Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha összeházasodunk és nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha összeházasodunk és nem lesz házassági vagyonjogi papír attól még elvehetné perelhetné tőlem ha külön mennék ami házasság előtt megvolt?

Figyelt kérdés
Párom nem nagyon akarja aláírni a házassági papírt neki kevesebb van mint nekem.Én azt mondtam ez nem jelent semmit házasság után amit szerzünk úgy is minden közös lesz.Nem tudom ettől függetlenül aláírassam a vele.Én is megtenném érte ha ezt akarná.Úgy érzem ez nem jelent semmit egyfajta korrekt dolog ha lenne valami akkor ne legyen probléma.Persze nem így áll hozzá az ember de nem lehet tudni.
2015. jan. 8. 11:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
90%
Okosabb as házassági szerződés, akkor is, ha külön vagyon van. Nem lenne annyi vagyonjogi per, ha mindenki kötne házassági szerződést. Ha valaki nem akarja aláírni, annak van valami hátsó szándéka. Ez nem bizalmatlanság, csak józan ész.
2015. jan. 8. 11:33
 12/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2015. jan. 8. 11:33
 13/22 anonim ***** válasza:
49%

Tudom, minek hívják... nincs olyan, hogy házassági papír.

Aki vagyonjogi szerződést akar, az szerintem némi intelligenciával rendelkezik. A kérdező egy tetves vesszővel nem képes tagolni a mondanivalóját, kb 8 általános szintkén leragadt a fogalmazása...

2015. jan. 8. 11:43
 14/22 Kései Sirató ***** válasza:
21%
Ha a párod nem akarja aláírni a házassági vagyonjogi szerződést és téged aggaszt a dolog, hogy mi lesz válás esetén, azt is megteheted, hogy ráiratod anyukádra, vagy testvéredre valamelyxik ingatlant, akkor végképp nem lesz hozzá köze a párodnak. Természetesen ez nem a legjobb megoldás, az a legbiztosabb, ha mindketten aláírjátok ezt a bizonyos házassági vj.szerződést.
2015. jan. 8. 11:47
 15/22 anonim ***** válasza:
13%
csak válaszolgassatok neki, ár meg is született a következő kérdés, amiben lehet szapulni a nőket, mert nem írják alá...
2015. jan. 8. 11:49
 16/22 anonim ***** válasza:
65%

Elképzelni se tudnám, hogy házassági szerződés nélkül házasodjak. Nekem úgy korrekt, hogy lefektetjük ki mit hoz egy házasságba, és akkor egy esetleges válás esetén nem kell egy kiskanálon is vitázni. És hiába mondják sokan, hogy velük ilyen nem történhet meg. Nem minden válás történik kultúráltan, közös megegyezéssel, vezérlehet valakit a bosszúvágy, tömheti új partner a fejét stb.

Elvált nő vagyok, nagyon megkönnyítette a válásunkat, hogy annak idején szerződést kötöttünk. Ugyan kettőnk közt nem volt semmin vita, barátként váltunk el, de majdnem úszott mindenem (így csak 1 millió veszteséggel jöttem ki). Az exem ugyanis a hátam mögött felvett egy csomó hitelt, amit nem fizetett. Ezt rajtam (is) próbálták behajtani. Azért nem kellett fizetnem, mert a mi szerződésünkben benne volt, hogy házasság alatt is külön gazdálkodunk, nincs közös vagyonunk.

2015. jan. 8. 11:51
 17/22 A kérdező kommentje:
Utolsó ezt én is így látom.Sose tudni mi lesz,persze minden kapcsolat úgy indul,hogy semmi probléma nem lesz de aztán mégis jönnek a gondok.Mondjuk azt nem tudtam ,hogy ha egyik fél vesz fel hitelt és nem fizeti.azt váláskor a másik félen is behajtják.Ezt,hogy lehet megoldani ha mégis hitelre kerülne a sor?
2015. jan. 8. 12:19
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

A hiteleket a házasságunk alatt vette fel, így hiába nem írtam alá semmit, adóstárs lettem (sok kis "uzsorás" pénzintézetnél, normális banknál nem kapott hitelt). Ez már csak akkor jutott a tudomásomra, mikor a behajtó cégtől kerestek meg smsben (is).

Hiába volt lepapírozva minden, nagyon nehéz volt tisztázni, hogy nekem nincs közöm az adóssághoz (időnként még most is kapok smst, pedig jó ideje elváltunk, mindenhol benyújtottam a szerződést, elfogadták, erről írásban is értesítettek).

A lényeg, hogy a szerződésben kikell kötni, hogy házasság után is külön gazdálkodtok, nem áll fent vagyonközösség. De egy jó ügyvéd szerintem felhívja erre a figyelmed.

2015. jan. 8. 12:46
 19/22 anonim ***** válasza:
A házasság előtt szerzett vagyon tudtommal különvagyon marad. Ugyanúgy, mint az örökség. Tehát ha a házasság alatt te örökölsz valamit, az is a te különvagyonod marad.
2015. jan. 8. 13:51
 20/22 anonim ***** válasza:
66%
Mikor összeházasodtunk a férjemnek volt egy saját tulajdonú lakása autója. Nekem semmi ilyesmim. Nem írtunk házassági vagyonpapírt és fel se merült bennünk mert tudom hogy megfontoltuk a dolgot és együtt akarjuk leèlni az életünket. De ha neki más kéne helyettem vinném a gyereket és nem érdekelne se a ház se a kocsi. Ha kèrte volna hogy írjunk ilyen papírt gond nélkül aláírom hisz nem a pénzéhez megyek hozzá. De kérdezd meg mi az oka ő miért nem hajlandó aláírni. Lehet fél hogy te hagyod el és ottmarad 1-2 gyerekkel fedél nélkül. Vagy kitudja.
2015. jan. 8. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.