Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A kedvesemben még nem élnek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A kedvesemben még nem élnek az anyai ösztönök, de én már nagyon szeretnék családot. Mikor érzik ezt a nők?

Figyelt kérdés

A barátnőmmel 8 éve vagyunk együtt, ő 27 én 29. Körülbelül 4 évvel ezelőtt mondtam neki, hogy én már kész lennék az apaságra, és tudom, hogy ő az nő, akivel le szeretném élni az életem. Akkor azt mondta, ő ebben még egyáltalán nem tud gondolkodni, hiszen egyetemre jár, azután szeretne egy kicsit dolgozni. Meg is értettem a dolgot, de minden évben felhoztam neki a témát, mert érdekelt, hogy alakulnak benne az érzések.

Mindig az volt a tervem, hogy 30 előtt apa leszek, de már látom, ez nem fog sajnos megvalósulni... Tudom nem szép dolog, de ha látom facebookon, hogy valamelyik volt osztálytársamnak, korombéli srácnak kisbabája lesz (egyre több van...), akkor gyakorlatilag irigy vagyok. Persze minden jót kívánok nekik, csak rossz érzés, hogy én még ezt nem élhetem át.

Igazából minden feltétel adott, mert van egy szép lakásunk, van megtakarításunk, autónk, a barátnőmnek normálisan fizető, bombabiztos köztisztviselői munkája, én a versenyszférában dolgozom vezető beosztású mérnökként korrekt fizuval.

Esetleg ott van egy kis bibi a sztoriban, hogy kb. 2 havonta külföldre utazom külföldi partnerekkel tárgyalni akár 1 hétre is, illetve elég sokat dolgozom, a munkát is hazaviszem néha...

Lehet ezzel is gondja lehet, de azt állítja nem, pedig mindig elmondom, hogy maximálisan társa leszek a gyerekekkel járó munkában. Örömmel cserélném már a pelenkákat.

Jelenleg ott tartunk, hogy 2-3 éven belül szeretné az első gyermekünket, de nekem az még nagyon sok idő.... :(

Én nagyon szeretném már eljegyezni, azután jöhetne az esküvő, de bevallom elveszi a kedvemet az, hogy nem látom benne, hogy ő is azt szeretné, amit én. Igen, ez önzőség, de nem tudom leküzdeni.

Elnézést, ha egy kicsit hosszú lett, nem így terveztem. Az érdekelne, hogy a nők általában mikor kezdik el érezni, hogy gyermeket szeretnének? Mitől függ ez? Tudom ez nagyon komplex kérdés és többtényezős, de valami támpontra lenne szükség.

Köszönöm a válaszokat!

