Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg pénzéhes vagyok?
A párommal kb egyforma a bevételünk, bár nekem néha magasabb, mivel túlórázok. Ebben a hónapban 200 ezret fogok kapni, amiből 120 000 marad fel a költségeken túl.
A párom azt szeretné, ha neki adnám, mert minek nekem ekkora összeg, mikor havi 3000-nél ritkán költök többet. Szerinte az a pénz jobb helyen lenne nála, és ha kell valami, majd ad belőle.
Azt a pénzt nyaralásra és fesztiválokra akartam félretenni, hogy ne otthon kukuljunk egész nyáron. Mondtam neki, de húzza a száját, mert hogy ez az "el a kezekkel a keresetemtől" hozzáállás nagyon taszító.
Neki viszont kifolyik a pénz a keze közül. Évekig volt nagyon jó munkája, 300 000Ft-t keresett. Egy fillér megtakarítása nincs.
Én most dolgozom először (tanultam eddig), és nem szeretném, ha elúszna a pénzem nyomtalanul.
Tényleg én vagyok a pénzéhes?

Meg ne forduljon a fejedben, hogy neki adod a fizetésed!!!!!!!!
Mire fel?
Inkább nyissatok egy közös bankszámlát/otthoni perselyt, és havonta 50-50%-ban rakjatok bele valamennyit! Ez lenne a korrekt!
A maradékot mindenki tartsa magánál.
Ezenkívül szembesíthetnéd önmagával, hogy az amit ő kér/követel tőled, tulajdonképpen mit is jelent: elnyomást, függésben tartást, feletted való uralkodást...stb.
Vajon mit reagál erre?

A párod akarja a te pénzed elvenni,és beosztani.Semmiképpen se hagyd,később az ilyenekből lesznek az elnyomott,kizsigerelt,bántalmazott nők.
Rakd szépen egy számlára,és üljön ott a pénz,ha pedig erőszakoskodik akkor gondolkozz el azon,hogy mégis van e értelme együtt maradnotok.

Kozold vele, hogy NEM! Ha ezutan is koti az ebet a karohoz, nagyon gondolkozz el a kapcsolatodon.
Ha hazasok lennetek es neki is lenne egy jelentos osszege ami megmarad a bevetelebol , akkor azt momdom ok, de igy...hulyeseg.

"mert minek nekem ekkora összeg"
Hát ez nagy :)
Minek NEKI ez az összeg?

Neki folyik ki a pénz a kezéből, de nála lenne jobb helyen? Na ne... Remélem te is érzed, hogy ebben ki kell tartanod az elveid mellett. Neki miért van több köze a fizetésedhez, mint neked? Neki miért van több joga rendelkezni a te fizetésed felett, mint neki?
Mondd el neki, hogy nem szeretnéd, ha elveszne, megtakarításba teszed és kész. Ennél jobb helyen nála sem lenne, sőt...

Nem értem, ezt az add oda neki dolgot.
Ti nem közösen gyűjtötök, közös célokra?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!