Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Felvennétek a a férjetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felvennétek a a férjetek nevét bármilyen formában, ha ilyen vezetékneve lenne?

Figyelt kérdés
Pl. Oláh, Lakatos, Jónás, Gáspár vagy hasonló tipikusan cigánynév? Ő egyébként nem az és be is sértődik, ha a arról van szó, hogy nem lenne felvéve... Amúgy tetszik a -né forma, de nem akarok Oláhné lenni... Annyira... Oláhné. Mikor szegény állást keresett és telefonált a hirdetésre még interjúra sem hívták be, mikor bemutatkozott a telefonban, végül úgy talált állást, hogy személyesen mutatkozott be először. Szerintem ez tök érthető, de mégis rosszul esik neki, hogy még én is lecigányozom a nevét.
2015. febr. 3. 03:20
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
50%

FÚÚÚÚ de ocsmány szád van....

Mi az hogy tipikusan cigány név???? Hogy fogalmazhatsz ilyen hülyén? Írod hogy a férjed sem az, akkor mi van? Írják sorban hogy ők sem cigányok, akkor miért írod ezt hogy "tipikusan cigány név"??? Én párom Gáspár, a legnagyobb cégnél dolgozik itt a városunkban, vezetőként. (nem, nem műszak vezető, annál magasabban van)

Szerintem a párod jobban járna ha el sem venne téged..... Mi az hogy lecigányozod a nevét?

2015. febr. 3. 13:11
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

"Juj mit szólnak anyámék"...

Nem a neve a legnagyobb probléma, nem?

2015. febr. 3. 13:14
 23/28 A kérdező kommentje:

Kedves 20-as már ne haragudj, de te azzal kezdted, hogy kezdjük ott te cigánnyal nem kezdesz és ha így hívják márpedig az. Lehet, hogy valamelyik ükapja az volt, de hogy rajta nem látszik az biztos. Most akkor én meg szlovák vagyok, mert 300 éve anyám ága onnan jött be és van bennem olyan vér?

Te meg mit hisztizel itt, hogy mocskos szám van? Ez van, a legtöbb cigánynak ilyen vezeték neve van. Nem az én szám a mocskos, hanem ez a valóság. Meg egyáltalán mi a fene mocskos azon, ha valakit annak hívsz, ami? A cigányok saját magukat is cigánynak hívják és büszkék is rá, hogy cigányok, akkor miért kell úgy csinálni, mintha ezt ki se lehetne mondani?

Meg akkor kérdezd már meg, hogy miért olyan érdekes, hogy addig senki nem volt rá kíváncsi, mikor munkát keresett, míg nem látták csak hallották a nevét? Na vajon?

2015. febr. 3. 14:51
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vettem fel. De valószínű, egy "normális" nevet sem vettem volna fel, leginkább kényelemből (tervezőmérnökként egy rakás akkreditálási papírt is újra kellett volna csináltatni pl.), meg 30 év alatt valahogy hozzászoktam már a sajáthoz. Amúgy meg bárki bármit mond, igen sok hátrányom származott volna pl. a terhesgondozáson is, ha "oláhné" lettem volna, végignéztem, a többiekkel hogy bántak (már akik tényleg romák voltak).

Amúgy lehet, hogy ha ragaszkodott volna hozzá a férjem (nem tette), akkor x.y.né z.w. formában felveszem, de mivel mindkettőnknek két keresztneve van, így elég nagy kicseszés lett volna pl. Oláh Sándor Józsefné Vörös Ida Izabella lenni. (nyilván kitalált nevek, de karakterszám és eloszlás megegyezik).

2015. febr. 5. 13:58
 25/28 anonim ***** válasza:
82%
9-es vagyok. Amúgy én sosem éreztem, hogy bármilyen hátrány ért volna amiatt, mert a nevembe bekerült az Oláh is. Mondjuk lehet, hogy a dr. miatt a nevem előtt nem merül fel senkiben, hogy cigány lennék. A férjem pozíciója sem tipikusan cigányokra jellemző, és őt sem érte még a neve miatt hátrány.
2015. febr. 5. 14:06
 26/28 A kérdező kommentje:
25, lehet az sem mindegy, hogy merre laksz.
2015. febr. 5. 19:22
 27/28 anonim ***** válasza:
Lehet. A jászságban lakom, itt vannak az Oláhnál jóval tipikusabb cigány nevek.
2015. febr. 5. 20:25
 28/28 anonim ***** válasza:

Miért nem változtat nevet?

Nem olyan drága ma már ez...

A közvéleményt úgysem lehet megváltoztatni, és van ok bőven arra, hogy az miért olyan amilyen...

2015. febr. 6. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!