Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok az olyan nőkről, akik nem veszik fel a férjük nevét semmilyen formában? Vagy rólatok mit gondoltak, ha így tettetek?
Nemsokára lesz az esküvőnk, ma az egyik titkárnő kérdezte a metrón reggel, hogy "né" leszek-e vagy kötőjeles. Én mondtam, hogy maradok a saját nevemen, mert viszonylag sokat publikálok, tanítok, járok ide-oda külföldön.
És sohasem használnám az "új" nevemet sehol, csak az lenne az irataimban, max. nehezítené a beszerzők/szervezők dolgát itt-ott. Meg egyébként se érezzük át a vőlegényemmel ennek a dolognak a jelentőségét. Meg az irataimat se akarom kicseréltetni, bejelenteni itt-ott, ezek mind csak nehezítenék az életemet.
A titkárnő meg teljesen elhűlve, hogy: de akkor honnan tudják, hogy férjem van? Meg hogy: akkor a gyűrűt se fogom hordani? És akkor a gyerekünk milyen nevet fog kapni, csak nem kettőnk kötőjeles nevét, ami mostanában divat?!:) Szóval teljesen kifutott az agyából a vér, nem gondoltam, hogy ez ilyen furcsa dolog.
Szerintetek is gáz, ha valaki nem veszi fel a férje nevét, vagy nem veszik fel egymásét?
Nekem máig nagyon furcsa, hogy sokan felveszik a másik nevét. De nekem van saját nevem, még ügyintézések nélkül sem akarnék hirtelen más lenni, nem vagyok senki függeléke (nem bántásból írom azokra, akik felveszik a másik nevét, joguk van hozzá, csak nekem így jönne le saját esetben).
Ha gyerekem lesz, akkor az én családnevemet kapja, mert szerintem jó kis név és nagyon szeretek különbözni :D Ott van évtizedek óta a családjogi törvényben, hogy a gyerek megkaphatja az anya családnevét, ha úgy akarják, ehhez csupán az kell, hogy ha házasok, akkor a nő megtartsa a saját nevét. Ezt a lehetőséget nem hagynám ki.
Hülye neveket nem adnék a kicsinek, ne szenvedjen, de ha ezt nem tudná kezelni ő s környezete, az elég szánalmas lenne, mit mondjak.
De én eleve a házasságot nem tartom fontosnak. Ilyen társadalmi dolog, ami engem hidegen hagy...
Semmit..
Bennem is megfordult, hogy nem vezsem fel
Amiert mégis megtettem:
Nem volt ellenérzésem
Nem publikálok, e. Volt olyan munkám, ahol számított volna
Az irataimat így is úgy is cserélni kellett, minden egyszerre járt le
A ferjem szerette volna, de nem erőltette soha, rám bízta, és ez volt a döntő..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!