Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem gyermekei lassacskán tönkreteszik a kapcsolatunkat. Mi lehetne megoldás? Kérjem meg, hogy költöztesse őket vissza az anyjukhoz?
A férjemnek 2 gyermeke van az előző kapcsolatából, 12 és 13 évesek. Nem tervezték őket, anyuka "véletlenül" lett terhes 2* is. A férjem tartotta velük a kapcsolatot, de nem volt szoros apa-gyermek kapcsolatuk.
Nagyjából 8 hónapja a gyerekek anyja külföldön kapott munkát és a gyerekek érdekében úgy döntöttek, inkább költözzenek az apjukhoz. Ez elviekben jó megoldás volt, de gyakorlatilag borzasztóan rossz a kapcsolatunkra nézve.
A gyerekek kezelhetetlenek, hazudoznak össze-vissza és mióta velünk élnek csak a folyamatos veszekedés megy. Kezdek besokallni. Nem tudom mit csinálhatnék, mert kifogytam az ötletekből. Már arra is gondoltam, hogy megmondom a férjemnek, hogy küldje vissza a gyerekeket az anyjukhoz.
Mégis miért lenne gyerekeknek több joga? Kiderult történetből, hogy mikor váltak el a szülők, mióta ismeri egymást a kérdező és a férje, kinek a házában laknak, STB? Nem láttam, hogy bármi ilyen említve lett volna.
Mellesleg simán lehet "véletlenül " teherbe esnie egy nőnek. Egészen közeli csaldtagomnak sikerült, szintén kétszer. Véletlenül pont 3 év van a gyerekek között, ahogy mindig is tervezte -köztudott volt a családban - és véletlenül mindkétszer csak későn, 12 hetesen vette észre.
Elhagyni, elküldeni nem fogom, mert szeretem és a gyermekeinkkel sem tehetem meg, hogy ilyen könnyen feladjam.
Nevtanba járunk, már lassan mindenkit név szerint ismerünk. Gyermekpszichológus, szorongás oldás, kineziológia stb. Eddig minden hatástalan.
Már számtalanszor próbáltam, próbáltunk velük beszélni, de erre is csak minősíthetetlen stílusban reagáltak.
Az apjuk is tanácstalan. Próbálkozik, de ő sem találja velük a hangot.
Ők még nem nagyon emlékezhetnek a szakításukra, mert a férjem akkor szakított, mikor kiderült, hogy anyuka véletlenül megint terhes és véletlenül már 14 hetes, mire kiderült...
Mi nagyjából 10 éve vagyunk együtt és 2 éve vagyunk házasok. A szüleimnél lakunk, pontosabban a szüleim telkén van 2 ház, az egyik a szüleimé, a másik az enyém.
69%-os 10, 13 hozzászólásával teljesen egyetértek.
Amúgy sajnálom szegény gyerekeket, de nagyon.
A magánvéleményem meg az, ha magát a helyzetet nézem, hogy végre egy anyuka, aki odapasszolta az apjuknak a gyerekeket, akinek eddig fogalma nem volt róla, hogy mennyivel könnyebb gyt fizetni, mint gyerekeket nevelni. (Bár én a sajátjaimmal sosem tudnám ezt önszántamból megtenni) Hány elvált pasi, meg második nő nyikog itt, hogy sokallja a gyt, aztán sokszor kiderül, hogy apuka nagylelkűen fizet 25-30 000ft/gyerek, vagy annyit sem.
Miért ne nevelhetné őket ő? Ja, mert nem akarta? Akkor miért nem védekezett hatékonyan? Hmmm....
Na most azért tisztázzunk valamit. Adott két gyerek, 12-13 évesek, akiket senki sem akart magának, csak "véletlenül" lettek. A szüleik nincsenek együtt, az anyjuk külföldre ment, és lepasszolta őket. Jelenleg az apjukkal és a mostohaanyjukkal élnek, aki szerint ők olyan rosszak, hogy inkább vissza kéne paterolni őket az anyjukhoz.
Te komolyan csoldálkozol, miért ilyenek?
Nézd, én baromira megértelek, nyilván rohadt nehéz ez, de ők gyerekek! Nem tehetnek róla, hogy ilyenek, ilyennek nevelték/neveltétek őket. Ezt a két gyereket lepasszolta az anyjuk az apjuknak, aki bevallottan nem akarta őket, és a mostohaanyjuknak, aki meg pláne nem akarja őket a háta közepére sem.