2014. nov. 13. 20:37
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
40%
Már ne haragudj, de elég átlátszó ez a szöveged a lánykérésről, hogy meg szeretnéd adni a módját. Eddig mi tartott vissza???? Lehet hogy ezzel a szöveggel jössz neki, pedig alig várja hogy megkérd a kezét, mert mivel 8 év alatt nem tetted azt hiszi hogy csak a szád jár és a gyerekben sem segítenél, csak azt mondod. Tudom ez elég durván hangzik, csak túl szép amit leírtál és nem nagyon életszagú a részedről. Lehet hogy nem mondja hogy kérd már meg, mert egy igazi nő ezt nem mondja, ezt a férfinek magától kell előhoznia ha tényleg komolyan tervez a nővel. Ne szövegelj és ne idegenektől kérj tanácsot hanem vágj bele a tettekbe, kérd meg a kezét, beszéljetek az esküvőről és akkor majd meglátod hogy beindulnak e a dolgok vagy mi a helyzet. A másik ami még elgondolkodtató, hogy akkor is mondunk ilyeneket mi nők, amit a barátnőd a gyerektémáról amikor nem érezzük igazán szívből hogy azzal vagyunk akitől igazából gyereket szeretnénk. Ezt sokszor magunknak se valljuk be, de a reakciók kb ilyenek mint a barátnődnél. Szóval a tanácsom az hogy tervezd meg a lánykérést, állj elé és indítsd be a dolgokat. Majd akkor kiderül, merre tovább. 40/nő
2014. nov. 13. 22:21
 12/28 anonim ***** válasza:
Nem éreztem anyai ösztönöket, mégis boldog anya lettem. Imádom a gyerekem, de sosem éreztem vágyat a gyerekre konkrétan. Beleszerettem a jelenlegi férjembe és minden jött magától, valahogy olyan természetes alakult, nem volt kérdés semmi. A gyerek sem. Felhozódott néha a téma, semmi görcs, terv vagy ilyenek. Jött és kész. Minden a legnagyobb rendben. Amúgy előtte észre sem vettem a gyerekeket az utcán, mintha nem is léteznének. Az első gyereket a karomban a sajátom jelentette. Mégis olyan természetes volt minden. Az élet része. Előtte bulizós voltam, minden, ami vele jár. Főzni, takarítani, gondoskodni sosem szerettem, nem volt bennem ilyen irányultság. Azaz nem tudtam, hogy van, pedig létezik és tök jó. Kb. ennyi. Amúgy 29 évesen szültem. Előtte 2 éve jöttem össze a barátommal, szinte oda is költöztem, az is csak úgy jött természetesen. Előtte a legkomolyabb kapcsolatom 3 hónapos volt. Egy év múlva házasság, az is csak úgy alakult. Rákérdeztem, hogy mit szólna hozzá. Azt mondta oké. Ennyi :)
2014. nov. 13. 22:44
 13/28 anonim ***** válasza:
75%
Aranyos a gondolkodásmódod, bár látszik rajta, hogy még kisbaba közelében sem jártál (erre abból következtetek, hogy mivel írtad a munkád jellegét, és te ennek ellenére azt gondolod, hogy vidáman fogod cserélgetni a pelusokat, miközben még ma is haza kellett hoznod x tonna munkát... Na, ez nagyjából az első öt-hat napban így lenne, utána pedig legszívesebben kivándorolnál a konstans gyereküvöltéstől, mert nem tudsz koncentrálni). De ezzel nincs semmi baj, erre majd mindenki rájön, a baj itt azzal van, hogy a párod erre nem szeretne rájönni. Nőként azt mondom, hogy ő valószínűleg egyáltalán nem szeretne gyereket (ezzel nincs semmi baj, csak időben ki kell tudni találni, hogy milyen típus is az ember), és valószínűleg borzalmasan frusztráló lehet neki veled élnie, mikor gyakorlatilag dollárjelként látja felvillanni a pelenkákat a szemedben... Én lehet, hogy mást keresnék a helyedben, mert ha egy nőnél 27 évesen, jó helyzetben, a megfelelő férfival az oldalán nem jön a gyerek utáni vágy, akkor vagy nem akar gyereket, vagy nem téged tart rá a megfelelőnek. Sajnálom.
2014. nov. 13. 23:19
 14/28 anonim ***** válasza:
79%
Nézd, azt nem tudom, mit gondolhat a barátnőd, de én ezt gondolnám ebben a szituban: nyaggat egy gyerek után, de még el sem jegyzett. Persze, persze, megadni a módját, rizsa ezerrel, ha jól keresel, lefoglalsz egy párizsi utat/hosszú hétvégét, veszel vmi szép gyűrűt, aztán kész. Vagy milyen felhajtásra gondolsz, amikor azt mondod, hogy "megadni a módját"? Nem azért nyaggat, hogy minél hamarabb hivatalosan is a társa legyen, hogy együtt éljük az életünket, jogilag és mindenhogy egy pár legyünk, nem az esküvőnket, a hivatalosan közös életünk kezdetét tervezi, hanem egy utódot emleget állandóan, ergo tényésztehénnek néz. Nekem ez bántó lenne. Neki meg lehet, hogy ez veszi el a kedvét, mintha nem ő akarnád igazán, hanem a gyereket. 8 év kapcsolat után nem az eljegyzést sürgeted, hanem a gyereket, nekem ez kiábrándító. Én se tudnék addig gyerekek tervezgetni, amíg 8 év után !!!!(basszus..)a páromból még egy lánykérés sem jött elő. Egyszerűen nem érezném magam olyan érzelmi biztonságban, amiben ilyen dolgoknak értelmét látom. Tudom, egy eljegyzés, házasság sem életbiztosítás, de akinek nem fontos, hogy hivatalosan is a társa legyek, hogy megadja nekem azt, amire én vágyok, mert ez neki ráér, meg keresi a kifogásokat, mint megadni a módját (a gyerekvállalásnak nem akarod megadni a módját, vagy jó az zabigyereknek is - bocsának a kifejezésért), az gyerekkel se nyaggasson. Én ezt gondolom, hangsúlyozom: nem tudhatom, hogy a barátnőd is ezt gondolja -e, csak leírtam, hogy nekem mi a véleményem a szituról.
2014. nov. 14. 05:30
 15/28 anonim ***** válasza:
82%
8 éve együtt vagytok és már mindketten a 30 felé közelítetek. Eddig még csak meg sem kérted a kezét. Tudod, kinek lennél ezután hiteles, hogy legyen gyerek, mert te mindenben segítesz. Nem az apaságra való felkészültségedet kellett volna 4 éve bejelenteted, hanem azt a szándékodat, hogy vele tervezed leélni az életedet és ennek nyomatékául megkérhetted volna a kezét, mára már házasok lennétek és lehet,hogy a kérdést sem kellett volna feltenni, mert már megoldódott volna a problémád. vagy csak akkor vagy hajlandó elvenni, ha már terhes, hogy véletlenül se fuss zátonyra egy meddő nővel? (annak ilyen pasik, csak azért kérdem)
2014. nov. 14. 05:35
 16/28 anonim ***** válasza:
69%
Figyelj csak, Rizsa Rezső! Miután megkérted a kezét, és túl vagytok az esküvőn is (aminek a szervezése elég sok konfliktus forrása is lehet), és kipihentétek a nászutat is, utána legyen szó gyermekvállalásról!
2014. nov. 14. 07:25
 17/28 anonim ***** válasza:
73%
Hát én már rég otthagytalak volna, ha négy éve folyamatosan zaklatsz egy gyerekkel, de még a kezemet sem voltál képes megkérni. Neked is csak a szád jár, persze tenni valamit érte, azt már nem. A barátnőd gondolom tudja, hogy a gyerekkel is így lesz majd.
2014. nov. 14. 10:29
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben azon is gondolkodnék, hogy ha esetleg nem akarna gyereket, akkor is vele maradnál-e. Mert ezek a nagy szavak, hogy "életem párja" általában el szoktak tűnni egy nem létező gyerek miatt.
2014. nov. 14. 13:40
 19/28 A kérdező kommentje:

