Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjemmel összevesztünk az örökségemen: kinek van igaza?
Anyukám hosszú betegség után elhunyt. Mivel mi távol élünk tőle, az ellátását főleg a testvérem oldotta meg, mi csak gyakran látogattuk, néha elhoztuk magunkhoz, de a mindennapi dolgokkal a testvérem bírkózott meg.
Örököltünk egy házat és egy autót. A házat eladjuk, az autót pedig a testvéremnek szeretném adni.
A férjem szerint viszont azt is el kéne adni és felezni a pénzt. Szerinte ezzel a saját gyerekeimet lopom meg.
Kinek van igaza? Ti mit tennétek?
Ha a testvéreden volt a nagyja gond, akkor az a minimum, hogy az autót neki adod...
A saját gyerekeidet pedig nem lopod meg, legfeljebb nem ajánlsz fel nekik olyasmit amit a testvéredtől loptál el.
Kedves Kérdező! Én 100%-ban Neked adok igazat. Szerintem is úgy helyes hogyha valaki többet segített akkor kapjon is többet.
A Te örökséged Te döntöd el mi legyen vele a férjednek meg nem kellene beleszólnia. Inkább a háttérből támogatni kellene.
Én is a tesómnak adnám az autót.
Szó sincs róla, hogy a gyerekeidet lopnád meg, ez hülyeség.
Szerintem Te gondolkozol helyesen. A férjed nem érzi, hogy a testvéredet lopod meg, mert csak ő foglalkozik anyátokkal napi szinten? A dolog erkölcsi része nem is kérdés.
Jogilag persze, felezni kellene mindent, de nem tudom, mit szólna, ha a testvéred meg benyújtana egy számlát, hogy ennyi a mama rád eső felének a gondozási díja, legyél szíves megfizetni. Ha már az örökség kell, kelljen a hozzá vezető út is.
Ja, és csak azért mert egy ilyen okádék gondolkodású férjed van: nem árt, hogy ha figyelmezteted arról, hogy az örökség a Te külön vagyonod, és az azon vett értékek is, úgyhogy ne pattogjon.
Ez kettős dolog.
Egy. Te örököltél, nem a férjed.
Kettő. A testvéred ápolta és gondozta.
Minden szempontból neked van igazad, mert a gondozásért a testvéred szerintem valamivel többet érdemel (így hát övé az autó)
Más részt mivel te örököltél a férjednek max. csak tanácsot adhat. Kritizálni meg semmi joga nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!