Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen végzettségű embert képzeltél el magad mellé és végül olyannal sikerült-e együttélned?
Én egy japánul folyékonyan beszélő balneológust hölgyet keresek. Lehetőleg olyat, aki tud C nyelven programozni.
Ha van itt ilyen, keressen privátban.
Off:
25: miért kéne ahhoz műszaki informatikusnak lennie bárkinek, hogy valóban értsen a műszaki dolgokhoz, vagy pl. az említett számítógépekhez? Az utóbbihoz pl. külföldön pont nem egyetemi végzettséget várnak el, hanem hogy tudjad, tehetséged legyen ilyesmibe, sőt már itthon is kezdik előrébb venni az ilyen embereket.
Nekem sincs műszaki végzettségem, de simán megcsinálom a gépemet, összerakok számítógépet magamnak stb. Ha egy alaplap meg műszakilag elromlik arra meg ott a szerviz, ha csak te, mint műszaki informatikus nem rendelkezel az otthonodba pl. forrasztóval meg mindenféle hozzá való eszközökkel, hogy te meg csináld magadnak, akkor te is hasonlóan teszel, vagy max. munkahelyedre beviszed. Ja, és én is nőből vagyok.
29-es, te nagyon keveset tudsz az életről, igen fiatalka lehetsz... Az én férjem szakmunkás, igen és képzeld, NYITOTT a világra, nagyon sok mindenhez hozzá tud szólni és felsőfokú szaktanfolyamot végzettként is van miről beszélgetnünk! Tudod, annak idején a 80-as években nem azok lettek feltétlenül szakmunkások, akik buták voltak, mint egy pár gumicsizma, hanem olyanok is, akik szakmát szerettek volna, ahol magát a szakmát jobban meg lehetett tanulni, mint ugyanazt érettségizettként. Vannak olyan szűk látókörű diplomások is, akikkel két mondatot nem lehet beszélni, olyan elvont világuk van, akiknek ilyen kell, azok vegyék-vigyék, mindenkinek megvan a neki való párja a világban. Lehet álmodozni fullgazdag milliárdosról, 3 diplomával, van, akinek be is jön, van, aki még a 30-as évei végén is az ilyen pasit várja (unokatesóm), mert ő ebből nem enged, hát, tegye, én nem akadályozom meg benne. Nekem normális, boldog életem van a férjemmel, soha nem jön szóba, hogy kinek, mi a végzettsége.
Ja és még valami annak, aki az összes választ lepontozza: az, hogy lepontoznak itt egy-egy választ, az normál esetben és a felhasználói leírás szerint is azt jelenti, hogy azért NEM HASZNOS a válasza, mert nem arra válaszolt, amit kérdeztek vagy szándékosan hülyeségeket ír, de egy válasz attól még nem NEM HASZNOS, mert valakinek nem tetszik, mert nem ezt akarta hallani.
#29: Képzeld, a páromnak szobafestő szakmája van, és igen, egy világra nyitott ember. Zenél, ráadásul nagyon ügyesen, a koncertjein mindig majd elolvadok, miközben nézem, tanult zenész. Mindemellett pl. a politikai vitákat kihagyom vele, mert a világpolitikában sokkal tájékozottabb, mint pl. én, pedig diplomás ember vagyok (és még csak nem is büfészakos). Minden este elalvás előtt olvasunk, szinte napi szinten beszélgetünk könyvekről, a világ történéseiről.
Mellesleg, ha én manapság megismerek valakit, és kiderül, hogy jogásznak, közgazdásznak tanul, ill. kommunikáció/média szakon tanul, akkor már a hajam égnek áll. Tehát nem ítéllek el az előítéleteid miatt, nekem is vannak, de a véleményed nem kellene általános igazságnak beállítani.
29-es
Csatlakozom, nem tudom, hol élsz, de rossz lehet ott élni.
A párom asztalos. szerinted jó asztalos bárki lehet, akinek van két keze???? Az is egyfajta művészet, ha úgy tetszik. Bútorokat, tervezni és legyártani. Méretre, stílusra, stb. amit szeretne a megrendelő. Többféle gépen kell tudni dolgozni, és ebben is folyamatosan fejlődni. Most nem arról van szó, hogy valakinek megvan a szakmunkás papírja és hurrá, ő egy szakmnunkás, hanem a SZAKEMBEREKRŐL beszélünk. Remélem, érted a különbséget.
Mint írtam korábban volt villamosmérnök párom is, és azt kell mondjam... igen, talán bizonyos dolgokban okosabb, mint a vőlegényem, de amúgy egy szakbarbár, akit nem érdekel a műszaki cuccokon kívül szinte semmi. Tehát egy átlag ember nem fog tudni vele elbeszélgetni, habár full intelligens. Azt hagyjuk is, hogy az érzelmi intelligenciája hagy némi kívánnivalót maga után. Mondom ezt úgy, hogy amúgy, mint embert nagyon szeretem, és jóban is vagyunk.
És mindemellett a kis szakmunkás vőlegényem, egy totál érdeklődő pali, bármiről el lehet vele beszélgetni, két lábbal áll a földön, és egy hihetetlenül önzetlen, melegszívű férfi.
Nekem amúgy ún. büfészakos diplomám van, HR-es vagyok, és a műszakisok jobban tennék, ha nem vágnának fel, mert sorra vágjuk ki elektronikai gyárból a jelentkezőket, technikusokat, mérnököket, mert nem tudják megírni az elektronika tesztet, amit a mérnökeink állítottak össze, és ami állítólag tök alap... khm. Hát igen a mérnöki diploma sem minden. Itt is van olyan, hogy papír van, tudás nincs. És ne legyen senki nagyra a BME-ről ugyanúgy kikerülnek ilyenek, mint bárhonnan máshonnan. Nem általánosítani kéne, hanem megismerni a konkrét embert és őt értékelni.
Aki mindenáron a diplomához ragaszkodik, kívánom, hogy legalább egyszer összehozza a sors egy diplomás gyökérrel egy rövid időre, aztán egy értékes szakmunkással, csak, hogy értse a lényeget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!