Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melegként megnősülni? Bővebben lent
Olyan férfiak válaszát várom elsősorban, akik érezték, hogy melegek, sőt akár nemcsak érezték, de évekig csak pasikkal voltak, végül mégis megnősültek. Sok ilyen van... Végül is mi vitte rá őket a nősülésre? Csalódás a melegek kusza és rövid kapcsolataiban? Szerettek volna gyerekeket? Vagy egyszerűen csak féltek azok lenni akik? És mi sült ki a házasságból? Hogy működik/ működött a szex? A gyerekek érkezése segített egyben tartani a családot? Esetleg volt olyan, akinél teljesen elmúlt a férfiak iránti vonzalom?
Mindenféle sztorit várok. Itt lehet őszinte bárki, névtelenül.
#1, nem tudom sajnálni. Ő választotta ezt az életet.
Viszont az ex-feleségéről nincs szó, hogy évtizedekig egy hazugságban és becsapva élt.
Az egyetlen probléma ezzel az, hogy működésképtelen. Az ember nem tudja akarattal megváltoztatni a szexuális beállítottságát, olyannyira nem, hogy régen, amikor nagyon népszerűek és támogatottak voltak a reparatív terápiák, akkor sem sikerült senkit megváltoztatni. A melegek heteroszexuálissá alakítását leginkább támogató csoport vezetője végül bocsánatot kért az egész meleg közösségtől, ugyanis egész élete során egyetlen olyan személlyel sem találkozott, akinek valóban sikerült volna leküzdenie a homoszexualitást.
Aki meleg, abból sehogyan sem lesz heteroszexuális, sem biszexuális. Az egy dolog, hogy önmagát nem tudja elfogadni így (bár mondjuk nem értem, akkor miért nem keres fel egy szakembert), ez még mindig nem jogosítja fel arra, hogy "megpróbálom, hátha sikerül" alapon ilyen mértékben átverjen egy másik embert. Annyira nem kell sajnálni azt, aki ennyire gusztustalanul önző, akkor sem, ha szegény azzal küzd, hogy meleg. Nekem van rengeteg homoszexuális és biszexuális ismerősöm, érdekesmód ők elfogadták magukat, és elég erősek ahhoz, hogy őszinte, gerinces életet éljenek.
Én sok olyan férfit ismerek, akik megnősültek így, bár nem melegek, ha ez alatt azt érted, hogy csak az azonos neműek érdeklik őket, hanem biszexuálisak. Fontosabbnak tartották a családot, gyereket, mint pasizni.
AZt hozzáteszem, alkalmasint mindegyik hódol az azonos neműeknek is.
Konkrétan több olyan férfi ismerősöm van, aki bevallotta, hogy néha felkeres egy férfi prostit.
Ezt olyan esetben tudom elképzelni, ha találkozik egy hozzá hasonló élethelyzetű leszbikussal, aki viszont szeretne gyereket, és szeretne neki teljes családot biztosítani. Összeházasodhatnak, nevelhetik a gyerekeiket, de élhetnek nyitott házasságban.
El tudom képzelni, milyen nehéz lehet, hogy egyfelől társat, szerelmet szeretne, másfelől vágyik a klasszikus családmodellre feleséggel, gyerekkel stb. Emellett érdemes azt is megemlíteni, hogy az emberek sokkal kisebb része mondható teljesen heteroszexuálisnak vagy homoszexuálisnak, mint azt hinnénk, nagy részük a kettő között van egy skála különböző fokain. Ha a barátod történetesen biszexuális, csak eddig homoszexuális kapcsolatban élt, akkor ugyanakkora eséllyel kialakíthat boldog heteroszexuális kapcsolatot is.
Amit nem javasolok neki, hogy ha biztosan tudja, hogy nőkhöz nem tud vonzódni, akkor ne áltasson egy olyan nőt, aki nem tud a szándékairól, vonzalmairól. Biztos van olyan hetero nő is, aki elfogadja és szereti őt így is, netán szerelem nélkül tudja őt tisztelni egy házasságban is, de ehhez őszinteség kell. Szerelmet ne hazudjon senkinek, mert hatalmas sebeket ejthet a másik ember önbecsülésén, lelkén, életén.
Amúgy pedig rengeteg klasszikus házasság is boldogtalan, csak a gyerekek tartják össze éveken át. Ilyen szempontból nem rendkívüli az első válaszoló által leírt helyzet sem, emberek ezrei élnek megszokásból, ésszerűségből, kényelemből olyan mellett, akit nem szeretnek. :(
Én azt gondolom, ne beszéld a barátodat le semmiről, illetve semmire ne vedd rá. Felnőtt ember, feltehetően tud felelősen dönteni az életéről. Az érveidet, tanácsaidat mondd el, ha kikéri, ez biztosan sokat jelent neki, hogy segíted, ahogy tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!