Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A feleségem mégsem akar...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A feleségem mégsem akar gyereket, pedig nem ezt beszéltük meg? Nők, mit tanácsolnátok?

Figyelt kérdés
A feleségemmel 8 éve vagyunk együtt, tavaly házasodtunk. Már évekkel ezelőtt beszéltünk a gyermekvállalásról és a közös jövőnkről. Akkor úgy tűnt ugyanazt szeretnénk, és egy úton haladunk. Megbeszéltük, hogy az esküvő után rögtön próbálkozunk és családot alapítunk. Sokat beszéltünk erről, és mindketten egyformán szerettük volna. Az esküvőnk előtt sikerült külföldön munkát vállalnom, pár hónapra rá ő is utánam jött, azóta kint élünk. Anyagi problémáink sincsenek, eléggé jól keresek én is és ő is, tehát még biztatóbban alakultak a dolgok a jövőnkkel kapcsolatban. Azonban az esküvő után elkezdte mondogatni, hogy talán még várnunk kéne a babával, ő nyelvet szeretne még tanulni, meg belerázódni a külföldi létbe. Megbeszéltük, egyet értettem vele, és megállapodtunk, hogy várunk még 1 évet. Eltelt az 1 év, és újra szóba jött a gyerekvállalás. Észrevettem, hogy ebben az elmúlt 1 évben mégsem tanult nyelvet, nem lett új hobbija, viszont a fizetésünknek köszönhetően eléggé nagylábon kezdett el élni. Néha ész nélkül költekezett/költekezik, minden programon részt vesz (fesztiválok stb), és persze eléggé drága, nívós helyekre utaztunk el eddig, amivel nincs is probléma persze, de kiderült, hogy ő egyelőre abszolút nem szeretne gyereket, évekig még, sőt, lehet, hogy nem is akar, mert ő nem akar lemondani az anyagi jólétről, és nem szeretne egy gyerek miatt spórolni, vagy lemondani nyaraláskról. Élni szeretne még, és neki ebbe a képbe nem fér bele egy gyerek! Teljesen ledöbbentem, és úgy érzem, hogy a pénz megváltoztatta őt. Beszéltünk erről is, és be is vallotta,hogy valóban túl önző ahhoz, hogy mást is nézzen ( egy gyereket pl.) , és ahhoz, hogy ne az ő/mi jólétünk legyen az elsődleges. Lassan már azt is bánom, hogy külföldön élünk, és hogy jobban megy nekünk az átlagnál, mert úgy néz ki ez a "vesztem" is. Szerintetek mi a fenét csináljak? Kezdünk teljesen eltávolodni egymástól, sokat veszekedünk ez miatt, és úgy érzem talán el kellene válnom tőle, mert én már családot szeretnék, és nem akarok arra várni, vajon meggondolja-e magát? Vicces, mert ez pont fordítva szokott megtörténni, azaz a nők akarnak gyereket és a férfiaknak érne még rá. De 32 évesen nem tudom hova kellene még várnunk, fiatalabbak sem leszünk már. Mit tanácsolnátok, vagy volt már valaki hasonló helyzetben? Nagyon elkeserítő ez a felállás, és akárhogy érvelek neki, hajthatatlan. Ott tartunk, hogy én vagyok a bunkó aki nem érti meg őt.

2015. ápr. 16. 13:59
1 2 3 4 5 6 7
 1/63 anonim ***** válasza:
92%
Én megmondanám neki őszintén, hogy a válást fontolgatom, mert családra vágyom.
2015. ápr. 16. 14:11
 2/63 anonim ***** válasza:
22%
Zárd el a pénzcsapot, és rögtön meggondolja magát :D Vagy megszabadulsz egy élősködőtől, és a rá költött pénzen akár béranyát is fogadhatsz. Vagy akár örökbe is fogadhatnál.
2015. ápr. 16. 14:13
 3/63 anonim ***** válasza:
98%

Igen, ilyen esetben szerintem is jobb lenne elválni.

Ha ő nem akar gyereket, de rákényszerítik, akkor abból olyan dolgok kerekedhetnek ki, ami úgyis a gyereknek ártana.

Nem egyezik a jövővel kapcsolatos tervetek -> nem illetek -már- össze. Szerintem.

2015. ápr. 16. 14:13
 4/63 anonim ***** válasza:
62%

Mond meg neki, hogy akkor váljatok el, mert másra vágytok az életben. Hidd el, rögtön meggondolja magát, mert egy gyerek+anyagi jólét még mindig vonzóbb lesz neki, mint az, hogy elveszíti az aranytojást tojó tyúkot (téged) és mehet vissza a középszerű kis életébe, meg gürizni átlagfizetésért.

