Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Idén kapok egy kis prémiumot a tavalyi munkám után, aminek egy részét magamra szeretném költeni. A férjem szerinte emiatt önző vagyok, költsem az egészet a családra. Ti mit tennétek?
Olyan nettó 400 körül lesz a jutalom. Magamra 50 körül szeretnék költeni, tipikusan "felesleges" nő dolgokra: új ruha, cipő, kozmetikai dolgok. A gyerekeknek is akartam venni pár dolgot, de mindent kaptak karácsonyra. A férjemnek meg semmire sincs szüksége - legalábbis ezt mondja.
A többit hozzátenném a megtakarításainkhoz.
Ti mit tennétek? Költenétek magatokra, vállalva a veszekedést, vagy mindet félretennétek a béke érdekében?
"A gyerekeknek is akartam venni pár dolgot, de mindent kaptak karácsonyra"
"A férjemnek meg semmire sincs szüksége"
Ezek szerint csak te vagy teljesen elnyomva a családban...
Szegény.
Nekem furcsa, hogy veszekedés lenne amiatt, hogy a saját jutalmadból vennél magadnak pár új ruhát, cipőt, hiszen ezekre szükség van, nem elherdálni akarod a pénzt.
Ülj le vele és beszéljétek meg, hogy mire van feltétlen szükséged és azt vedd meg.
Én mindenkire költenék a családból. Ha kaptak, ha nem. A gyereknek pláne nem tudnám megállni.
Tipikus, hogy van pénz, mégis veszekedés van belőle...
Nálunk ez úgy van, hogy megállapodtunk egy összegben, amit minden hónapban adunk magunknak, ebből "gazdálkodunk", ez a költőpénzünk. Befizetünk mindent, a maradékot pedig elosztjuk a kajapénz, a tartalék és a szórakozás között arányosan. Így minden hónapban tudunk venni magunknak valami apróságot, és semmiből nem szenvedünk hiányt. Ha valamelyikünk hirtelen nagyobb összeget kapna, akkor nem lenne gond, ha abból valamennyit magára költene, főleg ha a többit betenné a közösbe, de mivel van "költőpénzünk", így lehet nem élnénk a lehetőséggel, hanem menne a tartalékba.
Viszont a helyedben én költenék magamra, lelkiismeret furdalás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!