Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is érdekes a házasságban ez a külön kassza, közös kassza kérdés?
Ha a férfi keres többet, mindenki a közös kasszát élteti.
De ha véletlenül a nő 3 ezer forinttal több jövedelemmel rendelkezik, akkor már külön kassza, mert nehogy már ő tartsa el a férfit!
Mi a véleményetek a jelenségről?
Szia! Én sem tudom, hol olvastál ilyesmit, amit a kifejtésben írtál. Lehet, hogy egy-két válaszoló így gondolja, de én egyáltalán nem ezt látom a többségi véleménynek.
Jelenleg még gyakornoki állásom van, így a férjem keres többet, de valószínűleg ez pár éven belül megfordul. 15 év múlva nem 3000 Ft-tal fogok többet keresni, hanem többször annyit, mint a férjem (a szakmám miatt). De most is, akkor is közös kasszában fogunk gondolkodni. Szerintem nincs ebben sem furcsa, sem szokatlan egy házasságban. Jogi szempontból is közösnek számít a pénzünk.
Nem tudok elképzelni olyan kapcsolatot, ahol a pénzügyi döntések nem közösen, egyenrangú partnerként egymással megbeszélve születnek. Az is, ha az egyik, vagy mindkét fél önmagának tesz félre pl. befektetős életbiztosításba. Ha nincs bizalmam a páromban, vagy nagyon jelentős a jövedelemkülönbség (nem GYES, átmeneti munkanélküliség, betegség vagy hasonló ok miatt, hanem mert nincs ambíció, végzettség stb. a részéről), ott eleve nem jön szóba összeköltözős, komoly kapcsolat.
Lepontozhattok, de ez a véleményem, 13 éve egyedülállóként tartom el a családomat, nem akarok már több eltartottat.
Leírom,én mióta és miért vagyok a külön kassza híve .
Évekig elképzelhetetlennek tartottam,aztán volt egy 10 éves kapcsolatom,ahol a delikvens hol dolgozott-hol nem,rengeteg adósságot csinált magának(és ezzel együtt nekem) ,amikor volt egy kevés pénze,vagy munkája hülyeségekre költötte (semmi gond nincs vele,amíg megengedheti magának az ember-ha nem,akkor van gond) . És ami a legszebb,feléltem a tartalékjaimat az ő f@.szságai miatt . Aztán egyszer lett egy olyan munkája,ahol kemény 15 ezer forinttal többet keresett mint én,és az elmúlt x év el volt felejtve amíg eltartottam a fenekét,és szépen a fejemhez is vágta .
Nos én egyszer voltam ilyen hülye életemben,jó kis tanulópénz volt. Azóta -bár nem vagyok sz.rrágó egyáltalán- jobban meggondolom ,hogy anyagilag kivel ,mikor,hogyan osztozkodom . De alapesetben támogatnám a közös kasszát,teljesen mindegy ki keresi a többet,ha egy normális egészséges párkapcsolatról van szó. Az a gond,hogy én ebben már nem igazán bízok.
Szerintem az az érdekes jelenség, ha olyan emberek házasodnak össze, akik ilyen alapkérdésekben nem tudnak megegyezni, egyetértésre jutni.
Onnantól kezdve, hogy egy házaspár melyiket választja és miért, az az ő dolguk, az ő döntésük.
Nálunk mindig is közös kassza volt az anyagi helyzetünktől függetlenül.
"Mi kb. egy hónapja költöztünk össze, naggyából egyforma a fizunk, de nem jön be a közös kassza."
Csakhogy a közös kassza NEM ez.
A közös kassza a pénzügyek KÖZÖS megtervezését, KÖZÖS gazdálkodást jelent, nem pedig azt, hogy kiválasztom tetszőlegesen, hogy én mit fizetek és utána b..sztatom a másikat, hogy ő miért arra költ, amire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!