Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megtartottam a lánykori nevem. Tényleg olyan nagy probléma?
Maximálisan egyetértek a döntéseddel. Normális XXI. századi, kulturált módon jártál el, elég szomorú, hogy nem mindenki tesz így.
Sötét középkori csökevény az szokás, hogy a saját nevedet felejtsd el a házasság után, többé nem vagy önálló személy, csak valakinek a felesége.
Szerintem baromira hülyén is néz ki, hogy egy nőnek férfineve van egy -né toldalékkal.
Azonkívül egy csomó felesleges plusz költséggel és vesződséggel, utánajárással is jár, ha megváltoztatod a nevedet, mert az összes okmányodat ki kell cserélni, az összes helyen át kell íratni.
Nemrég volt a Feminfon egy jó cikk a témában:
Ha később fel akarod venni, azt is el lehet intézni.
De.a.házasság már rég óta nem a rangról és nem a névről szól.
Ezt a régi neveltetésű emberek nem, vagy nehezen értik meg. Ezért ne nehezteljenek rád és te se rájuk. Nekik ez teljesen mást jelentett, mint ma.
Ha zavarna, a párommal megbeszélném és kérném ő rendezze ezt le a szüleivel. Vele szemben megértőek lesznek.
Én részben felvettem a férjem nevét, mert nekem így felelt meg. Te nem vetted fel, mert neked így felelt meg.
A közös vonás ebben, hogy mindketten aszerint cselekedtünk, ahogy nekünk megfelelt. Én nem kértem ki az anyósék véleményét sem előre, sem utólag, mert mi közük hozzá? Ki viseli a nevet?
Pl. eszemben sem lett volt Férj teljes neve + né lenni, pedig a férjem ezt szerette volna. Ugyanakkor mégis akartam viselni, így maradt a hosszabb: Férj vezetékneve + né és az én teljes nevem.
"Isten is így rendelte el, hogy az asszony elhagyja a családját... és lesznek ketten egy testté :)"
Bocsi, de a Biblia szerint a férfi hagyja el apját és anyát, hogy feleségével egy egészet alkothassanak. Csak a pontosság kedvéért.
Egyébként egy embernek van erről joga dönteni: annak aki viseli a nevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!