Én abszolút nem bírállak, nehogy azt gondold! Mindössze csak azt szeretném, ha másképp néznél a kölykökre. Sokkal könnyebb őket az anyjuk felelősségének tekinteni, de ők gyerekek, akik nem tehetnek a sorsukról! Nekik teljesen mindegy, ki hibája, hogy vannak, az ő életük még ugyanolyan szar, önhibájukon kívül. Ezt soha ne feledd el, amikor az agyadra mennek!
Arról nem beszélve, hogy a férjed és a gyerekei együtt járnak, ha a férjed választottad, a gyerekeit is vállaltad, mert nem szétválaszthatók. A férjed és a múltbéli problémái csak együtt megvásárolhatók, ezért próbáld meg valahogy megoldani a helyzetet, és emberségi okokból valahogy megpuhítani a kölköket. Oltári nehéz lesz, és nem is te tehetsz róla, hogy az, de mit várunk el az élettől, ha két gyereket kidobunk a kukába?
Én soha nem "nyikogtam" a gyerektartás miatt. Havi 2*20000Ft-ot utalt, pedig jogilag nem is kellett volna neki. Mi tényleg mindent megtettünk, de egyre kilátástalanabbnak tűnik a helyzet.
Én is sajnálom a gyerekeket, de az én gyermekeimet méginkább akiknek már 8 hónapja kell ebben az idegbetegségben élniük.
Miért is ne kellett volna neki gyt fizetni? Nem ő az apjuk? Remélhetőleg most anyuka is ad nektek nagylelkűen havi 20 000-et, hiszen az apjuk is ennyivel szúrta ki a szemüket. Ismét csak azt tudom írni, hogy a gyerekeket nagyon sajnálom, nagyon nehéz lehet nekik. Nem azt mondom, hogy nektek nem az, de ti vagytok a felnőttek, ők csak gyerekek. Lehet megint lepontozni :D
Amúgy amíg nem éltek veletek, addig milyen volt velük a kapcsolat?
szedd össze h milyen szabályoknak kell megfelelniük a gyerekeknek
MINDNEK !!!!
fontos h ezt közöld velük érthetően - csak reális elvárások legyenek és nem legyen sok !
és következetesen tartasd is be velük
kapnak zsebpénzt?
fontos nekik ?
akkor azzal lehet h meg tudod fogni őket
vagy a pc a fontos ? a telefonjuk ? a mobil net? a fészbuk fiók?
akkor azzal
találd meg azt a pontot dolgot amivel meg tudod fogni őket
tegyél ki egy nagy táblát azon legyen MINDEN gyerek neve rajta és az elvárások !
ezt természetesen attól is függ h mennyi idősek
sarkald őket arra h egymással a beígért jutalomért versengjenek
de ha nem akarnak együtt működni akkor azt a számukra FONTOS DOLGOKKAL SZANKCIONÁLD
vagyis mond el h ha nem csinálják meg akkor ez lesz a bünti !
a jutalom olyan legyen ami közös élmény - aqvapark, játszóház stb.... vagy olyan dolog ami az előző héten elvettél tőle : mobil, net, pc stb...
minden héten legyen értékelés
emeld ki h mit volt ami jól csináltak, dicsérd meg őket és biztasd őket h a jövő héten tuti kijavítják azt amit nem sikerült
am meg van egy sorozat h szuper dadus vagy mi
super nany - asszem ott volt hasonló
ez lassú folyamat akár hónapok is kellenek a eredményhez !
fontos még h előre megbeszéld a férjeddel és teljes egyetértésben csináljátok végig !
Jah,hát még a gyerekeket kellene büntetni, mert 2 szerencsétlen elfuserált felnőtt elbaltázta az életüket a felelőtlen gyerekvállalással!
Örüljenek az ellátásnak, hogy enni kapnak,és fedél van a fejük felett! Hol élsz te?! Ez alap, amikor 2 felnőtt ember gyereket csinál. Direkt nem írom, hogy vállal, mert elvileg "véletlengyerekek". De még szankcionálni kellene! Ember, ébresztő! Miért ekkora különlegesség,ha pasival történik ez?! Ismét írom, hogy a gyerekeket nagyon sajnálom,és ismét lehet a sok degeneráltnak lepontozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!