Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogy szabadultatok meg az agresszív férjetektől?
" Senki nem köteles feláldozni magát egy másik emberért, mindenkinek 1 élete van. Beleszeretett valakibe, akivel nem tud együtt élni, külön lehet válni." - na látod, manapság pont ennyit ér az itteni kategória főcíme, a "házasság"...
(a kérdés meg nyilván nem veszélyeztető állapotú betegről íródott ki, az ugyanis kórházban lenne...)
Utolsó! Hogy gondolod te ezt? Szerinted a kérdező tudta hogy a férje pár év múlva egy agresszív elmebeteg lesz? Ha tudta volna, nyilván nem megy hozzá. Ő abban a hitben ment hozzá feleségül, hogy jó férje lesz.
Most ezért akkor szenvedjen örök életében?
De az persze teljesen rendben van amikor az apa félrekúr és aztán elhagyja a feleségét. Ez persze mindennapos dolog. El se lehet már itélni, annyian csinálják.
A 63%-os válaszolót pár hónapra összezárnám egy lakásba egy skizofrén emberrel, aki nem hajlandó kezeltetni magát.
Kíváncsi lennék, utána is ilyen nagy hangon írogatná-e a hülyeségeit.
#26, köszi, voltam már hónapokig egy fedél alatt skizofrén betegekkel, tekintve, hogy több hónapot időztem magam is pszichiátrián. És igen, engem is ott hagytak közben... aztán 1-2 év múlva az lett a helyzet, hogy én már jól voltam, dolgoztam, párkapcsolatom is volt, aki otthagyott, nos neki meg összeomlott az élete, és öngyilkos lett, elhunyt - amit azért a fene sem kívánt neki.
Az meg, hogy kinek mi a hülyeség, az ugye relatív, bár én nem tartom hülyeségnek, amit írkáltok, sőt, teljesen logikus, csak rosszul vagyok attól az értékrendtől, ami mögötte van, mondhatni az ilyen felfogású nőktől mentsen meg a sors.
(elvi, van párom, nem ilyen)
Nem veszélyeztető állapotú betegről van szó? Tudsz te olvasni?! Mit írt le a kérdező?! Nem szedi rendesen a gyógyszereit, nincs betegség tudata, nem kezelteti magát, agresszív, veszélyes rá. Mit nem értesz te ezen?!
Ha jót akar magának, nem tud mást tenni, mint elhagyja, megszakít vele minden kapcsolatot. Nem tehet róla a pasi, hogy beteg, ahogy a kérdező sem, hogy egy elmebetegbe botlott bele! És az ő betegsége, a betegségéhez való hozzáállása miatt nem gondolom, hogy tönkre kellene tennie a kérdezőnek is az életét.
#28.... vagy azt, ugye (azt mondtad, képben vagy, bár abból, amit írsz, bocs, de ezt erősen kétlem) hogy a férje egy jó pillanatában megbeszéli a férjjel és a kezelőorvossal, hogy adja havi injekcióban a gyógyszerét, ami pont az ilyen betegekre van kitalálva... felsoroljak neked 5, erre szolgáló, nálunk is kapható készítményt?
A kérdés valójában a SZÁNDÉK.
(mellesleg te már leírtad a kendőzetlen véleményed a "Nem az, joga van hozzá! Senki nem köteles feláldozni magát egy másik emberért, mindenkinek 1 élete van" - mondatban... én meg elgondolkodtam, hogy ezt a mondatot a hozzád hasonló gondolkodásúaktól vajon miért nem látom soha, amikor nem férjről, hanem babáról van szó, mondjuk egy férj akarja dobni a 4 éves gyereket, miután kiderült, hogy nem tőle van, vagy ilyesmi)
Én meg mindenkitől csak egyet várok el a saját értékrendem szerint, azt, hogy a párjával - ha férfi, ha nő - is bánjon legalább olyan felelősséggel, mint ha a gyerekéről lenne szó. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!