Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogy szabadultatok meg az agresszív férjetektől?
10-es nem minden skizofrén Nash :)
Skizofrénia sokszor egyéb problémák mellett, hatására alakul ki, pl. drogfogyasztás, alkoholizmus. Szóval azért ne csináljunk szent Nobel díjast minden skizofrénből. :)
Nekem is van skizofrén ismerősöm, ő azért nem szedi a gyógyszereit, mert akkor nem tud piálni, mert rosszul lesz. Nem az álmosság vagy a szexuális vágy csökkenése miatt.
Én mondtam azt hogy tegye ki. De ha a gyerekéről lenne szó, akkor nem ezt mondtam volna. Egy önálló felnőtt emberről van szó, aki szabad akaratából döntött úgy hogy nem akarja szedni a gyógyszereit, és ezzel mrgkeseríti egy olyan nőnek az életét, aki örök hűséget fogadott neki egészségben-betegségben. A férj NEM akarja szedni a gyógyszereit, nem beszámítható, rendszeresen bántja a kérdezőt.
Azt írta, a pasi nem kerülne az utcára mert mehet a szüleihez. Innentől miért ne lehetne lecserélni a zárat és kutyát venni? Inkább várja meg amíg a pasi komolyabban elveri?
Egy felnőtt emberről beszélünk! Nem egy kisgyerekről!
Na várjatok! Nem tudunk egy igen fontos tényezőről még semmit!
Dolgozik a pasi vagy nem? A betegsége akadályozza a munkában? Szüksége van az eltartásra, vagy el tudja tartani magát?
Bár gondolom valamennyire biztos önálló, különben nem döntött volna úgy hogy nem szedi a gyógyszereit.
A skizofrénia nem mentális betegség, hanem elmezavar!
A tünetek tárháza szinte végtelen. De ha félni kell a betegtől, orvossal, a saját kezelésével nem együttműködő, agresszív, akkor igenis meg kell szabadulni tőle! Senki ne kösse össze az életét ilyen emberrel, ne akarjon családot alapítani vele. Jobban jár így mindkét fél, és főleg a leendő család. Később ha esetlegesen a családjára, nem csak a feleségére, de a gyerekeire is támadna, még felelősségre sem lesz vonható semmilyen tettéért, hiszen beteg.
#19, tudod, a mentális bezegségek/zavarok az egy gyűjtőfogalom, és a skizofrénia bizony ide tartozik... ha mást nem is, hát: [link]
Másfelől a "tipikus családírtók" nem a skizofrének, hanem a depressziósok - ha rosszul vannak kezelve. A skizofrének spec ritkábban agresszívak, mint az átlag-populáció, ez tény. (nem "soha", ritkábban, mint az átlag. A "tipikus bántalmazó" az alkesz.)
A harmadik meg, hogy ha valakinek fontosabb egy majdani gyerek utáni vágy, mint a meglévő férje/felesége/párja, nos az meg mutatja a házassága, esküje valós értékét... ahogy bizonyos válásos kérdéseknél röpködni szokott "anyatípusúéktól" hogy az olyan férfi aki így meg úgy, az "nem férfi és nem ember" - hát én meg azokról a nőkről gondolok egészen hasonlókat, akiknek még egy majdani babuci lehetősége is többet jelent a jelenlegi férjüknél/párjuknál.
(mert az mondjuk tényleg tény, hogy a HAJLAM öröklődik, n.b. Forbes Nash fia, Charles Nash is matematikus és hát skizo is)
Az biztos, hogy egy ilyen dologért eszembe sem jutna "megszabadulni" a páromtól, pedig mi még házasok sem vagyunk. Inkább abban segítenék, hogy találjuk meg közösen azt az orvost, azt a kezelést, ami jól működik nála. És nincs a világnak az a majdani "énvéremkécskéje", amiért a meglévő kapcsolatomat dobnám, a társamért ugyanis már felelősséget vállaltam, egyszer és mindenkorra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!