Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Érdemes megnősülni?
Sok öregtől hallom, hogy élete legnagyobb hibája volt. Szerintetek?
Még fiatal vagyok, nem vagyok nős.
"De mióta ez megtörtént úgy megbokrosodott mint egy veszett ló, teljesen elhagyta magát, nem hajlandó együtt működni.
Ez 1 éve történt, 2 éve ismertem meg, akkor 1 teljes évig én voltam számára az isten, kezelhető volt, tökéletes."
Ez nem az összeköltözés miatt van. Kb. másfél év-2 év után felszáll a rózsaszín köd. Ennek biológiai okai vannak, egy hormon okozza ezt a szerelmes "ködöt", amit az agy egy idő után már nem termel. Ekkor múlik el a nagy rózsaszín "cukormáz" és az ember szembesül a másik hibáival, ami természetes módon egy kis kiábrándulással jár. De mivel ez normális folyamat, ezért ha a legtökéletesebb nővel is jössz össze, akkor is ez van, mert mindenkinek vannak hibái, amiket megtapasztalunk egy idő után. A kérdés itt csak az, hogy a párodat el tudod-e fogadni így is, vagy nem. A válaszaidból nekem az jön át, hogy nem tudod, tehát így nem érdemes házasodni.
Megházasodni egyébként érdemes, amit nekem több idős is meg tud erősíteni, csak az emberek szeretnek panaszkodni, azért modnanak ilyeneket. Annak nem érdemes házasodni, aki nem alkalmas rá, mert ilyen is van.
"Ennek biológiai okai vannak, egy hormon okozza ezt a szerelmes "ködöt", amit az agy egy idő után már nem termel"
Ezzel vitába szállnék, a szerelem nem valami hormonzavar, az ok és okozat van felcserélve. ( a megrendítő érzés- a szerelem-változtatja meg a belsőelválasztású mirigyek működését - így jó. A tudatfeletti szellemi részünknek nincs még anyagi mivolta, az száll alá - és működik ott, és a tudatalatti tartományban is.)
És ez, hogy a katartikus szerelem nem tud átmenni megértő szeretetbe: nem a normális. Van ilyen és van más is.
Ha lehet, inkább az nevezném normálisnak, ha át tud menni. Ha összeköltözés -házasság -után meg tudják tartani a felek lényegi vonásukat, emberi méltóságukat, amit boldog egyesítésben Egy-nek élnek meg. De az élet nem ebből áll - akkor jó, ha a felek tudják saját dolgaikat egyedül is tenni, nem szól bele a másik nem akarja állandóan kontrollálni, felülbírálni és még sok apró dolog, ami kell. hogy harmonikusan éljenek akár 20 éves koruktól - a sírig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!