Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet hogy majd megváltozik?
Szóval a menyasszonyomról van szó. Remek nő, tényleg, de nem szeret főzni. Pedig tud, nagyon is. Ezért is bánt, hogy nem csinálja. Néha rájön, akkor szuper dolgokat csinál, sütni is, főzni is nagyon tud. De elmondása szerint utálja csinálni. Azt mondja, hogy unalmas, meg hogy sok időbe telik, meg nem szeret utána pakolni meg mosogatni. Ha rajta múlna leélné az életét szendvicsen, műzlin meg salátán. Én maximum ilyen alap dolgokat tudok elkészíteni, szóval az ebédet leginkább rendelni szoktam. De ez azért így nem olcsó buli.
Szóval hogyan tudnám rávenni, hogy kezdjen el főzni? Vagy esetleg ez is ilyen női dolog, hogy majd a házasság után megjön hozzá a kedve?
Pföj, hogy összegyűlt a sok femináci...
A kérdezőnek: legyél egy kicsit figyelmesebb. Ha tényleg annyira utálja mosogatást/pakolást, akkor azt vállald át tőle. Meg segítsd be neki a főzésben, jól fog esni neki, meg nem lesz a számára sem unalmas, ha van egy kis társasága. És ne felejtsd el dicsérni a főztjét, ha tényleg olyan finom, biztosan látni fogja, hogy nem csak hízelgés. De azért te is főzz, pajtás, egy férfiembernek is tudnia kell pár receptet profi módon elkészíteni, már csak a biztonság kedvéért.
Abszolút megértem a menyasszonyodat, én is remek dolgokat tudok főzni, de akkora rumli, idő és energia, hogy háromszor meggondolom, míg nekiállok...Ha mégis, akkor a motivációim a következők: rengeteg dicséretet kapok, jó nézni, milyen jóízűen eszik a főztömet, segítenek a srácaim az uncsi részeknél (alapanyagok előkészítése, tisztítása, menet közbeni pakolgatás, stb.), ill. mivel én dolgozom a kajával, az utómunkák (asztal leszedése, konyhában/étkezőben rendrakás, mosogatógépbe pakolás) a családot illetik, nekem pedig a fotelemben ülve szolgálják fel a kávét.
Próbáld ki, hátha nálatok is műxik:-)
nálunk ez ugy van, ahogyan irta az egyik hozzászolo.
én fozok, a férjam néha besegit- pl. hagymát szeletelni, felvagdalni a zoldségeket, vagy kiklofolni a hust...ha kész minden én megteritek, o elmosogat. :D
egyébként én se fozok szivesen...de ha van segitség máris megjon a kedvem.
Köszönöm a sok választ, akkor majd próbálkozok.
Amúgy le lehet szólni az én kis nyamvadt rántott húsomat, de ha ő csinálja az is sokkal jobb. Pedig esküszöm ugyan úgy csinálom. Meg van egy fűszeres polcunk is, arról én kb ismerem a sót meg a borsot, ő meg pontosan tudja melyik mibe való.
Én pár éve úgy költöztem el otthonról, hogy lány létemre még rántott húst sem sütöttem soha, és semmi felszerelésem nem volt, a fűszereket sem ismertem, semmit.
Pillanatok alatt beletanultam, évek alatt mindössze 2 ételt rontottam el, és ma már a legbonyolultabb kajákat is megfőzöm.
Van interneted, nagyon sok jó oldal van. Nekem a kedvencem a www.nosalty.hu . Nem csak receptek, de alapanyagok ismertetése és konyhai praktikák is vannak rajta.
Ráadásul én nagyon szexisnek találom, amikor a barátom valami finomat főz.
"Azokat a dolgokat amiket én tudok csinálni ő nem szereti. Ilyen hagyományos rántott dolgok, meg zacskós rizs, stb."
Egészen nyugodtan tanulj meg olyan dolgokat főzni, amit ő is szeret. Csak bátran.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!