Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit tennétek?
Férjemmel épp lakásvásárlás előtt állunk. Sikerült leszűkítenünk a listát 2 ingatlanra. Én egy kicsit felújítandó, családi házat néztem ki a falu szélén; ő azonban egy ikerház egyik felét a falu másik végén. Mindketten ragaszkodunk a saját véleményünkhöz. Én azonban több dolog miatt is szeretném meggyőzni a férjemet: 1) Családi ház, mert ikerháznál az átszűrődő zaj zavaró (ismerősöktől is tudom, itt a GYIK-on is olvastam korábban); 2) Az ikerház mindentől messze van (én munkahelyem, ovi, suli), csak az ő munkahelye lenne közelebb. 3) Amit én választottam sokkal tágasabb.
Árban kb. egyformára jönnénk ki bármelyik vétel esetén.
A kérdésem: Hogyan győzzem meg „kissé” makacs férjem, hogy ő is jól gondolja át a helyzetet, hisz nincs olyan lehetőség, hogy megvesszük, aztán kiköltözünk…
Vagy inkább én engedjek? De társasházban még sosem laktam, de amiket hallottam róla inkább a megszokottnál maradnék. De önző sem szeretnék lenni, hogy a férjem azt érezze, hogy az ő véleménye semmis nekem.
Mi ilyenkor a jó döntés?
Sziasztok! Végülis a férjem letett az ikerházról, látom is, hogy szomorkodik is egy kicsit miatta. Kicsit engem is furdal a lelkiismeret, hogy miattam szomorkodik a férjem. Tényleg gyönyörű lakás lett volna, de ha tényleg ennyi hátránya van, akkor inkább mégsem választjuk.
A férjemmel úgy egyeztünk, hogy keresünk egy másik lakást. Ő lemondott az ikerről, ezért én lemondok a felújítandó családiról. Az ingatlanossal és a tulajjal még bátortalanok voltunk beszélni, szégyelljük a dolgot… Még fogalmam sincs, hogy fogjuk bejelenteni, hogy visszaléptünk…
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!