Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy értessem meg a völegényemmel, hülyeséget csinál?
Sajna gyerekkori traumákból adódóan félek közösségbe járni, és rettegek az emberektöl. Ö ezt elég kegyetlen módon próbálja leküzdetni velem, folyton kiabál.
Ma vizsgázni mentem, és mondtam, fél órával korábban indulnék suliba a szokásosnál, nem akarok késni, mert az elég égö lesz. Erre elkezdett velem ordítani, igenis el kell késnem, mert ez csak egy hülye trauma, pszichés gyogyó, hogy félek. Mert ha kipróbálom, hogy elkések és nem szedik le a fejem, rájövök, nincs okom félni.
Minden lelki gondomat fenyegetözéssel, üvöltéssel és megszégyenítéssel kezeli, mert hogy ez megerösit.
Hogy értessem meg vele, ez nem jó?
"Minden lelki gondomat fenyegetözéssel, üvöltéssel és megszégyenítéssel kezeli, mert hogy ez megerösit."
Nem szeretném megbántani az érzéseidet, de ha a vőlegényed ezt teszi, akkor egyrészt nincsen érzéke a pszichológiához, és nem elég értelmes ahhoz, hogy felmérje a viselkedésének a valós következményeit, másrészt nincsen benne elengendő érzelmi intelligencia ahhoz, hogy át tudja érezni, hogy ez belőled milyen érzéseket vált ki, és milyen hatással van rád.
Ha ilyen helyzetben lennék, pár alkalommal megpróbálnék erről beszélni a párommal, elmondanám, hogy milyen érzéseket vált ki belőlem ez a viselkedése, és ha a határozott kérésem ellenére is folytatá ezt a viselkedést, akkor szakítanék vele, - akkor is ha szeretem és ködődöm hozzá, - mert nem akarnék és nem tudnék egy olyan férfival élni, aki fenyeget, üvöltözik velem és megszégyenít.
Megkérdezhetem, hogy jársz-e esetleg valamilyen terápiára, ami segít feldolgozni és oldani ezeket a félelmeidet?
off: egy vizsgáról nem lik késni, alap hogy akkor szokásosnál is előbb indul az ember, mert közbejöhet bármi (főleg közlekedés)
on: pasid egy tahó.
Már ne haragudj de ez egy állat. Egyáltalán nem megerősíteni akar, inkább csak uralni. Látja a gyengeségedet, és ezt kihasználja. Az ilyen nem férfi a szememben. Hogy neked ez jó vagy rossz, azt te döntöd el.
Megváltozni aligha fog, nyilván neki is kellene egy jó adag terápia.
Félelmeket, felő embert megérteni kell. Nem kioktatni, ordítani vele.
Érdekes terápia.
A viselkedéséből kiindulva nem fogod tudni vele megértetni. Ő csak uralkodni akar, és kihasználja a gyengeségedet.
Hadd kérdezzek valamit: neked szükséged van erre? Szükséged van egy olyan emberre, aki a segítség helyett (mert hogy ez amit csinál, nagyon nem az) csak kihasználja a problémád, és üvöltözik, FENYEGETŐZIK mint egy állat? Úgy gondolom nem.
Mondd meg neki kereken a szemébe, hogy vagy befejezi ezt a stílust, és normálisan fog viszonyulni hozzád, vagy mehet a francba. Ne tedd tönkre az életed egy ilyen tapló paraszt mellett, ez csak házassággal még rosszabb lesz.
A fenyegetőzés egy párkapcsolatba marhára nem illik bele. Az ilyen problémákon segíteni kell, beszélgetni róla, legyőzni, és nem pedig ordítani a másikkal mint a vadbarom.
Hagyd ott ezt a sz@r alakot. Az ilyen viselkedéstől csak rosszabbak lesznek a fóbiák, ő meg szerintem nem is szeret téged, ha így viselkedik. Nem érdemes az életedet egy ilyen tahóra pocsékolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!