Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit gondoltok az olyan nőkről,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok az olyan nőkről, akik nem veszik fel a férjük nevét semmilyen formában? Vagy rólatok mit gondoltak, ha így tettetek?

Figyelt kérdés

Nemsokára lesz az esküvőnk, ma az egyik titkárnő kérdezte a metrón reggel, hogy "né" leszek-e vagy kötőjeles. Én mondtam, hogy maradok a saját nevemen, mert viszonylag sokat publikálok, tanítok, járok ide-oda külföldön.

És sohasem használnám az "új" nevemet sehol, csak az lenne az irataimban, max. nehezítené a beszerzők/szervezők dolgát itt-ott. Meg egyébként se érezzük át a vőlegényemmel ennek a dolognak a jelentőségét. Meg az irataimat se akarom kicseréltetni, bejelenteni itt-ott, ezek mind csak nehezítenék az életemet.

A titkárnő meg teljesen elhűlve, hogy: de akkor honnan tudják, hogy férjem van? Meg hogy: akkor a gyűrűt se fogom hordani? És akkor a gyerekünk milyen nevet fog kapni, csak nem kettőnk kötőjeles nevét, ami mostanában divat?!:) Szóval teljesen kifutott az agyából a vér, nem gondoltam, hogy ez ilyen furcsa dolog.

Szerintetek is gáz, ha valaki nem veszi fel a férje nevét, vagy nem veszik fel egymásét?

2014. szept. 30. 14:17
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
66%
Lesz*rom.
2014. szept. 30. 15:31
 22/42 anonim ***** válasza:
75%
Én olyan munkakorben dolgozom, ahol a nevemet mar ismerik, ezen publikalok, ezen astam ki az utam. A ferjem szerette volna, ha felveszem a nevet. kotojeles lettem, de csak hivatali ugyeknel hasznalom. a munkamban tovabbra is a lanykori nevemen irok és ugy is mutatkozom be. ez lett nalunk a kompromisszumos megoldas.
2014. szept. 30. 15:33
 23/42 A kérdező kommentje:
22: az enyém szerencsére szakmabeli, így nagyobb eséllyel gondolkodunk ugyanúgy erről a dologról, és ő azt mondta, szerinte hülyeség felvennem, de persze én döntök.:)
2014. szept. 30. 15:38
 24/42 anonim ***** válasza:
77%
Biztos, hogy soha nem fogom felvenni a férjem nevét. Ennyi erővel vegye fel ő az enyémet. Olyan megalázónak érzem, hogy "-né" legyek.
2014. szept. 30. 15:42
 25/42 anonim ***** válasza:
82%
Semmit. Én is maradtam az eredetinél. Eleve orbitális nagy marhaságnak tartom a névváltoztatást, pusztán azért, mert éppen férjhez megy valaki.. Mindenkinek van saját neve! Minek megváltoztatgatni??? Elavult, idejétmúlt, borzalmas, értelmetlen szokás...
2014. szept. 30. 16:07
 26/42 anonim ***** válasza:
59%

Nekem máig nagyon furcsa, hogy sokan felveszik a másik nevét. De nekem van saját nevem, még ügyintézések nélkül sem akarnék hirtelen más lenni, nem vagyok senki függeléke (nem bántásból írom azokra, akik felveszik a másik nevét, joguk van hozzá, csak nekem így jönne le saját esetben).

Ha gyerekem lesz, akkor az én családnevemet kapja, mert szerintem jó kis név és nagyon szeretek különbözni :D Ott van évtizedek óta a családjogi törvényben, hogy a gyerek megkaphatja az anya családnevét, ha úgy akarják, ehhez csupán az kell, hogy ha házasok, akkor a nő megtartsa a saját nevét. Ezt a lehetőséget nem hagynám ki.

Hülye neveket nem adnék a kicsinek, ne szenvedjen, de ha ezt nem tudná kezelni ő s környezete, az elég szánalmas lenne, mit mondjak.

De én eleve a házasságot nem tartom fontosnak. Ilyen társadalmi dolog, ami engem hidegen hagy...

2014. szept. 30. 16:55
 27/42 anonim ***** válasza:
92%

Semmit..

Bennem is megfordult, hogy nem vezsem fel

Amiert mégis megtettem:

Nem volt ellenérzésem

Nem publikálok, e. Volt olyan munkám, ahol számított volna

Az irataimat így is úgy is cserélni kellett, minden egyszerre járt le

A ferjem szerette volna, de nem erőltette soha, rám bízta, és ez volt a döntő..

2014. szept. 30. 17:13
 28/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondolok semmit, mindenki maga dönti el, hogy mi legyen a neve. Én sem vettem fel a férjem nevét, így maradtam az ezervalahányadik Szabó. Nekem nem fontos, hogy mások tudják, hogy férjnél vagyok, elég ha én tudom és a férjem. Ja, és mióta a gyerekek megszülettek, a gyűrűmet is csak alkalmakkor hordom.
2014. okt. 1. 07:12
 29/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondolok semmi rosszat. Magánügy. Pedig én kötőjeles vagyok:) De ha pl nem illett volna a férjem vezetékneve az enyémhez, vagy nem tetszett volna annyira hogy mondjuk lecseréljem a saját vezetéknevemet az övére, akkor én se vettem volna fel. A né végződés összes verziója alapból kizárt volt nálam mert kiráz tőle a hideg...
2014. okt. 1. 20:07
 30/42 anonim ***** válasza:
100%
26-osat mintha én írtam volna :)
2014. okt. 4. 17:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!