Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A feleségem mégsem akar...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A feleségem mégsem akar gyereket, pedig nem ezt beszéltük meg? Nők, mit tanácsolnátok?

Figyelt kérdés
A feleségemmel 8 éve vagyunk együtt, tavaly házasodtunk. Már évekkel ezelőtt beszéltünk a gyermekvállalásról és a közös jövőnkről. Akkor úgy tűnt ugyanazt szeretnénk, és egy úton haladunk. Megbeszéltük, hogy az esküvő után rögtön próbálkozunk és családot alapítunk. Sokat beszéltünk erről, és mindketten egyformán szerettük volna. Az esküvőnk előtt sikerült külföldön munkát vállalnom, pár hónapra rá ő is utánam jött, azóta kint élünk. Anyagi problémáink sincsenek, eléggé jól keresek én is és ő is, tehát még biztatóbban alakultak a dolgok a jövőnkkel kapcsolatban. Azonban az esküvő után elkezdte mondogatni, hogy talán még várnunk kéne a babával, ő nyelvet szeretne még tanulni, meg belerázódni a külföldi létbe. Megbeszéltük, egyet értettem vele, és megállapodtunk, hogy várunk még 1 évet. Eltelt az 1 év, és újra szóba jött a gyerekvállalás. Észrevettem, hogy ebben az elmúlt 1 évben mégsem tanult nyelvet, nem lett új hobbija, viszont a fizetésünknek köszönhetően eléggé nagylábon kezdett el élni. Néha ész nélkül költekezett/költekezik, minden programon részt vesz (fesztiválok stb), és persze eléggé drága, nívós helyekre utaztunk el eddig, amivel nincs is probléma persze, de kiderült, hogy ő egyelőre abszolút nem szeretne gyereket, évekig még, sőt, lehet, hogy nem is akar, mert ő nem akar lemondani az anyagi jólétről, és nem szeretne egy gyerek miatt spórolni, vagy lemondani nyaraláskról. Élni szeretne még, és neki ebbe a képbe nem fér bele egy gyerek! Teljesen ledöbbentem, és úgy érzem, hogy a pénz megváltoztatta őt. Beszéltünk erről is, és be is vallotta,hogy valóban túl önző ahhoz, hogy mást is nézzen ( egy gyereket pl.) , és ahhoz, hogy ne az ő/mi jólétünk legyen az elsődleges. Lassan már azt is bánom, hogy külföldön élünk, és hogy jobban megy nekünk az átlagnál, mert úgy néz ki ez a "vesztem" is. Szerintetek mi a fenét csináljak? Kezdünk teljesen eltávolodni egymástól, sokat veszekedünk ez miatt, és úgy érzem talán el kellene válnom tőle, mert én már családot szeretnék, és nem akarok arra várni, vajon meggondolja-e magát? Vicces, mert ez pont fordítva szokott megtörténni, azaz a nők akarnak gyereket és a férfiaknak érne még rá. De 32 évesen nem tudom hova kellene még várnunk, fiatalabbak sem leszünk már. Mit tanácsolnátok, vagy volt már valaki hasonló helyzetben? Nagyon elkeserítő ez a felállás, és akárhogy érvelek neki, hajthatatlan. Ott tartunk, hogy én vagyok a bunkó aki nem érti meg őt.

2015. ápr. 16. 13:59
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
75%

Én megértelek, kérdező... nagyon szörnyű lehet, hogy beleszeretsz valakibe aki valamilyen, aztán évek múlva egy másik személyt találsz magad mellett, akinek már nem azok a tulajdonságai, mint annak, akibe beleszerettél, viszont kísértetiesen hasonlít rá és még közös emlékeitek is vannak.

De ha ennyire megváltozott és nem képes belátni, hogy rossz irányba halad ahhoz képest, amiben anno megállapodtatok, tényleg véget kell vetni ennek, hiszen te nem őt szereted már, hanem azt, aki anno volt. Ha azt nem tudja/akarja visszahozni, akkor az a személy sajnos már nem létezik, akit szeretsz. :(

2015. ápr. 17. 10:27
 52/63 anonim ***** válasza:
89%

Az, hogy vannak más problémák is, még "hab a tortán". De a gyerekkérdés akkor is az egyik legfontosabb téma.

Tehát ha te abba mész tönkre, ha nem lesz gyereked, a feleséged meg abba, ha lesz, ha egyáltalán nem akar (ezt konkrétan tisztázni kell), akkor itt már nincs helye győzködésnek, meg az akaratok harcának.

Én sem szülnék csak a férjem kedvéért.

Meg kell értened, hogy nem mindenki vágyik babára. Tényleg nem. Nem, nem úgy, hogy na, most kicsit ilyen korszaka van, aztán úgyis meggondolja magát, hanem valóban nem.

Igazad van, ezt már tisztázni kellett volna veled a feleségednek, de ezen már túl vagytok.

Tehát ha komolyan nem akar és nem csak átmeneti elbizonytalanodásról, vagy valami ki nem mondott félelemről van szó, akkor ezt rövidre kell zárni, és tovább lépni külön.

