Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondolsz a kizárólag polgári házasságkötésről?
Sok helyen ezt nem tartják egészen hitelesnek, több embertől hallottam, hogy csak a templomi az igazi. Nekem viszont magas, hogy miért köt például két tökéletesen ateista ember templomi házasságot. Neked mi a véleményed erről?
(Kívülálló vagyok a témában. Egyszerű kíváncsiság.)
Csak buta ember mondja, hogy a templomi az igazi. A magyar törvények szerint a polgári az "igazi."
Ha valaki nem hívő, akkor a templomi, csak bohóckodás.
Természetesen hívő embernek az is fontos. De neki is tudnia kell, hogy az nem érvényes.
Nekem is "csak" az lesz, ha odajutok.
Olyanok is templomit akarnak, akik egyébként csak kiránduláson, mint kötelező útvonal, teszik be a lábukat egy templomba. Képmutatás és felesleges.
Én csak arról tudok nyilatkozni, hogy egy vallásos ember számára tényleg a templomi esküvő az igazi. Mert Isten egybeköti az életüket. Ugye a törvény szerint a polgári házasságot fel lehet bontani és annyiszor házasodsz újra, ahányszor akarsz. Az egyházit nem (persze van, aki egyházi házasságot kötött, de mégis elvált - annak olyan következményei vannak, hogy pl nem áldozhat, nem köthet újra egyházi házasságot...).
Akinek a vallás nem játszik szerepet az életében, annak nem fontos a templomi esküvő. Ezzel sincsen baj.
"két tökéletesen ateista ember templomi házasságot" - gondolom, mert az az elvárás, de sok értelme úgy szerintem nincs.
A #6-os vagyok.
Ateista, sőt, kifejezetten vallásellenes, és mégis keresztszülő vagyok.
Miért? A se a testvérem, sem a neje nem vallásos, viszont a Nagyszülők igénye volt a keresztelő. Megkértek, elvállaltam, mert szeretem a testvérem, és tudtam, neki is kínos a haccacáré. Viszont nyugi van a családban, és ennyit megtehetünk a nagymamákért, akiknek ez még fontos.
Szóval nekem nem lenne templomi esküvőm, mert eleve nem választok nagyon vallásos párt. Nálunk, a koromban meg már kizárt, hogy nagyszülők ekkora nyomást gyakoroljanak.
Tiszteletben tartva mindenkinek a saját hitét, a templomi esküvőt a mai korban mindenképpen bohóckodásnak lehet tartani azokban az esetekben, amikor a házasságkötést válás követi. A mai hithű katolikus házasulandók a házasságkötés előtt ugyanolyan arányban élnek/éltek együtt, esetleg éveket, mint a nem vallásos emberek. Márpedig ez paráználkodásnak minősül a valláserkölcs szerint. Ezt a "bűnt" nem teszi jóvá és nem teszi semmissé az egyházi esküvő, mert pénzzel nem lehet megváltani egy bűnt.
A polgári esküvő tökéletesen elegendő a hivatalossághoz és semmivel nem gyengébb kapcsolatot jelent a házasfelek között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!