Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig erdemes eroltetmi egy hazassagot, amelyben boldogtalan vagyok? A ferjem eleg sokat iszik, agressziv ilyenkor, de maskor is felelotlen, nem torodik azzal, hogy haladjunk valamire.
Semennyire, lépj ki.
De azért azt megkérdezném, hogy ha felelötlen, iszik meg agresszív - mert ez nem hirtelen kjövö dolog -, akkor miért kellett gyereket szülni ebbe a kapcsolatba?!?!?
Szerintem akkor, ha úgy érzed, te mindent megtettél érte és magadnak úgy fogalmazol, ez így nem mehet tovább! Ne másokra hallgass, csak a saját megérzéseidre!
Ha még szeretnéd, hogy rendbe jöjjön a dolog, akkor még azt is választhatod utolsó próbálkozásként, hogy nem a válópert adod be, csak elküldöd vagy te elköltözöl. Megmondhatod neki, hogy ha rendezte magát, akkor esetleg újrakezdhetitek. Ez elég nagy pofon neki ahhoz, hogy döntésre kényszerül: a családját választja vagy a lelki problémájába kapaszkodik, ami miatt iszik. Ez meg már legyen az ő döntése, ne érezz lelkiismeret furdalást.
Emellett meg foglalkozz magaddal, a saját "hogyan tovább"-oddal és a lelki egyensúlyoddal, az hogy végülis mi lesz később, azt most nem tudhatod és most mindegy is. Ha te lelkileg egyensúlyban vagy és nem vagy boldogtalan, akkor a kisbaba sem az!
Büszke lehetsz magadra. Egy boldogtalan házasságba, iszákos, nemtörődöm ember mellé még gyereket szültél?
Amúgy a kérdésedre a válasz: Egy percig sem.
Ha most ilyen a férjed, később mi fog változni?
Mi lesz így a gyerekkel? Mit fog látni? Merre fog fejlődni?
Meddig? Tedd fel a kérdést magadnak: Akarsz-e boldogtalan családban élni?
Utoljára ülj le a férjeddel ha lehet legyenek ott a szüleitek is ha olyan a kapcsolat és beszéljetek vele, adj neki ultimátumot.
Egyébként van saját kereseted, egy hely, ahová elmehetsz ha úgy döntesz?
Én pont ilyen apa mellett nőttem fel a végeredmény gyermekpszichológus lett és két tönkretett élet.
Gondold át, mit fog átélni az a gyerek egy ilyen ember mellett. Arra ne apellálj, hogy ott vagy neki te mert nekem is ott volt az anyám de a kisgyerek más szemmel látja a dolgokat és nem úgy fogja fel és ennek meglesznek a következményei.
Meddig?
A válóperes tárgyalásig.
Más kérdés, hogy már hozzámenni és gyereket szülni se kellett volna így.
Gondolom a Kérdező azt hitte, hogy majd a gyerek érkezésével minden megváltozik. Hát nem, a gyerek nem változtat meg senkit, és elég felelőtlen döntés is volt a részedről.
Amúgy meg én egy percig se maradnék/maradtam volna tovább, szülő, nagyszülő, barátok, vagy akár egy anyaotthon is jobb annál, hogy a gyerekem egy agresszív apa mellett nőjön fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!