Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Tényleg pénzéhes vagyok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg pénzéhes vagyok?

Figyelt kérdés

A párommal kb egyforma a bevételünk, bár nekem néha magasabb, mivel túlórázok. Ebben a hónapban 200 ezret fogok kapni, amiből 120 000 marad fel a költségeken túl.

A párom azt szeretné, ha neki adnám, mert minek nekem ekkora összeg, mikor havi 3000-nél ritkán költök többet. Szerinte az a pénz jobb helyen lenne nála, és ha kell valami, majd ad belőle.

Azt a pénzt nyaralásra és fesztiválokra akartam félretenni, hogy ne otthon kukuljunk egész nyáron. Mondtam neki, de húzza a száját, mert hogy ez az "el a kezekkel a keresetemtől" hozzáállás nagyon taszító.

Neki viszont kifolyik a pénz a keze közül. Évekig volt nagyon jó munkája, 300 000Ft-t keresett. Egy fillér megtakarítása nincs.

Én most dolgozom először (tanultam eddig), és nem szeretném, ha elúszna a pénzem nyomtalanul.

Tényleg én vagyok a pénzéhes?

2015. ápr. 24. 09:58
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem te vagy pénzéhes (éhes a saját pénzedre, az milyen?), ha ő nem tud takarékoskodni, akkor mindenképpen te tedd el a pénzt.
2015. ápr. 24. 16:15
 32/35 anonim ***** válasza:
100%

"A párom azt szeretné, ha neki adnám, mert minek nekem ekkora összeg, "

És még felmerül benned, hogy te vagy a pénzéhes?

Nem te vagy, hanem a barátod, de nagyon.

Ilyen könnyű téged befolyásolni?

NE adj neki semmit a közös költségeken túl, de legjobb lenne, ha külön költöznél tőle. Keresel annyit, hogy egyedül is tudj lakást bérelni.

2015. ápr. 24. 18:24
 33/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem te vagy pénzéhes, és ezt szerintem te is pontosan tudod.

"Mondtam neki, de húzza a száját, mert hogy ez az "el a kezekkel a keresetemtől" hozzáállás nagyon taszító."

Nem, ez teljesen ésszerű viselkedés a részedről, és én is csak azt tudom tanácsolni, hogy nagyon legyél észnél, ha ezzel a pasival maradsz ezek után is, és soha ne hozd magad anyagilag kiszolgáltatott helyzetbe.

Ha neki ez a viselkedés taszító, akkor keressen egy olyan nőt, aki azért dolgozik, hogy havi pár ezer Ft kivételével átengedhesse a munkával megkeresett pénzét egy olyan férfinak, aki évek alatt nem tudott semmit félretenni havi 300.000 Ft-ból, és aki aztán majd eldönti, hogy mire ad neki pénzt, ha szeretné, és mire nem.

Nálam már biztos ezerrel villogna a vészcsengő egy ilyen javaslat, illetve egy ilyen megjegyzés után, miszerint az én hozzáállásom taszító, nem pedig az övé.

Ha nem akarna ezzel visszaélni valamilyen formában, akkor szerinted mégis miért akarná elszedni a pénzedet?

2015. ápr. 24. 18:38
 34/35 anonim ***** válasza:
Eleve hogy képzeli, hogy neki könyörögj zsebpénzért a saját keresetedből. Főleg ha gazdálkodni sem tud. Nehogy adj neki.
2015. ápr. 24. 22:06
 35/35 anonim ***** válasza:
Ha az én párom ilyen kijelentést merne tenni, bennem teljesen felborulna a kapcsolatunkba vetett hit és nemcsak a pénz miatt! Én is csak meg tudom erősíteni, amit a 8. válaszoló írt: azért csinálja ezt, hogy maga alá gyűrjön és te legyél a kisebb, akit tud irányítani. Emellett pedig még a zsarolástól se riad vissza, meg az önbizalmad széttiprásától, hogy azt mondja, pénzéhes vagy. Ha eszednél vagy és nem hagyod magad alárendelni, nem fog sokáig tartani ez a kapcsolat. Én is megjártam már ezt és azért mentünk szét, mert ő irányítani akart, én a saját utamat akartam járni, tehát az érdekeink teljesen ütköztek. Ha már felmerül ilyen igény a pasiban, hogy téged valamilyen módon függésbe hozzon, az egy nagyon nagyon nagyon rossz jel. Én a helyedben újragondolnám ezt a kapcsolatot. Szerintem ez a pasi is addig fogja mutatni a jó oldalát, amíg nyeregbe nem érzi magát. Utána meg jön a szokásos forgatókönyv: emlmar a barátaidtól, elveszi az erődet ahhoz, hogy építsd a karriered és a többi, végül pedig teljesen tönkreteszi az életed. Ez már csak a végkifejlett, nem akarom elítélni a párodat, de jobb, ha odafigyelsz, különben nemcsak a pénzedet veheti el, hanem az életedet is.
2015. ápr. 24. 22:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!