ha nem igy van szerintem előbb utőbb megmérgezi a kapcsolatot különkasszával is. Nem tudnám nézni, hogy a férjem leveri a pénzt pl a6. Cipőre kaviárra..stb..de azt sem, hogy inkabb nem eszik és rongyokba jár úgy a fogához veri a garast
Nem tudnám azt sem csinálni, hogy te fizeted a zsemlet én a felvagottat..stb
Közös életünk van, közös céljaink, azért együtt dolgozunk..mindkettönknek van életbiztije(megtakarításos) stb...
Én sem tudom hol olvastál ilyet kérdező..sztem a különkasszát általában a házasságellenesek, vagy akik megégették magukat vagy azok szorgalmazzák, akiknek nagyon különbözik a költési szokásuk...
Persze ez velemény csak.
Kedves kérdező!
"Ugye nem veszed rossz néven, ha megmosolyoglak, mikor azt fejtegeted mi lesz 15 év múlva?"
Nem, de attól még tartom a véleményemet, hogy tényleg ez várható 15 év múlva. Nyilván sok minden történhet, keresztülhúzhatja a számításainkat, de attól még lehet tudni, hogy mi várható. Ezért is írtam, hogy valószínűleg, nem azt, hogy biztosan.
Teljesen mindegy, mi a helyzet, amíg a felek pénzkezelési szokásai egyeznek, ha különböznek, akkor úgyis vége lesz előbb-utóbb a kapcsolatnak.
Mi nagyságrendileg azonosan keresünk általában, azonban volt, hogy ő keresett többet, s olyan is, hogy én. Egyik eset sem változtatta meg a pénzkezelési szokásainkat. Igaz, mi -tevőlegesen- egy szekeret húzunk.
Külön számlánk van, már közel 40-esként házasodtunk össze, eszünkbe sem jutott a közös számla.
A fizetésünk pont egyforma. Albérletben lakunk. Egyik hónapban egyikünk fizeti a bérleti díjat, másikunk a rezsit, következő hónapban fordítva.
A többi kiadás attól függ: a macskákat én hoztam, azoknak én fizetem az oltását, általában a kajáját. Ő a tengerimalacokkal foglalkozik.
A kaja szerintem kb. fele-fele. A kocsira talán ő költ többet, de többet is használja, én bérlet párti vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!