Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerintetek is érdekes a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek is érdekes a házasságban ez a külön kassza, közös kassza kérdés?

Figyelt kérdés

Ha a férfi keres többet, mindenki a közös kasszát élteti.

De ha véletlenül a nő 3 ezer forinttal több jövedelemmel rendelkezik, akkor már külön kassza, mert nehogy már ő tartsa el a férfit!

Mi a véleményetek a jelenségről?

2015. máj. 6. 16:41
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
92%

Szia! Én sem tudom, hol olvastál ilyesmit, amit a kifejtésben írtál. Lehet, hogy egy-két válaszoló így gondolja, de én egyáltalán nem ezt látom a többségi véleménynek.

Jelenleg még gyakornoki állásom van, így a férjem keres többet, de valószínűleg ez pár éven belül megfordul. 15 év múlva nem 3000 Ft-tal fogok többet keresni, hanem többször annyit, mint a férjem (a szakmám miatt). De most is, akkor is közös kasszában fogunk gondolkodni. Szerintem nincs ebben sem furcsa, sem szokatlan egy házasságban. Jogi szempontból is közösnek számít a pénzünk.

2015. máj. 6. 16:58
 12/29 anonim ***** válasza:
59%

Nem tudok elképzelni olyan kapcsolatot, ahol a pénzügyi döntések nem közösen, egyenrangú partnerként egymással megbeszélve születnek. Az is, ha az egyik, vagy mindkét fél önmagának tesz félre pl. befektetős életbiztosításba. Ha nincs bizalmam a páromban, vagy nagyon jelentős a jövedelemkülönbség (nem GYES, átmeneti munkanélküliség, betegség vagy hasonló ok miatt, hanem mert nincs ambíció, végzettség stb. a részéről), ott eleve nem jön szóba összeköltözős, komoly kapcsolat.

Lepontozhattok, de ez a véleményem, 13 éve egyedülállóként tartom el a családomat, nem akarok már több eltartottat.

2015. máj. 6. 16:59
 13/29 A kérdező kommentje:
Ugye nem veszed rossz néven, ha megmosolyoglak, mikor azt fejtegeted mi lesz 15 év múlva? Nagyon fiatal lehetsz még. Ráírom a korod számlájára.
2015. máj. 6. 17:01
 14/29 anonim ***** válasza:
97%

Leírom,én mióta és miért vagyok a külön kassza híve .

Évekig elképzelhetetlennek tartottam,aztán volt egy 10 éves kapcsolatom,ahol a delikvens hol dolgozott-hol nem,rengeteg adósságot csinált magának(és ezzel együtt nekem) ,amikor volt egy kevés pénze,vagy munkája hülyeségekre költötte (semmi gond nincs vele,amíg megengedheti magának az ember-ha nem,akkor van gond) . És ami a legszebb,feléltem a tartalékjaimat az ő f@.szságai miatt . Aztán egyszer lett egy olyan munkája,ahol kemény 15 ezer forinttal többet keresett mint én,és az elmúlt x év el volt felejtve amíg eltartottam a fenekét,és szépen a fejemhez is vágta .

Nos én egyszer voltam ilyen hülye életemben,jó kis tanulópénz volt. Azóta -bár nem vagyok sz.rrágó egyáltalán- jobban meggondolom ,hogy anyagilag kivel ,mikor,hogyan osztozkodom . De alapesetben támogatnám a közös kasszát,teljesen mindegy ki keresi a többet,ha egy normális egészséges párkapcsolatról van szó. Az a gond,hogy én ebben már nem igazán bízok.

2015. máj. 6. 17:07
 15/29 anonim ***** válasza:
A privátot nem én írtam.
2015. máj. 6. 17:08
 16/29 anonim ***** válasza:
78%
#14: A kérdésben házasságtól van szó, ahol eleve vagyonközösség van. Ha válásra kerül a sor, úgyis fele-fele. Teljesen értelmetlen dolog a külön kassza.
2015. máj. 6. 17:11
 17/29 anonim ***** válasza:
82%
Megérné a fogalmakat tisztázni, mert egy múltkori kérdésnél kiderült, hogy a két tábor teljesen máshogy értelmezi a külön kasszát.
2015. máj. 6. 17:27
 18/29 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem az az érdekes jelenség, ha olyan emberek házasodnak össze, akik ilyen alapkérdésekben nem tudnak megegyezni, egyetértésre jutni.

Onnantól kezdve, hogy egy házaspár melyiket választja és miért, az az ő dolguk, az ő döntésük.

Nálunk mindig is közös kassza volt az anyagi helyzetünktől függetlenül.

2015. máj. 6. 17:33
 19/29 anonim ***** válasza:
71%
Mi kb. egy hónapja költöztünk össze, naggyából egyforma a fizunk, de nem jön be a közös kassza. A konyhára általában èn vásárolok, nem élünk nagy lábon, igyekszek csak fontos dolgokra költeni, amibõl fõzök, mégis sokba kerül. A pàrom kifizette a lakbèrt és ezzel letudta. Mèg ez ugy mindegy is, nem fontos. Csak az a legrosszabb, hogy beleszòl minden másba amit veszek arctisztitó, vattakorong, gyanta, krém, a ruha vásárlás meg kész horror (mire neked cipõ tavaszra van boka csizmád, nem?!), vagy ha mondom hogy el kell mennem fodrászhoz, rögtön leszòl hogy drága.
2015. máj. 6. 17:38
 20/29 anonim ***** válasza:
86%

"Mi kb. egy hónapja költöztünk össze, naggyából egyforma a fizunk, de nem jön be a közös kassza."

Csakhogy a közös kassza NEM ez.

A közös kassza a pénzügyek KÖZÖS megtervezését, KÖZÖS gazdálkodást jelent, nem pedig azt, hogy kiválasztom tetszőlegesen, hogy én mit fizetek és utána b..sztatom a másikat, hogy ő miért arra költ, amire.

2015. máj. 6. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!