Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagymamámtól nagyobb összeget kapok karácsonyra, amin összevesztünk a férjemmel. Kinek van igaza?
Nagymamám idén eladta a nagy családi házát és vett egy kis nyaralót a Balatonnál, oda is költözött. A különbözetből karácsonyra ad nekem 2M ft-ot. Azt modta, hogy azt csinálok vele amit akarok, de szeretné ha elkölteném. Arra gondoltam, felújítjuk a lakást (1-1,2M), nyáron elmegyünk nyaralni (max 200.000), a többit pedig eltesszük.
A férjem szerint viszont mindet félre kéne tenni. Azt mondta, ha utazgatni akarok, menjek egyedül.
5 éve nem voltunk sehol, csak 2-3 napos kuponos hétvégéken meg családnál. Jó lenne 1 hétre elmenni valahová - ráadásul anyósom felajánlotta, hogy a gyerekeket hagyjuk nála, menjünk kettesben, nagyon ránk fér.
Kinek van igaza? Ti mit tennétek ezzel a pénzzel?
1. A nagymama hivatalosan adja neked a pénzt, amin feltünteti, hogy ez NEKED szóló ajándék. (Így ugyanis ez, akkor is ha befekteted a közösbe, a te külön vagyonod marad).
2. A lakásra annyit költenék, amennyit muszáj.
3. A férjemmel újra átbeszélnem a nyaralás-témát. Nem tartom kizártnak, hogy azért nem tetszik neki, mert nem ö kapja a pénzt vagy egy részét és úgy érzi, ezzel "eltartod".
Ez a Te ajándékod, ne Ő akarja beosztani. A férjem is kapott már nagyobb összegű ajándékokat, mert az ő családja megteheti. Mindig kikéri a véleményemet, de én mindig elmondom hogy úgy döntsön, ahogy Neki jó. Hiszen az Ő ajándéka. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy ha egy házat kapnál ajándékba, a házastársnak ahhoz sem lenne köze, mert tudtommal az nem számít közös vagyonnak. Na de egyébként is... Ne akarjon már más ajándéka felett basáskodni.
Egyébként a felhasználásnak ezer módja van. Rágd át jól, hogy hogyan használod fel. :)
En azt tennem amit te erzel.Ez a TE oenzed, a TE nagymamad, NEKED adta ergo a ferjednek max.velemenye lehet a dologrol, beleszolasa nem:-)
A nagyid azt szeretne h arra koltsd akire szeretned, ergo fogadd emg es tegy ugy:-))
Közös döntést szeretnék hozni, ha lehet.
A lakásfelújítást tervezzük egy ideje, csak engem nem vettek vissza gyed után, aztán a férjem volt táppénzen 2 hónapig. Most már mindketten dolgozunk, de nyárra nem tudunk félretenni elég pénzt.
Van egyébként megtakarításunk is, csak azok hosszabb távra vannak (lakástakarék, 3-5 éves befektetések).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!