Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A feleségem mégsem akar...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A feleségem mégsem akar gyereket, pedig nem ezt beszéltük meg? Nők, mit tanácsolnátok?

Figyelt kérdés
A feleségemmel 8 éve vagyunk együtt, tavaly házasodtunk. Már évekkel ezelőtt beszéltünk a gyermekvállalásról és a közös jövőnkről. Akkor úgy tűnt ugyanazt szeretnénk, és egy úton haladunk. Megbeszéltük, hogy az esküvő után rögtön próbálkozunk és családot alapítunk. Sokat beszéltünk erről, és mindketten egyformán szerettük volna. Az esküvőnk előtt sikerült külföldön munkát vállalnom, pár hónapra rá ő is utánam jött, azóta kint élünk. Anyagi problémáink sincsenek, eléggé jól keresek én is és ő is, tehát még biztatóbban alakultak a dolgok a jövőnkkel kapcsolatban. Azonban az esküvő után elkezdte mondogatni, hogy talán még várnunk kéne a babával, ő nyelvet szeretne még tanulni, meg belerázódni a külföldi létbe. Megbeszéltük, egyet értettem vele, és megállapodtunk, hogy várunk még 1 évet. Eltelt az 1 év, és újra szóba jött a gyerekvállalás. Észrevettem, hogy ebben az elmúlt 1 évben mégsem tanult nyelvet, nem lett új hobbija, viszont a fizetésünknek köszönhetően eléggé nagylábon kezdett el élni. Néha ész nélkül költekezett/költekezik, minden programon részt vesz (fesztiválok stb), és persze eléggé drága, nívós helyekre utaztunk el eddig, amivel nincs is probléma persze, de kiderült, hogy ő egyelőre abszolút nem szeretne gyereket, évekig még, sőt, lehet, hogy nem is akar, mert ő nem akar lemondani az anyagi jólétről, és nem szeretne egy gyerek miatt spórolni, vagy lemondani nyaraláskról. Élni szeretne még, és neki ebbe a képbe nem fér bele egy gyerek! Teljesen ledöbbentem, és úgy érzem, hogy a pénz megváltoztatta őt. Beszéltünk erről is, és be is vallotta,hogy valóban túl önző ahhoz, hogy mást is nézzen ( egy gyereket pl.) , és ahhoz, hogy ne az ő/mi jólétünk legyen az elsődleges. Lassan már azt is bánom, hogy külföldön élünk, és hogy jobban megy nekünk az átlagnál, mert úgy néz ki ez a "vesztem" is. Szerintetek mi a fenét csináljak? Kezdünk teljesen eltávolodni egymástól, sokat veszekedünk ez miatt, és úgy érzem talán el kellene válnom tőle, mert én már családot szeretnék, és nem akarok arra várni, vajon meggondolja-e magát? Vicces, mert ez pont fordítva szokott megtörténni, azaz a nők akarnak gyereket és a férfiaknak érne még rá. De 32 évesen nem tudom hova kellene még várnunk, fiatalabbak sem leszünk már. Mit tanácsolnátok, vagy volt már valaki hasonló helyzetben? Nagyon elkeserítő ez a felállás, és akárhogy érvelek neki, hajthatatlan. Ott tartunk, hogy én vagyok a bunkó aki nem érti meg őt.

2015. ápr. 16. 13:59
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
91%

Nézd, ha nem akar, azzal nem tudsz mit csinálni. Én sem akarok gyereket és nincs az az ember, aki rá tudna beszélni, vagy kényszeríteni. Csak nálunk szerencsére az a helyzet, hogy a férjem sem akar.

Ha mindenképp gyerekre vágysz, akkor ezt tisztázni kell és ha a feleséged ebben nem partner, akkor akármilyen nehéz is, lassan el kell gondolkozni azon, hogy talán mégsem együtt kellene folytatnotok.

2015. ápr. 16. 14:42
 22/63 anonim ***** válasza:
48%

Rájött, hogy az életben több is van, mint hogy otthon ül. Mindenkinek adnék egy csomó pénzt, hogy próbáljanak szerencsét, szerintem a többség nem vállalna gyereket.

Szerintem hagyd el. Nő vagyok, és egyik nemet sem értem meg, amikor képes lenne feladni a szerelmét, akivel összeházasodott, egy gyerek miatt.

2015. ápr. 16. 14:43
 23/63 anonim ***** válasza:
86%

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy vagy egyáltalán nem akar gyereket, (csak eddig áltatott, hogy maga mellett tartson),

vagy akar, de nem tőled. Ki tudja, lehet valamiért kiábrándult belőled, nem veled akarja leélni az életet, és elhagyni tervez téged. Még az is lehet, hogy arra játszik, hogy te hagyd el... (A házasság meg nem szent neki ugye.)

Nem hinném, hogy sok értelme lenne küzdeni. Az még rosszabb, hogyha kényszerkompromisszumból szül egy gyereket, és később újra jönnek a nézeteltérések, viták. Inkább most váljatok, mint hogy még egy gyerek gyerekkorát is taccsra vágjátok...

Azért próbálhatsz vele beszélni, de én azt gondolom, ha igazán szeret és fontos vagy neki, akkor nem így áll hozzád...

