Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Sokaknál miért olyan fontos a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokaknál miért olyan fontos a házasság még mindig?

Figyelt kérdés
A love nem tart örökké aztán meg csak a problémák vannak belőle. Anyámék is így képzelték el az életüket aztán kiderült, hogy nem megy. :D A házasságok 3/4-e válással végződik. Ez jusson mindig eszetekbe.
2015. jan. 14. 02:21
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%

19: Tulajdonképpen a kérdésed mire vonatkozik?

Hogy elhiszem-e, hogy soha nem voltam esküvőn?

Vagy hogy elhiszem-e, hogy nem akarok összeházasodni a kedvesemmel?

Hogy elhiszem-e, hogy több, mint 10 éve járok családállításra?

Vagy mire?:)

Te elhiszed, hogy egy széken ülsz és ide írsz?:)

2015. jan. 15. 14:25
 22/27 anonim ***** válasza:

"A szerelmi kapcsolatra alkalmas emberek jelleme nagyjából-egészében ellentétes egy házasságban élő/arra vágyó ember jellemével"

A házasság nem a szerelmi kapcsolat része? Vagy továbbra is én vagyok naiv? Oké, persze, a házasság eredete egy dolog, de ma már kisebb mértékben anyagi megfontosálokból jön létre. Főleg, ha figyelembe veszed, maga az esküvő és nászút milyen súlyos pénzekbe kerülhet. Én sem akarok függni senkitől, de a házasság szerintem baromira nem egy függő állapot, max kölcsönösen függtök egymástól, de szerintem még az sem. Legalábbis ideális esetben. Gondolom én.

Tizenvalahányas naiva volnék.

2015. jan. 15. 14:35
 23/27 anonim ***** válasza:

22:

A 13-as vagy? Én értem, amit ott leírtál, teljesen kerek és rendben van.

Az emberek 97%-ának nem így van, ahogy Tebenned.

Én kb. 35 éves koromig gondoltam azt, hogy a szex a szerelmi kapcsolat része, és nem lehet más.

Amikor mégis ezt állították nekem, nem hittem el.

Utána is jártam, a saját szememmel akartam látni, hogy van olyan embertipus, aki csak ismeretlenekkel akar szexelni.

Ez a hézasságos kérdésed is ilyen.

Te mivel 22 éves vagy, sok meglepetés fog érni még ebben a témában. Még csak most kezdesz felnőttkorba, párkereső korba lépni, nagyon sok variációjával fogsz megismerkedni a párkapcsolatnak, szerelmi kapcsolatnak, és az ezt szülő jellemeknek, világképeknek.

"A házasság nem a szerelmi kapcsolat része?"

Messze nem mindenkinek!

Inkább fordítva. JÓ ESETBEN a házasságnak egy kis része a szerelmi kapcsolat is.

De én max. 3-4 ilyen párt láttam egész életemben, aki szerelmi indíttatásból házasodott meg, és ott is az a helyzet, hogy a mélyebb, intenzívebb szerelmi kapcsolat elől futottak egy érzelmileg nem annyira igénybevevő kapcsolat fedezékébe (legalább az egyik fél motivációja ez volt!).

"Félelem az intimitástól"-témakörben tudsz utánaolvasni a lélektani könyvekben.

2015. jan. 15. 14:47
 24/27 anonim ***** válasza:

23-as, engem azért nem tudsz meggyőzni erről az egészről, mert a saját bőrömön tapasztalom a szerelmet a házasságban és most egy könyvtárnyi tanulmányt is fel lehet sorolni, ami ezt megpróbálja félremagyarázni, hogy ez számítás, meg hasonlók. Minden, amit leírtál, a valóságtól annyira idegen nekem.

Elhiszem, hogy vannak, akik azt élik át, amiről írtál és kicsit elszomorít.

Lehet, hogy szerencsés vagyok, hogy azzal házasodtam össze, akit az életem legnagyobb szerelmének érzek és akinek én is az vagyok. Nem tudom, de én ezt érzem természetesnek.

2015. jan. 15. 20:21
 25/27 anonim ***** válasza:
24: Nem mond ellent a tapasztalatodnak.Én azt írtam, az estek 3%-ában van az, amiről beszámolsz. Ez Neked miért ellentmondás? Hát tartozhatsz a 3%-ba, nem? Azért diskurálunk, hogy elmondjuk egymásnak, ami tudást, tapasztalatot összeszedtünk az életben. Miért olyan nehéz elhinned, hogy az is igaz, amit Te tapasztaltál, és az is,a mit én? Nekem nem nehéz. Olyan, mintha a családodban mindenki néger lenne, az enyémben meg kínai, és arról akarnál meggyőzni, hogy nem igaz, hogy vannak sárga emberek.
2015. jan. 15. 22:49
 26/27 anonim ***** válasza:

"Nem tudom, de én ezt érzem természetesnek."

Sokan ezt érzik természetesnek, de NEM SIKERÜL nekik. Ezt olyan nehéz elhinni, hogy az emberiség nagy részének nem jön össze?

Hány éves vagy?

2015. jan. 15. 22:52
 27/27 anonim ***** válasza:

"A szerelmi kapcsolatra alkalmas emberek jelleme nagyjából-egészében ellentétes egy házasságban élő/arra vágyó ember jellemével, ahogy látom."

Ezt nehéz elhinnem.

Azt tudom, hogy sokan vannak, akik nem szerelmi házasságban élnek, vagy egy-két év és elhidegülnek egymástól.

36 éves vagyok.

2015. jan. 16. 09:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!