Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A ti családokban ki cipel nagyobb terhet, dolgozik többet a nő, vagy a férfi? Vagy sikerül egyenlően elosztani, elégedettek vagytok?
Szerintem a felesegemre nagyob teher jut. O is dolgozik, a gyereket o inditja reggel, mos, vasal, foz. A takaritast szerencsere takaritono csinalja.
En ezzel szemben neha segitek neki amiben tudok, de az osszmunkamennyiseg nala nagyobb.
Nálunk senki sem tesz többet vagy kevesebbet, egyszerüen már kezdetben megegyeztünk, hogy mi kinek a feladata, és azért ö a felelös. Amikor a gyerekek lettek, utána egy része át lett diszponálva, de azóta is egyformán dolgozunk mindketten.
A férjem - értelemszerüen - többet keres, én meg többet átvállatam a gyerekek körül (táppénzre én mentem mindig, az óvodai/iskolai dolgokat én intéztem), a pénzügyekhez én értek jobban, a háztartási dolgokat meg felosztottuk.
Így este mindkettönknek van szabadideje, és tudonk egymással IS foglalkozni.
Ez kb 25 éve jól müködik.
Kerdezo!
Elso nem hagyja, van takaritono es segit amiben tud, irta. Ez altalaban normalis, hogyha gyerekek vannak, a nore egy icipicivel tobb teher esik. Kicsi gyerekek tobbet igenylik anyjukat.
Nem hinnem, hogy valaszolot erdekelne a le-fel pontozasod, hisz oszinten, normalisan megirta, hogy naluk mi van.
Hogy ki cipel nagyobb terhet? Egyenlő arányban cipeljük: én a munkát, Feleségem a gyereknevelést (4 hónapos és 2 és fél éves) és a háztartást viszi a hátán. Én általában 9, 9 és fél órát dolgozom egy nap, ezzel szemben Ő 0-24-ben, mert a babát nem érdekli, hogy nappal van-e, vagy nem. Mindketten elfáradunk - én szellemileg, ő sokszor szellemileg és fizikailag is.
A takarításba besegít egy takarítónő, a főzést egyedül csinálja. Hétvégente segítek neki, amiben csak tudok.
elso vagyok megint. A gyerekkel ma mar nem kell annyit foglalkozni, mert 10 eves, persze neha jatszunk egyutt, tanulni is szoktam vele, de gyakran inkabb mar a barataival jatszik szivesebben, mint velem.
Amig iskolaba nem ment, addig a felesegem otthon volt, de aztan megunta a haziasszonysagot, es visszament dolgozni. Ekkor fogadtuk fel a takaritonot. Amiben tudok segiteni azok altalaban a "segedmunkak" kipakolok a mosogepbol/szaritogepbol, fozes utan kitakaritom a konyhat, ilyesmi. Vasalni nem tudok, teregetni meg nem iagazn hagy mert allitolag szarul csinalom :)
reggel azert nem en inditom a gyereket, mert akkor mar nem vagyok otthon.
Szerintem viszonylag jol felosztjuk a dolgokat.
Nálunk egyértelműen a férjemre. A napi 8 óra munka csak névleges, ha 6kor sikerül elindulnia munkahelyéről, akkor az már egy jó nap. Bevásárlást is sokszor ő végzi, hazaér, játszik a gyerekkel, aztán fürdet, és esti mesét is mond.
Én (a feleség) csak a házimunkát csinálom, ami nem nagy meló, meg fárasztónak se mondható, csak uncsi.
Persze hétvégén meg fordított a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!