Az apjától örökölte ezt a tulajdonságát, vagy életkori sajátosság szerintetek? Kezdek megőrülni, mit lehet tenni?
Párom már-már beteges hazudozó. Teljesen jelentéktelen dolgokban hazudozik aminek tényleg a világon semmi értelme, de mégis újra és újra rajta kapom valami hülyeségen. Már beletörődtem hogy ilyen, ha a fejem tetejére állok akkor sem képes megváltozni, amolyan jellemhiba féle ez nála, már csak röhögök rajta, mert mást nem tudok tenni egyébként meg a világ legjobb embere...
De nem róla van most szó... a fiam is elkezdte ezt (6 éves). Nála viszont nem tudom elnézni a dolgot és felmegy a pumpa az agyamba mikor újra és újra hazudik ő is. Pl: az utóbbi 2 óra termése: Áthozza a tic-tac-os dobozt. Mondom neki, hogy estére már ne cukrozz be, majd reggel eszel belőle. Erre elkezdi mondani, hogy ő nem akart enni belőle csak áthozta hogy ne felejtse el reggel. Mikor mondom neki, tudom hogy enni akartál, mond meg nyugodtan ha enni akartál csak ne hazudj, akkor meg jön azzal, hogy csak le akarta tenni a tv elé, de ő aztán nem akart enni belőle... A másik, hogy ette az almát és leesett pár alma darab a földre. Úgy csinál mint aki észre se vette hogy leesett. Mikor fegyelmeztetem, hogy leesett akkor meg jön azzal, hogy látta ő csak később akarta felvenni...mikor felvette direkt néztem mit csinál vele. Megette...Mondom neki, hogy a földről szedted fel, tudod jól, hogy nem eszünk a földről. Akkor meg jött azzal, hogy ő megmosta...ki se ment a szobából...és ez csak az utóbbi 2 óra, reggelig sorolhatnám. Amúgy semmi baj nincs vele, szófogadó, a világ legaranyosabb gyereke de ettől a falra tudnék mászni, hogy 6 évesen szemrebbenés nélkül hazudik. Ha leszidom akkor sír, totál letargiában van...a következő alkalomig... Totál már magamat érzem idiótának amiért mind a ketten hazudoznak nekem, mintha valami sz@r ember lennék akinek semmit nem lehet elmondani és nem tudom megértetni velük hogy a hazugság ami kiakaszt nem amit csinálnak. Azt érzem, hogy teljesen hülyének néznek mindketten. Szerintetek ez életkori sajátosság nála, vagy rossz tulajdonság? Ugyanaz a horoszkópjuk is, gondoltam erre is bár nem vagyok egy nagy asztromókus de ő is, párom is, apukám is, nagyapám is oroszlán jegyben született és mind ilyen hazudozósak. Mit lehet ezzel tenni, mit csinálnátok? .
Nem életkori sajátosság. Te választottad az apját, a tulajdonságok pedig öröklődnek, ezenkívül pedig látja az apján, hogy ő megússza nálad a hazugságokkal.
Amúgy a hazugságoknak mi köze a horoszkóphoz? Az ezotéria témakörbe szántad a kérdést?
Hasonlokat a fiam is csinal, szinten hat eves, pedig az apja nem koros hazudozo.
Fullentenek, nem kell komolyan venni, foleg ne mondd neki, h hazudos.
Meg szoktam kerdezni, h most csibeszkedsz? Erre elmosolyodik, es bolint. Ne parazz erre a dologra, majd abbahagyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!