Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit gondoltok az olyan nőkről,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok az olyan nőkről, akik nem veszik fel a férjük nevét semmilyen formában? Vagy rólatok mit gondoltak, ha így tettetek?

Figyelt kérdés

Nemsokára lesz az esküvőnk, ma az egyik titkárnő kérdezte a metrón reggel, hogy "né" leszek-e vagy kötőjeles. Én mondtam, hogy maradok a saját nevemen, mert viszonylag sokat publikálok, tanítok, járok ide-oda külföldön.

És sohasem használnám az "új" nevemet sehol, csak az lenne az irataimban, max. nehezítené a beszerzők/szervezők dolgát itt-ott. Meg egyébként se érezzük át a vőlegényemmel ennek a dolognak a jelentőségét. Meg az irataimat se akarom kicseréltetni, bejelenteni itt-ott, ezek mind csak nehezítenék az életemet.

A titkárnő meg teljesen elhűlve, hogy: de akkor honnan tudják, hogy férjem van? Meg hogy: akkor a gyűrűt se fogom hordani? És akkor a gyerekünk milyen nevet fog kapni, csak nem kettőnk kötőjeles nevét, ami mostanában divat?!:) Szóval teljesen kifutott az agyából a vér, nem gondoltam, hogy ez ilyen furcsa dolog.

Szerintetek is gáz, ha valaki nem veszi fel a férje nevét, vagy nem veszik fel egymásét?

2014. szept. 30. 14:17
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%
Bakker mik vannak mostanság...komolyan ez ilyen kardinális kérdés egyeseknél? Aki közelebbről ismer az úgyis tudni fogja hogy férjhez mentél, akinek meg épp most mutatkozol be, annak nem tök mindegy hogy férjnél vagy-e????? Szerintem ez a te döntésed, én nem szólnék semmit ha egyik barátnőm pl nem venné fel a férje nevét, lehet én sem fogom felvenni.
2014. okt. 21. 15:46
 32/42 anonim ***** válasza:
84%

Sziasztok!

Én sem vettem fel a férjem nevét. Ő furcsálta, többször megkérdezte miért nem. Mondtam, h nem ettől leszek/vagyok a felesége. Mások tudhatják, h házas vagy a gyűrűből, a viselkedésedből és a beszédedből.

Kislányunk mindkettőnk nevét kapta kötőjellel.

2014. okt. 22. 13:41
 33/42 anonim ***** válasza:
100%

18-19-es: Mintha csak én írtam volna ezt le. Én sem értem, miért kell a névvel azt kimutatni, hogy férjhez mentünk :)) Enyhén szólva furcsa indíttatás :))

Én nem majd fel a férjem nevét: több okból is.

1. Nincs kedvem iratokat cserélgetni és bejelentgetni. Lehet, másoknak ez nem gond, de nekem több iratom-cuccom van, mint egy személyi azonossági irat :)) van cégem, alapítványom, névjegykáryták, pecsétek, kettős állampolgárság két útlevél, két lakcím, emailcím a nevmmel, honlapom a saját nevemmel, hatósági engedélyek, nyilvántartások amelyben benne vagyok... na, 1%-ot elmondtam itt. A frász akar ezekkel bajlódni. Nekem ez hatalmas nagy gond lenne. Lehet, hogy annak, akinek egy irata van, nem lenne az.

2. Ezen a néven ismernek.

3. Nem is tetszik a párom neve, olyan értelemben, hogy nem hangzik jól az enyémmel együtt.

4. Szeretem a nevemet, illetve nehezen szoknák meg egy másikat.

Hála istennek a párom is egyetért velem.

A gyermekeink az ő nevét kapják, bár gondolkodunk kötőjeles formában is.

2014. okt. 22. 23:32
 34/42 anonim ***** válasza:
100%
anyám se vette fel apám nevét,úgyhogy engem is totál hidegen hagy,ha nem veszi fel az enyémet.
2015. jan. 5. 23:31
 35/42 anonim ***** válasza:
Én nem vettem fel mert nagyon ritka nevem van és büszke vagyok a sváb származásomra is. Megtartottam a leánykori nevem, hátrány eddig nem ért még soha. Lányunk a férjem vezetéknevét viseli, a lassan megszülető is az övét fogja, sőt az esküvőnkre való bejelentkezéskor anno kérdezte az anyakönyvvezető, hogy a gyerekek milyen nevet fognak viselni, és ez ilyen formában rá is lett nyomtatva a házassági anyakönyvi kivonatra, hogy " A gyermekek a ... nevet fogják viselni".
2015. febr. 14. 10:42
 36/42 Bálint117 válasza:
40%
Nekem az ilyen nők, kicsit karieristánnak tűnnek, nem tudom miért pontosan, de az a tapasztalatom, hogy ilyen nőknek van önbizalmuk, és törtetnek előre...
2015. febr. 14. 10:58
 37/42 anonim ***** válasza:
93%

36-os: az a nő, aki a munkájában sikeres (mert nagy erőbevetéssel és ambícióval tanult, hogy az lehessen) és aki számára érték a hivatása, mitől lenne vajon "karrierista"? Ha a sikerre egy férfi törekszik, az miért természetes és elismerésre méltó, míg a nő esetében ugyanez negatív felhangot kap?! Nem gondolod, hogy érthetetlen ez a kettős mérce?

Annak a nőnek "van önbizalma"...Nos, igen: jogosan, szerencsésen, bizony van - és legyen is. "Előre törekszik"? Joggal és indokoltan. Jusson is minél előbbre.

2015. febr. 14. 12:38
 38/42 anonim ***** válasza:
100%

Én se vettem fel,van nekem saját nevem köszönöm szépen,

márcsak azért semm különben is igen ritka név,szerintem ebben a kombimbinációban ez az egy van belőmlem az országban :)

Nomeg kinek hiányzott volna az iratcsereberélős macera.

Az én ismeretségi körömben senki nem foglakozott ezzel...

2015. febr. 14. 18:07
 39/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem gáz.

16 évvel ezelőtt mentem férjhez, nem vettem fel a férjem nevét. A rokonságunkban elég sok ember él vidéki kisvárosban, faluban, ők igencsak húzták a szájukat és kaptam a megjegyzést, hogy "ennyit a pesti nőkről", meg "ez sem tiszteli majd az urát, ha már a neve sem kell neki", "nem lesz ez így jó, nincs bennük semmi hagyománytisztelet", "na ez a házasság sem fog sokáig tartani", és még ilyeneket. Anyósom is csóválta a fejét. Aztán eltelt a 16 év, köszönjük, jól vagyunk, nem bántam meg, hogy maradtam a saját nevemnél. A gyerek a férjem vezetéknevét kapta. A gyűrűt nem hordom, a munkám végzésénél zavar, és egyébként sem hordok semmilyen ékszert. Az emberek tudják, hogy férjnél vagyok, mert ha kérdezik, elmondom. Ennyi.

2015. márc. 10. 10:57
 40/42 anonim ***** válasza:
67%
Én sem fogom felvenni. Egyrészt, nekem a nevem hozzátartozik az identitásomhoz, másrészt publikálok is néha, harmadrészt meg egy vadidegennek semmi köze ahhoz, hogy én férjnél vagyok-e vagy sem. Ez utóbbi indok a legnevetségesebb, hogy jajj, akkor honnan tudják, hogy férjnél vagy-e... tapasztalatom szerint mindig azok szoktak ezzel jönni, akiknek az az életcélja vagy a legnagyobb teljesítménye életében, hogy megszerzett magának egy palit, én meg kösz, ennél többre vagyok hivatott :D.
2015. márc. 10. 12:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!