Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kajapénz - hogyan tudnánk megoldani?
Az a probléma, hogy a párom nagyon sok pénzt költ el kajára, csak a munkahelyén napi 3000 forintot eszik meg, mert hamburgert meg ilyeneket vesz reggelire, tízóraira és energiaitalokat iszik. Én ezt nagyon soknak tartom ahhoz képest, hogy én napi 500 forintot költök kajára egy nap, vizet iszok, itthon reggelizek, utána már csak ebélnél eszek (nincs is időm szünetet tartani), majd vacsorára bekapok valamit itthon.
Próbáltam már azt is, hogy főzök és akkor a párom abból vigyen a munkahelyére, de nem vált be, mert mindig volt valami baja, hol a fűszerezés, hol az hogy ő másodjára/harmadjára már unja azt enni, szóval mindig volt valami és a végén már a kukát etettem... És az a baj, hogy ez az "életforma" amit a párom csinál hosszútávon nem egészséges és már eléggé nagy lett a pocakja is...
Mit tehetnék ilyen helyzetben?
Nálunk az segített ezen, hogy 2-3 hónapig MINDEN kiadást összeírtunk egy excelbe, amit költöttünk. Minden blokkot hazahoztunk és tematikus szétszedtük, hogy ez bevásárlás volt, ez kaja, ruha, rezsi, szórakozás stb. és akkor látszott, hogy a bevétel mekkora része megy a felesleges zabálásra.
Ha naponta költ az ember "kis" összegeket, azt nem veszi észre. Amikor látja, hogy a fizetésének a fele csak kajára megy el, az elgondolkodtató.
Ő utánaszámolt már annak, hogy mennyit költ kajára? Világosítsd fel, hogy x összeg áll rendelkezésetekre egy hónapban, és ebbe nem fér bele az ilyesfajta étkezés, mert nem tudtok félretenni.
Csak mutass neki egy listát, hogy mennyi mindenre költhettétek volna azt a pénzt, amit az elmúlt évben elevett. 1-2 nappal hosszabb nyaralás, vagy egy új tárgy a lakásba, bármi.
Hát jó lenne tudni, ki mennyit keres ebben a kapcsolatban. Külön kassza van?
Mellesleg ha igénytelenül eltunyul, elhízik, az nem éppen egy vonzó dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!