Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerintetek is érdekes a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek is érdekes a házasságban ez a külön kassza, közös kassza kérdés?

Figyelt kérdés

Ha a férfi keres többet, mindenki a közös kasszát élteti.

De ha véletlenül a nő 3 ezer forinttal több jövedelemmel rendelkezik, akkor már külön kassza, mert nehogy már ő tartsa el a férfit!

Mi a véleményetek a jelenségről?

2015. máj. 6. 16:41
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
78%
ma 17:38-as, hu hat, nem is tudom, szerintem ne tervezz vele sokaig! Az nem jo elojel ha mindenert szol amit magadnak veszel. :(
2015. máj. 6. 17:48
 22/29 anonim ***** válasza:
78%
Kedves 20-as, ezt én is nagyon jòl tudom, ezzel csak a párom nincs tisztában. Ezèrt fogunk mostmár megfelezni minden költséget, habár ez nem szòl már hosszú távra
2015. máj. 6. 18:18
 23/29 anonim ***** válasza:
55%
Sosem talalkoztam még ezzel a jelenséggel, de az is igaz, hogy nem szoktam a barátaim pénzügyi dolgait firtatni. Nálunk ez a dolog úgy van megoldva, hogy van egy közös számlánk, erre megy mindkettőnk részéről x összeg, amiből álljuk a rezsit, ételt, higiéniai és tisztálkodási szereket, háztartást. Ez az összeg nem pont annyi, ami épp fedezi a költségeket, vmivel több. Innen álljuk, ha pl cserélni kell a porszívot, vagy új függöny kell a nappaliba. Párommal mindketten cirka ugyanannyit keresünk, ugyanaz a végzettségünk, egy intézetben dolgozunk. A keresetünk fennmaradt része meg megy oda, ahova csak gondoljuk. Van megtakarításunk, azt is külön kezeljük, ill előre gondolkodunk olyanban is, hogy nyáron megyünk e nyaralni és hová és arra is teszünk félre. Nálunk kezdetektől fogva így volt. Egyikünk sem akarta, hogy teljesen szeparálódjunk, az teljes anyagi káosz lett volna, de hogy minden pénz egy helyre menjen sem megoldás. Ettől függetlenül, ha valami nagyobb értékű dolgot vásárol egyikünk, azt mindig megbeszéli a másikkal, akkor is, ha teljesen a saját pénzén megy.
2015. máj. 6. 19:05
 24/29 anonim ***** válasza:
55%
Nem mindegy, hogy együttélésről vagy házasságról van-e szó.
2015. máj. 6. 19:22
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

19-es nekem is az jutott eszembe, mint a 21-esnek..hamarosan a legkisebb bajod lesz, hogy a cipőbe beleszól-e..a lényeg, hogy gyeketek ne legyen, mert a gyerek pelenkahasznalatát is meg fopgja kerdőjelezni..

(Mindez 1 hónap alatt kibukott azért az kemény)

Nálunk volt, hogy én kerestem többet, volt, hogy a férjem(ez tovább)

Most nagyjából azonosan,

El nem tudnám kepzelni a különkasszát.

Nagykiadást úgyis megbezsélünk többi meg nemkérdés, hogy kell-e..

Azonosak nagyjából a költési szokásaink..ha nem igy van szerintem előbb utőbb megmérgezi a kapcsolatot különkasszával is. Nem tudnám nézni, hogy a férjem leveri a pénzt pl a6. Cipőre kaviárra..stb..de azt sem, hogy inkabb nem eszik és rongyokba jár úgy a fogához veri a garast

Nem tudnám azt sem csinálni, hogy te fizeted a zsemlet én a felvagottat..stb

Közös életünk van, közös céljaink, azért együtt dolgozunk..mindkettönknek van életbiztije(megtakarításos) stb...

Én sem tudom hol olvastál ilyet kérdező..sztem a különkasszát általában a házasságellenesek, vagy akik megégették magukat vagy azok szorgalmazzák, akiknek nagyon különbözik a költési szokásuk...

Persze ez velemény csak.

2015. máj. 6. 19:40
 26/29 anonim ***** válasza:
60%

Kedves kérdező!

"Ugye nem veszed rossz néven, ha megmosolyoglak, mikor azt fejtegeted mi lesz 15 év múlva?"

Nem, de attól még tartom a véleményemet, hogy tényleg ez várható 15 év múlva. Nyilván sok minden történhet, keresztülhúzhatja a számításainkat, de attól még lehet tudni, hogy mi várható. Ezért is írtam, hogy valószínűleg, nem azt, hogy biztosan.

2015. máj. 6. 21:07
 27/29 anonim ***** válasza:
Nagynénéméknél addig kellett az élettársának a külön kassza, míg néném fel nem tört a rangletran, és háromszor annyit keresett mint a pasi.
2015. máj. 6. 21:10
 28/29 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy, mi a helyzet, amíg a felek pénzkezelési szokásai egyeznek, ha különböznek, akkor úgyis vége lesz előbb-utóbb a kapcsolatnak.

Mi nagyságrendileg azonosan keresünk általában, azonban volt, hogy ő keresett többet, s olyan is, hogy én. Egyik eset sem változtatta meg a pénzkezelési szokásainkat. Igaz, mi -tevőlegesen- egy szekeret húzunk.

2015. máj. 7. 11:39
 29/29 anonim ***** válasza:

Külön számlánk van, már közel 40-esként házasodtunk össze, eszünkbe sem jutott a közös számla.

A fizetésünk pont egyforma. Albérletben lakunk. Egyik hónapban egyikünk fizeti a bérleti díjat, másikunk a rezsit, következő hónapban fordítva.

A többi kiadás attól függ: a macskákat én hoztam, azoknak én fizetem az oltását, általában a kajáját. Ő a tengerimalacokkal foglalkozik.

A kaja szerintem kb. fele-fele. A kocsira talán ő költ többet, de többet is használja, én bérlet párti vagyok.

2015. máj. 7. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!