Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok az olyan nőkről, akik nem veszik fel a férjük nevét semmilyen formában? Vagy rólatok mit gondoltak, ha így tettetek?
Nemsokára lesz az esküvőnk, ma az egyik titkárnő kérdezte a metrón reggel, hogy "né" leszek-e vagy kötőjeles. Én mondtam, hogy maradok a saját nevemen, mert viszonylag sokat publikálok, tanítok, járok ide-oda külföldön.
És sohasem használnám az "új" nevemet sehol, csak az lenne az irataimban, max. nehezítené a beszerzők/szervezők dolgát itt-ott. Meg egyébként se érezzük át a vőlegényemmel ennek a dolognak a jelentőségét. Meg az irataimat se akarom kicseréltetni, bejelenteni itt-ott, ezek mind csak nehezítenék az életemet.
A titkárnő meg teljesen elhűlve, hogy: de akkor honnan tudják, hogy férjem van? Meg hogy: akkor a gyűrűt se fogom hordani? És akkor a gyerekünk milyen nevet fog kapni, csak nem kettőnk kötőjeles nevét, ami mostanában divat?!:) Szóval teljesen kifutott az agyából a vér, nem gondoltam, hogy ez ilyen furcsa dolog.
Szerintetek is gáz, ha valaki nem veszi fel a férje nevét, vagy nem veszik fel egymásét?
Semmi rosszat. Miért kellene?
Ez magánügy, illetve az adott pár ügye.
Kétlem hogy fel fogom venni majd a jövőbeli férjem nevét, tökmindegy hogy magyar vagy egyéb családnév lesz.
Megszoktam a saját nevem, nem menne átszokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!