Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok az olyan nőkről, akik nem veszik fel a férjük nevét semmilyen formában? Vagy rólatok mit gondoltak, ha így tettetek?
Nemsokára lesz az esküvőnk, ma az egyik titkárnő kérdezte a metrón reggel, hogy "né" leszek-e vagy kötőjeles. Én mondtam, hogy maradok a saját nevemen, mert viszonylag sokat publikálok, tanítok, járok ide-oda külföldön.
És sohasem használnám az "új" nevemet sehol, csak az lenne az irataimban, max. nehezítené a beszerzők/szervezők dolgát itt-ott. Meg egyébként se érezzük át a vőlegényemmel ennek a dolognak a jelentőségét. Meg az irataimat se akarom kicseréltetni, bejelenteni itt-ott, ezek mind csak nehezítenék az életemet.
A titkárnő meg teljesen elhűlve, hogy: de akkor honnan tudják, hogy férjem van? Meg hogy: akkor a gyűrűt se fogom hordani? És akkor a gyerekünk milyen nevet fog kapni, csak nem kettőnk kötőjeles nevét, ami mostanában divat?!:) Szóval teljesen kifutott az agyából a vér, nem gondoltam, hogy ez ilyen furcsa dolog.
Szerintetek is gáz, ha valaki nem veszi fel a férje nevét, vagy nem veszik fel egymásét?
Sziasztok!
Én sem vettem fel a férjem nevét. Ő furcsálta, többször megkérdezte miért nem. Mondtam, h nem ettől leszek/vagyok a felesége. Mások tudhatják, h házas vagy a gyűrűből, a viselkedésedből és a beszédedből.
Kislányunk mindkettőnk nevét kapta kötőjellel.
18-19-es: Mintha csak én írtam volna ezt le. Én sem értem, miért kell a névvel azt kimutatni, hogy férjhez mentünk :)) Enyhén szólva furcsa indíttatás :))
Én nem majd fel a férjem nevét: több okból is.
1. Nincs kedvem iratokat cserélgetni és bejelentgetni. Lehet, másoknak ez nem gond, de nekem több iratom-cuccom van, mint egy személyi azonossági irat :)) van cégem, alapítványom, névjegykáryták, pecsétek, kettős állampolgárság két útlevél, két lakcím, emailcím a nevmmel, honlapom a saját nevemmel, hatósági engedélyek, nyilvántartások amelyben benne vagyok... na, 1%-ot elmondtam itt. A frász akar ezekkel bajlódni. Nekem ez hatalmas nagy gond lenne. Lehet, hogy annak, akinek egy irata van, nem lenne az.
2. Ezen a néven ismernek.
3. Nem is tetszik a párom neve, olyan értelemben, hogy nem hangzik jól az enyémmel együtt.
4. Szeretem a nevemet, illetve nehezen szoknák meg egy másikat.
Hála istennek a párom is egyetért velem.
A gyermekeink az ő nevét kapják, bár gondolkodunk kötőjeles formában is.
36-os: az a nő, aki a munkájában sikeres (mert nagy erőbevetéssel és ambícióval tanult, hogy az lehessen) és aki számára érték a hivatása, mitől lenne vajon "karrierista"? Ha a sikerre egy férfi törekszik, az miért természetes és elismerésre méltó, míg a nő esetében ugyanez negatív felhangot kap?! Nem gondolod, hogy érthetetlen ez a kettős mérce?
Annak a nőnek "van önbizalma"...Nos, igen: jogosan, szerencsésen, bizony van - és legyen is. "Előre törekszik"? Joggal és indokoltan. Jusson is minél előbbre.
Én se vettem fel,van nekem saját nevem köszönöm szépen,
márcsak azért semm különben is igen ritka név,szerintem ebben a kombimbinációban ez az egy van belőmlem az országban :)
Nomeg kinek hiányzott volna az iratcsereberélős macera.
Az én ismeretségi körömben senki nem foglakozott ezzel...
Nem gáz.
16 évvel ezelőtt mentem férjhez, nem vettem fel a férjem nevét. A rokonságunkban elég sok ember él vidéki kisvárosban, faluban, ők igencsak húzták a szájukat és kaptam a megjegyzést, hogy "ennyit a pesti nőkről", meg "ez sem tiszteli majd az urát, ha már a neve sem kell neki", "nem lesz ez így jó, nincs bennük semmi hagyománytisztelet", "na ez a házasság sem fog sokáig tartani", és még ilyeneket. Anyósom is csóválta a fejét. Aztán eltelt a 16 év, köszönjük, jól vagyunk, nem bántam meg, hogy maradtam a saját nevemnél. A gyerek a férjem vezetéknevét kapta. A gyűrűt nem hordom, a munkám végzésénél zavar, és egyébként sem hordok semmilyen ékszert. Az emberek tudják, hogy férjnél vagyok, mert ha kérdezik, elmondom. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!