2015. ápr. 17. 10:31
 53/63 anonim ***** válasza:
21%
Nálunk ez a gond a 2. gyerek vállalásánál jött elő. Mindig is két gyereket terveztünk, én ebben a tudatban voltam, ráadásul az 1. gyerekünk egy igazi kisangyal, keresve sem lehetne találni nála jobb gyereket (párom szerint is). Viszont mikor 3 éves volt, akkor párom mondogatta, hogy biztosan nem lesz kistesó. anélkül, hogy engem megkérdezett volna. Én megmondtam neki, hogy mivel nem erről volt szó, mindig is 2 gyerekről beszéltünk akkor engem átvert, és biztos nem fogok így vele maradni. Azóta már úton van a kistesó.
2015. ápr. 17. 12:14
 54/63 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azt megbánni, hogy nem szültem gyereket jobb, mint azt bánni, hogy szültem. Az előzőnél csak én szenvedek, az utóbbinál már a gyerek is (esetleg a párom).
2015. ápr. 17. 15:13
 55/63 anonim ***** válasza:
83%
Minden ember változik. A kérdező sem maradt olyan amilyen x éve volt. Az ízlések is változnak, a vágyak is. Egy olyan hatalmas dolgot egész életre előre kijelenteni, hogy akar/nem akar gyereket illetve hányat, pedig a legnagyobb butaság. Eszetekbe sem jut, hogy egyszerűen megváltozhat róla a véleménye?? Ez nem szándékos, ezt nem azért csinálta, mert ki akar szúrni veletek, ezt nem lehet irányítani, és ez nem átverés...
2015. ápr. 17. 19:02
 56/63 anonim ***** válasza:
100%

Rágjátok át a témát. Itt a válaszolók szerint a feleséged átvert. Szerintem nem, hanem meggondolta magát. Ehhez poedig bárkinek, bármikor joga van. Ennyi erővel tiltsuk meg a válást, hiszen ha az ember eldöntötte, hogy a másik emberrel akar élni, akkor ne gondolja már meg magát csak úgy szórakozásból.

Szerintem a feleséged élvezi, hogy végre jól éltek, él fél attól, hogy mindezt a gyerek miatt elveszíti. Ezt gondoljátok át. Magyarországon valóban ha egy nő szül, onnantól lehúzhatja a rolót. Egy sörre nem ülhet be anélkül, hogy megszólnák hogy egy anya mégis ezt hogy képzeli. Szerintem a feleséged fejében még mindig ez a kép él.

De valójában gyerek mellett is élhettek jól. Nem írtad, hol éltek. Több európai országban bevett gyakorlat a gyed felesben való eltöltése, ajánld fel ezt. Így csak fél évre esik ki a munkából, sem anyagilag, sem a karrierje szempontjából nem lesz végzetes. Utazni pedig gyerekkel is lehet.

Nekem itthon van nagyon gazdag család ismerősöm, két gyerekkel, a gyerekeknek olyan természetes a repülés, mint egy átlag gyereknek a buszozás, és rengeteg mindent látnak a világból, ami szuper. Ha erről az oldalról közelíted meg, akkor nektek pont érdemes lenne gyereket vállalni, mert viszonylag kis lemondás árán csodás gyerekkora lehetne. Amilyen a feleségednek valószínűleg soha nem volt.

2015. ápr. 17. 22:23
 57/63 anonim ***** válasza:
62%

Én nem gondolom, hogy ez a gyerekkori nélkülözés eredménye. Nekem nagyon gazdagok a szüleim. Rengeteg helyen jártam már,van egy saját lovam, vettek nekem egy pesti lakást stb.

ettől függetlenül én sem akarok gyereket. Sosem akartam. Egyszerűen a mai világban abszolút értelmetlennek látom. Minek? Az élet olyan rövid, ha van pénzed elvezd ki és csoki. :)

2015. ápr. 18. 07:30
 58/63 anonim ***** válasza:
100%
Nőként azt gondolom,hogy keress mást magadnak bármennyire is szereted. Ha rábeszélnéd a babára és csak kényszerből tenné, hogy ne hagyd el, a gyerek nagy ütőkártya lenne, és akkor fizetnél csak igazán.
2015. ápr. 19. 07:04
 59/63 anonim ***** válasza:
50%
Úr Isten!Elborzadva olvastam a kommenteket arról, hogy milyen egyszerűen annyit írnak az emberek érzelmek nélkül, hogy dobk, mintha az olyan egyszerű lenne. A feleségedről beszélümk akit elvettél, mert szeretsz. Vagy mert nem akar gyereket azonnal ezért kiábrándulsz belőle két perc alatt? Úgy beszélnek az emberek a nőkről mintha egy tenyész állatról beszélnénk aki nem jó másra cask, hogy szüljön, és, ha nem akar keresek valaki mast. Ha keresel valaki mast, az évek kérdése mire eljutnátok olyan érzelmi szintre, hogy a nő is akarjon gyereket. Ez nem mehet parancs szóra. Mi az, hogy megneszéltük?Ez nem így mőködik. Arra kellene rájönnöd, hogy mi hiányzik a feleséged életéből ami miatt bepótolja mindazt ami lehet kimaradt az életlből. Én is külföldön élek már régóta, engem nem változtatott meg a pénz, de az tény, hogy itt jobb az élet, és ln keményen megdolgozom a pénzemért, mondjuk én nem is verem el. Szerintem mérlegelj, szereted e annyira, hogy várj még éveket. Ha nem vársz és keresel valaki mast, ugyanannyi idő amíg less gyereked. Lehetséges, hogy azonban a feleséged 5 év múlva már szeretne. De akkor már elveszítetted, mert addigra elváltál.
2015. ápr. 29. 13:14
 60/63 anonim ***** válasza:
55%
Olvastam egy olyan kommentet, hogy megbeszéltük, hogy less két gyerekünk és megmondta a kommentelő a párjának, ha nem akkor külün útakon járunk tovább. Gratulálok. Ez aztán a szerelem és a szeretet a tásunk felé. Akit sok ember tenyészállatnak néz.
2015. ápr. 29. 13:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!