Ha az én párom venne ilyen gyökeres fordulatot, én közel sem biztos, hogy egy ilyen pénzcentrikus költekezőgép mellett szeretnék maradni, aki lassan csak az ATM-et látja bennem. Mi lenne, ha hirtelen beütne a krach és bye-bye pénz? Gyorsan megszabadulna tőled, és keresne kint valaki mást, nehogy le kelljen mondania a luxusról?

2015. ápr. 16. 14:15
 5/63 anonim ***** válasza:
87%
Tudom,hogy nehéz lesz,de én kerek perec megmondanám neki.Emlékeztetném rá,hogy mit beszéltetek meg,és arra is,hogy megkapta az egy évet.Ha nem akar gyereket,akkor sajnos válás.Lehet,hogy ettől megijed,és mégis meggondolja magát,de ha nem,akkor legalább most kiderül.Ultimátum.És legyél határozott.
2015. ápr. 16. 14:15
 6/63 anonim ***** válasza:
90%
Én is így jártam, azt leszámítva, hogy nem költöztem külföldre. Mi is megbeszéltük, hogy távlati terv a gyerek. De előtte ez+az... Aztán 2 év múlva se ez+az, se gyerek, sőt, még munkát se akart keresni. Néhány alkalommal próbáltam beszélni a párommal, hogy nem erről volt szó. Mindig meg tudta magyarázni. Aztán mi is eltávolodtunk egymástól, úgyhogy nem esett nehezemre kitenni a szűrét... egy ideig lelki ismeretfurdalásom volt miatta( fél év). Ma már áldom a határozottságomat, hogy így döntöttem. 1 évre rá meg ismertem a jelenlegi páromat,aki egy gyönyörű kislánnyal ajándékozott meg. Én most 38 éves vagyok, a kislány 2-t töltötte. Nem lett rosszabb az életem, ugyanazokat megtehetem mint a születése előtt, úgyhogy a párod kifogásokat keres. Véleményem szerint ha önzőként szeretné leélni az életét, akkor azt tegye nélküled, mert valóban nem leszel fiatalabb.
2015. ápr. 16. 14:17
 7/63 anonim ***** válasza:
33%

az a baj, hogy nem értem, mit az, hogy megbeszéltük. Igen, nyilván változnak az emberek a korral, változnak a körülmények, ezért változnak a tervek és a vágyak is. A gyerekvállalás pont nem az a dolog, ami úgy működik, hogy megbeszéltük, lesz két gyerek. MEgbeszéltük, nem lesz egy sem.

Beszélhettek arról, hogy talán, esetleg, de nyilván ezt lefixálni nem lehet. Innentől meg egyik fél sem szólhat semmit, ha a másik véleménye változik, mert - szerintem ezerszer jobb, ha közli, hogy mást gondol, mint korábban, mint az, hogy belemegy a dologba csak azért, mert erről volt szó. A gyerekvállalás nem működhet így, mert nem lesz jó vége.

2015. ápr. 16. 14:18
 8/63 anonim ***** válasza:
59%

Vigyázz, mert egy ilyen "vallomás" után üldözni fognak a nők, akik olvassák és boldogan lennének a feleséged helyében! :)

Nagyon szimpatikus nekem, ahogy gondolkodsz, minden érved helytálló. És sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy. Lehet, hogy döntésre kell vinned a dolgot, de lehet, hogy még nincs minden veszve. Környezetettekben nincsenek kisbabás párok? Valahogy meg kéne hozni a kedvét!

2015. ápr. 16. 14:18
 9/63 anonim ***** válasza:
68%

szerintem is meg fogja gondolni magát, ha rájön, hogy elzárják a pénzcsapot.

viszont kérdés, hogy akarsz-e olyan nőtől gyereket, aki csak érdekből alapít veled családot.

2015. ápr. 16. 14:19
 10/63 anonim ***** válasza:
100%
Ha így gondolja, nem szabad erőltetni. Én megértem a csalódottságodat, hogy gyerekre vágysz, de ezt mindkét félnek akarnia kell. Ha bizonytalan, vagy nem akarja, mert nem szeretné vállalni a kötöttséget ami egy gyerekkel jár, akkor ne szüljön. Egy gyerek nagy felelősség, és nem kis időre szól. Ő ezt nem szeretné. Viszont neked jogodban áll megadni az esélyt magadnak, hogy családod lehessen, gyerekeid. Váljatok szépen külön, ha ez vele nem lehetséges. De ne zsarolni próbáld meg a válás lehetőségével, hogy hátha akkor meggondolja magát, mert ha úgy lenne, annak mindannyian szenvedő alanyai lennétek csak. Gyereket csak annak szabadna vállalni, aki tényleg vágyik rá, és jó, felelős szülője tud lenni mindig, minden helyzetben, és képes az ő igényeit a sajátja elé helyezni, nemteher ez neki, nem érzi áldozatnak ezt, hanem öröm számára.
2015. ápr. 16. 14:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!