Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kezdek megőrülni, mit tehetnék? Hogy tudnám helyretenni?
A férjem az utóbbi közel 1 évet a laptoppal az ölében töltötte. A napjai abból álltak, hogy dolgozott, aludt és játszott. Minimális időt tölt velem, bebújik a számítógépe mögé, és játszik. Ha Hazajön a munkából, eszik egy falatot, és este tizenegyig, éjfélig gépezik. Hétvégén felkel, ölébe veszi a laptopt, éjfélkor lerakja. Alig tudom rávenni arra, hogy elmenjünk valahova. Enni felkel a géptől, néha beágyaz és elpakol a konyhában, de aztán rohan vissza. Ha pedig lerakta, akkor este lefekvéskor a mobilján még egy félórát két-három androidos játékkal játszik. A szexre nem panaszkodom, a heti 3-4 megvan, de a köztes időben már a hajam tépem, és legszívesebben kivágnám a laptopját az ablakon.
Ha kérek valamit, akkor várni kell, mert épp befejez valami feladatot a játékban. Magától nem mondja, hogy menjünk el valahova, nem igazán kérdez a napjaim után, csak a szokásos "hogy vagy, mi volt?" kérdést teszi fel. Nem beszélgetünk, mint régen. Mondjárt sírvafakadok, ahogy ezt írom, mert nagyon szeretem a férjem, de gyomorgörcsben vagyok, hogy másfél óra múlva hazaér, és öt perc múlva már a gépnél ül és játszik, játszik. Szerinte ezzel semmi baj, ő korábban is nagyon sokat játszott (megjegyzem, 35 éves). De amikor mi megismerkedtünk, akkor nem volt ilyen. Időnként leült, hetente 1-2 alkalommal, esetleg hétvégén egy kicsit. Most már csak játszik, szinte semmi mást nem csinál.
Hogy értessem meg vele, hogy már alig alszom, rosszul vagyok a játékmániájától. Elhanyagoltnak és egyedül érzem magam. Nyelvet tanulok, az ő anyanyelvét, de magától nem áll le velem gyakorolni vagy tanulni. Elegem van abból, hogy mindenért én szólok, meg könyörgök neki.
Ha kivágom a laptopot az ablakon ma, van felmentés a számomra? Mit lehet tenni egy játékmániás férjjel?
Én elég fiatal lány vagyok, de gondoltam leírom ide a véleményem. Kérdezd meg tőle "Laptop vagy én? Válassz!"
Mondd meg neki, hogy zavar, mond el mindazt, amit leírtál ide, figyelj a reakciójára majd.
17/L
Űlj le. Tedd fel magadnak a kérdést. Miért érzi magát jobban a férjem a laptopjával mint velem?
Ha őszinte vagy magadhoz, tudni fogod a választ és már meg is tetted az első lépést a kapcsolatotok helyrehozása felé.
Nem írod mióta vagytok együtt.
De nála láthatóan beállt a hosszú párkapcsolatból néha következő biztonság érzet, és az unalom.
A gép és a játék már őt jobban leköti mint a veled való beszélgetés.
A probléma az, hogy a férjed egyáltalán nem látja be, hogy gond van. Így nem tudod meggyőzni arról, hogy mondjon le erről, esetleg kérje szakember segítségét (mert egyébként ez súlyos függőség!), nem fog semmi változni.
Én a helyedben elköltöznék néhány hétre, hogy legyen lehetősége átértékelni a dolgokat.
Még egy gondolat. Tény, ez függőség! De egy függőt szép szavakkal semmiről nem szoktatsz le. Valami olyasmit kell helyette megvillantani helyette ami őt is érdekli és hajlandó miatta a gépet mellőzni.
Mi változott az utóbbi egy évben, hogy erre sodródott. Te már valamiért nem foglalkozol vele annyit mint előtte?
Mert ha erre rákattant nehezebb lesz róla leállítani mint hinnéd, és a laptop kidobása elhiheted semmit nem oldana meg, csak meggyűlölne.
Csabika, gondolkozom én is ezeken. Egyszerűen nem találok választ.
Egy évig külön éltünk, mert ő másik országban dolgozott addig, és csak havonta egyszer találkoztunk. Most egy éve megint együtt lakunk.
Vettem egy doboz társasjátékot, és szombat délután bedobtam a témát, hogy mi lenne, ha most ketten játszanánk inkább? Úgy nézett rám, mintha azt javasoltam volna, hogy énekeljen Hello Kitty dalokat. Eközben vadidegenekkel órákig eljátszogat.
Most látom a leírásod alapján, hogy azt "elfelejtetted" leírni, hogy ő tart el téged.
Akkor meg van a megoldás. Hagyd el. Állj a saját lábadra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!