Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha összeházasodunk és nem lesz házassági vagyonjogi papír attól még elvehetné perelhetné tőlem ha külön mennék ami házasság előtt megvolt?
Tudom, minek hívják... nincs olyan, hogy házassági papír.
Aki vagyonjogi szerződést akar, az szerintem némi intelligenciával rendelkezik. A kérdező egy tetves vesszővel nem képes tagolni a mondanivalóját, kb 8 általános szintkén leragadt a fogalmazása...
Elképzelni se tudnám, hogy házassági szerződés nélkül házasodjak. Nekem úgy korrekt, hogy lefektetjük ki mit hoz egy házasságba, és akkor egy esetleges válás esetén nem kell egy kiskanálon is vitázni. És hiába mondják sokan, hogy velük ilyen nem történhet meg. Nem minden válás történik kultúráltan, közös megegyezéssel, vezérlehet valakit a bosszúvágy, tömheti új partner a fejét stb.
Elvált nő vagyok, nagyon megkönnyítette a válásunkat, hogy annak idején szerződést kötöttünk. Ugyan kettőnk közt nem volt semmin vita, barátként váltunk el, de majdnem úszott mindenem (így csak 1 millió veszteséggel jöttem ki). Az exem ugyanis a hátam mögött felvett egy csomó hitelt, amit nem fizetett. Ezt rajtam (is) próbálták behajtani. Azért nem kellett fizetnem, mert a mi szerződésünkben benne volt, hogy házasság alatt is külön gazdálkodunk, nincs közös vagyonunk.
A hiteleket a házasságunk alatt vette fel, így hiába nem írtam alá semmit, adóstárs lettem (sok kis "uzsorás" pénzintézetnél, normális banknál nem kapott hitelt). Ez már csak akkor jutott a tudomásomra, mikor a behajtó cégtől kerestek meg smsben (is).
Hiába volt lepapírozva minden, nagyon nehéz volt tisztázni, hogy nekem nincs közöm az adóssághoz (időnként még most is kapok smst, pedig jó ideje elváltunk, mindenhol benyújtottam a szerződést, elfogadták, erről írásban is értesítettek).
A lényeg, hogy a szerződésben kikell kötni, hogy házasság után is külön gazdálkodtok, nem áll fent vagyonközösség. De egy jó ügyvéd szerintem felhívja erre a figyelmed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!