Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ki a kegyetlen ebben a helyzetben?
Ez szerencsére nem velem történik. Az egyik Barátnőmmel és a férjével.
Szóval a férjnél nemrég rákot diagnosztizáltak. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az orvos szerint, nagyon jó esélye van a felépülésre, de ehhez minél hamarabb el kell kezdeni a kezelést. Viszont a férj visszautasította a kezelést, mondván hogy az hamarabb megölné, mint a rák. Helyette valami természetes, homeopátiás(?), kezelést akar. Erre a feleség teljesen kiakadt. Ő amúgy gyógyszerész, némi rálátása van a dologra. Mostanra odáig fajult a dolog, hogy a barátnőm el akar válni. Azt mondta, hogy ő nem hajlandó se végignézni, se asszisztálni hozzá, hogy a férje megöli magát. Azóta mindenki támadja, hogy micsoda szörnyeteg, meg szívtelen, hogy ilyen helyzetben magára hagyja a férjét. De kérdem én a férje nem az? Ahelyett, hogy megfogadná olyan emberek tanácsát, akik értenek ahhoz amit csinálnak, akik embereket gyógyítanak nap mint nap, nekiáll hókuszpókuszolni, meg sarlatánokhoz járni és elvárja, hogy a felesége ezt vígan, tapsikolva végig nézze.
Igazából az érdekelne, hogy egy kívül álló hogyan látja ezt, aki nem elfogult egyik fél felé sem.
Ez az embere önrendelkezési joga, szóval nem lehet sokat tenni ebben a helyzetben.
Amúgy azt lehet tudni, hogy írásban is rendelkezett a kezelés visszautasításáról egy 3 tagú orvosi bizottság előtt? Mert csak akkor komoly a dolog. Amíg nem rendelkezik, addig nem mondhat le a kezelésről!
nem tök mindegy? elválik, vagy meghal?
mondjuk én nem válnék, az örökség miatt
A világ valóban azt látja a legaljasabb tettnek, hogyha valaki akkor hagyja el a párját, amikor az beteg lesz, de őszintén szólva én megértem, és ebben a helyzetben én is ezt tenném. Az a lényeg, hogy a barátnőd boldog legyen, élvezze az életet, és ha ebbe az nem fér bele, hogy a szenvedő férjét nézi haldokolni, akkor sajnos tovább kell lépni...
Kettes: Magyarországon a feleség/férj nem örököl, csak ha a végrendeletben az van megszabva, úgyhogy amiatt nem érdemes együtt maradni....
"Magyarországon a feleség/férj nem örököl, csak ha a végrendeletben az van megszabva, úgyhogy amiatt nem érdemes együtt maradni"
Rosszul tudod.
Az én véleményem az, hogy ha szeretek valakit, akkor elfogadom azt az utat, amit ő választ a saját életével kapcsolatban. Ha szeretem a férjemet, akkor ott vagyok mellette akkor is, ha haldoklik, ha ő azt az utat választja. Ez a szeretet. A mások az önös érdek. Mindenki maga választ.
Nagyon részleteket nem tudok, csak amit elmond nekem.
3,as ez butaság. Ha időben elkapják a rákot, akkor nagyon jó eséllyel fel lehet épülni belőle. Az a baj, hogy általában már csak későn veszik észre, amikor már maximum csak meghosszabbítani tudják az életét a kezelésekkel. Nem járnak az emberek szűrésekre...
A barátnőm azt hiszem nem is állhatna most távolabb a boldogságtól. Nem azért hagyja el, mert beteg, hanem mert nem hajlandó kezeltetni magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!