2015. ápr. 16. 14:46
 24/63 anonim ***** válasza:
100%

Hmmm érthető,átverve érzed magad,de mintha magamat olvasnám csak én pasiba vagyok aki soha nem akar gyereket,és én már elején közlöm a lányokkal,hogy csak akkor ismerkedek vele,ha nem akar gyereket komolyan mert nem akarom az ő idejét sem húzni,menjen és találja meg akivel lehet.

A feleséged viszont átvert megértem őt is,olyan mint én én is önző alak vagyok,nem lennék hajlandó spórolni és lemondani a dörbézolásról egy gyerek miatt,de én korrekten közlöm is,hogy nekem nem kell legalábbis még 20 évig tutira nem.

Neki is ezt kellett volna közölnie akkor,ez így korrekt.

Ülj le vele beszélgess vele,hogy te mit akarsz,és ha ő nem akar akkor tartsd tiszteletben a döntését és váljatok el,mert ebből csak konfliktus lesz.

Én ezért is szakítottam egy lánnyal,mert bepánikoltam amikor nézte a gyerekeket én elmondtam neki,figyelj az van,hogy hiányzik a régi életem,börtönben érzem magam,én ismerkedni akarok és élni,gyereket meg nem és nem merek már veled szexelni sem,mert én nem akarok gyereket,és mivel ez konfliktus lesz meg nem tudom megélni az életet ezért plusz....... szeretném ha befejeznénk.

Ennyi.

Beszélgess vele el,te mit akarsz? mindig ezen gondolkodj el.

De biztosan akarsz-e már gyereket ezt tedd fel magadnak ezt a kérdést.

Tudod-e vállalni?

Tudsz-e lemondani?

Tudsz-e áldozatot hozni?

A gyerek érdekeit előtérbe helyeznéd-e?

2015. ápr. 16. 14:51
 25/63 anonim ***** válasza:
91%

2-es: elolvastad a kérdést? Értetted is? "Anyagi problémáink nincsenek, eléggé jól keresek én is, Ő IS.."

Ki ÉLŐSKÖDŐ tehát ebben a kapcsolatban? És miért lenne az? Mert nő??? Szállj magadba.

A konfliktus tárgya az "én akarok gyereket - ő nem akar".

Ezt pedig - megegyezés hiányában - csak válással lehet megoldani.

2015. ápr. 16. 14:53
 26/63 anonim ***** válasza:
100%
Lehet a válás lesz a megoldás!
2015. ápr. 16. 15:00
 27/63 anonim ***** válasza:
80%

Tényleg csak az a lehetőséged van, hogy válaszút elé állítod.

A többi nagyon jó indulatú kommentelőnek meg üzenném, hogy én se akarok gyereket, és nincs az a jólét, és nincs az a pénz, amiért mégis szülnék. Nagyon szeretem a páromat, és valószínűleg a szememet kibőgném utána, de elhagynám, ha ilyen válaszút elé állítana, szerelem vagy pénz vagy akármi ide vagy oda. Mert saját magamat adnám fel, ha akaratom ellenére szülnék egy gyereket. Akár meg is ölhetném magam, még az is jobb lenne. (Jöhetnek az ősanyák lepontozni.)

27N

2015. ápr. 16. 15:00
 28/63 anonim ***** válasza:
45%
Ha neked enniyre fontos a család, akkor válj el. Én sem értettem soha, hogy lehet valakinek fontosabb egy nem létező gyerek mint a társa, akibe elvileg szerelmes. Vagy hogy lehet amiatt kiszeretni belőle, hogy nem akar gyereket. Nem csapott be, egyszerűen megváltozott, vagy maga is azt hitte, hogy majd később akarni fogja, de mégsem. Azért férfiként te könnyen beszélhetsz. A nők rengeteg mindent feláldoznak egy gyerekét testileg és az életükben is, míg te, ha éppen úgy akarod, szinte ugyanúgy élhetsz mint előtte, legfeljebb kicsit csúnyán néznek rád egyesek ha nem vagy tökéletes mintapuka. Pont a múltkor olvastam itt egy szerencsétlen nőtől, akinek maradandó sérülései lettek a szüléstől. Már ez is milyen durva megfogalmazás, mintha valami durva balesete lett volna. Na tudod ki kér ebből! A legtökéletesebb apa mellett sem éri meg!
2015. ápr. 16. 15:06
 29/63 anonim ***** válasza:
75%

Én valahol megértem a nőt is.Kinyílt előtte a világ úgymond.Én nő vagyok,28 éves a férjem 35.Előtte volt egy komoly kapcsolatom,ahol már próbálkoztunk a gyerekkel,de végül szakítottunk,szerencsére nem lett gyerek.Mikor mostani páromat megismertem,akkor is ábrándoztam,hogy gyereket akarok,meg ő is akar.Ez a mai napig így van,de mivel mi is sokat utazunk,külföldi munkánk is van,jól is élünk,egyszerűen nem fér most bele gyerek.Pedig a korban azért benne lennénk.Ha az előző párommal maradok már biztos,hogy a babakocsit tologatnám.

És rájöttem arra is,hogy ez a gyerek téma csak egy elvárás,a társadalom és a szülők felé.Mert ez így helyes.Férj+feleség=gyerek.És ha valakit nem a gyerek tesz boldoggá,szerintem attól még nem önző.

2015. ápr. 16. 15:11
 30/63 anonim ***** válasza:
100%
Ne szüljön kényszerből, az rendben van, de akkor a kérdező sem köteles vele maradni.
2015. ápr. 16. 15:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!