Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit lehet csinálni egy olyan férjjel, akinek kizárólag negatív megjegyzései vannak, és mindenben csak a hibát veszi észre?
Az esetleges lepontozások ellenére őszinte leszek.
18 éves fiú vagyok, hasonló tulajdonságokkal mint a férjed... Elég gyakran úgy érzem, hogy gonosz vagyok a barátnőmmel, de nem tudom leküzdeni ezt a rosszmájúságot. Ha pedig megbántom akkor elkezd gyötörni a bűntudat. Tud változni mindenki, de azt nem tudhatod, hogy mi játszódik le a férjedben ha tartja a szavát.
Próbálj átsiklani a különösen zavaró kritikáin, szerintem ez a legegyszerűbb módszer ha "nem veszi magát észre". Vagy szakíts, ha nincs más megoldás.
Nehéz kérdés ez, mert bizonyos értelemben én is ilyen vagyok. Erre nevelt a főiskola és a szakmám, mert olyan munkakörben vagyok, ahol ha nem veszem észre a hibát, azért keményen felelek. Másra sem vagyok kiélezve nap, mint nap csak a hibákra és észrevettem azt, hogy ez a magánéletemre is kihat.
A párom és a családom elfogadják ezt, de sokat számít az, hogy olykor tükröt állítanak elém, hogy már kicsit sok vagyok.
Mivel tudom, hogy ez a kukacoskodás baromira rossz tulajdonság, ezért én igyekszem változtatni rajta. Ehhez kell az, hogy olykor a képembe mondják a dolgokat, de ez szerencsére megvan. :)
Én mondjuk nő vagyok, de ha hazamegyek és csak a rosszat látom mindenhol, ki is mondom, a páromat pedig idegesíteni kezdi, akkor rámszól és általában belátom, hogy igaza van. Végülis kit zavart egész nap, hogy reggel nem lett elmosogatva az a két nyamvadt csésze? Mi így is boldogok vagyunk, de nyilván én sem szeretnék olyan emberrel együtt élni, aki az apró figyelmességeket nem veszi észre, csak a hibát keresi mindenben. Én sem akarok ilyen lenni. Más téma az, ha valaki nem látja be, hogy ilyen és nem is akar rajta változtatni.
Nem tetszik szívem? Nem jó? Akkor te is megcsinálhatod!
Bár példák nélkül elég nehéz, hogy mi nem tetszik neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!