Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bizonyos dolgokban nagyon másképpen gondolkodunk a férjemmel, hogy tudnánk kompromisszumra jutni?
Gyereknevelési kérdésekben nem értünk egyet.
A párom jövő tavasszal szeretné elkezdeni a kisfiunkat megtanítani motorozni és gokartozni.
Valamint szeretné ha aktívan járna úszó edzésekre, és thai-box edzésre.
A fiúnk jövőre lesz 4 éves! Szerintem még túl pici az ilyenekhez. Az úszás az még oké, de a többi nem. Szerintem az ilyen dolgok még nem valók neki. A férjem viszont azt mondja, hogy nem akarja, hogy az ő gyereke egy "puhány takony legyen mint a mai gyerekek nagyrésze" és minél korábban kell elkezdeni ilyen dolgokat csinálni mert ezek megedzik testileg és lelkileg is. Eléggé hajthatatlan ebben.
Hogy tudnánk valami kompromisszumra jutni? Egyáltalán Te, hogy látod a dolgot? Igaza van a férjemnek és én reagálom túl? Vagy 4 éves gyereknek még tényleg nem valók az ilyenek?
Szerintem nem reagálod túl.4 éves gyerek motorozni?!Max vesztek neki egy színes kis műanyag motort had gurigázzon vele...
4 éves,szerintem elég lenne ezt ha annyira akarja suli első osztály elején elkezdeni.Akkor már talán valamennyire megérti egyáltalán hogy hogy is van az a motor,de még ez is korai egy kisgyereknek szerintem.Nem ettől nem lesz puhány takony kölyök,hanem a körülötte lévő emberektől.
Döntse el a gyerek.
De ne úgy legyen, hogy már be van íratva valamelyik helyre, és úgy kérdeziktek meg tőle, hogy tetszik-e neki, mert egy ilyen apának úgysem fog merni nemet mondani, tehát a válasza borítékolhatóan igen lenne ilyen esetben. Megérzi azt a gyerek, ha az az elvárás vele szemben, hogy szeretnie kell a gokartot.
Mutassatok neki tévében, youtube-on videókat thai boxolókról, úszásról stb. ha így megtetszik neki, és ő is szívesen kipróbálná, akkor legyen.
Nincs igaza a férjednek. A férjed a saját ki nem élt vágyait akarja a gyerekére ráerőltetni!
Ebben az esetben egy kompromisszum van! Csakis a gyerek dönthet.... majd később! A férjed meg, ha ennyire akar járjon úszni, thai-box edzésre ja és közben motorozhat is, ha akar!
Ha ebben nem tudnék dűlőre jutni vele, akár válás is lenne a vége az én részemről.
Motor helyett biciklit vegyen a gyereknek és menjetek családilag túrázni, annak legalább van értelme.
(Egyébként a küzdő sportokkal nincs baj, elég korán ellehet kezdeni és természetesen a gyerekek testi és szellemi szintjének megfelelően tanítják őket, magyarul nem vernék péppé egymást a kis négyévesek. Ha a gyerek szeretne járni nem ártana meg neki)
De azokkal vagyok akik szerint a gyerek válasszon hobbit, mert semmi értelme beíratni bárhova is ha utána csak nyígás és hiszti lenne belőle minden edzés előtt.
Egyébként a férjednek lenne is ideje a gyerekkel foglalkozni? Vinné minden úszó edzésre, télen szárítaná a kissrác haját, összeszedné küzdősportról, otthon gyakorolna vele (és lehetne folytatni), vagy csak neked akar programot csinálni ezzel?
Egy 4 éves nem attól fejlődik, hogy sokat "fejlesztik", hanem a szabad játéktól. Csak meg kell neki adni a lehetőséget, megtalálja magának a legfejlesztőbb feladatot, játékszert. Hiszen ha túl egyszerűt választana, unatkozna, ha túl nehezet, akkor semmire se jutna vele, így azt is elunná. A lényeg a bőséges választék, hogy tényleg találhasson olyat, ami épp az ő szintjén megfelelő. Így érik a leggyorsabban, és így lesz később a leginkább alkalmas bármiféle feladatra.
Én is attól tartok, hogy a férjed a saját, meg nem valósított vágyait szeretné öntudatlanul a kisfiatokra erőltetni. Ez valószínűleg tényleg öntudatlan, és nem lenne jó ötlet ezzel direkten szembesítened a férjedet, de azért azt a kérdést felteheted neki, hogy meséljen róla, hogy ő is szeretne-e gokartozni, jobban motorozni stb., szeretne-e kevésbé lenni "puhány takony" stb. Tényleg kedvesen érdeklődve kérdezd meg ezeket, hiszen ez egy lehetőség, hogy jobban megismerd a férjed titkos vágyait.
Ebben a korban azért nem szabad irányított foglalkozásokból túl sokra járatni egy gyereket, mert nem marad elég ideje, energiája a szabad játékra. Valamennyit azért persze lehet, tehát az sem igaz, hogy az lenne a legjobb, ha sehova se járna. Válasszatok a négyből kettőt (persze a gyerek bevonásával), ezeket lehet heti egy vagy két alkalommal csinálni. Ezekből egyedül a motorozásról nem tudom, hogy hogyan képzelte a férjed egy négyévessel, minden mást le lehet vinni arra a szintre. Persze a motorozásnál is lehet mondani, hogy kapjon egy futóbiciklit, hiszen az egyensúlyérzék fontos alapkészség, ami a motorhoz is kell majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!