Egy kicsit úgy érzem támadó jellegűek a válaszok, de persze mindenki maga érzi.

Az eljegyzést nem igazán sürgettem, mert pontosan tudom, hogy ő a házasság gondolatáért nincs annyira oda, volt még évekkel ezelőtt olyan kijelentése is, hogy ő nem szeretné annyira, mert nem attól lesz jó egy kapcsolat. A 8 év alatt egyszer sem hozta fel magától a témát, ha beszéltünk is róla, akkor azért, mert én hoztam szóba. Azért sem fontos neki, mert a szülei sem házasok, és a mai napig nagyon szépen élnek együtt.

Én ettől függetlenül szeretném, ha lenne valami, akár egy szűkkörű kis esküvő és kész, ő ezt meg is érti, és ez ellen nincs is kifogása. Mondta, hogy akár a gyermekvállalás után is lehetne, mert neki tetszik, amikor a kisgyerek hozza oda a szülőknek a gyűrűt. Én azért jobban szeretném, ha a gyerekek előtt lenne az esküvő, mert én meg úgy láttam a szüleimtől.

Nem áll szándékomban húzni az idejét, meg ilyenek, ezt nem is értem..... mindketten tudjuk 100%-ig, hogy együtt akarunk lenni, együtt tervezzük a jövőnket.

2014. nov. 14. 15:35
 20/28 anonim ***** válasza:
Figyelj, ezt itt hiába mondod, mert az ide írók szerint nem létezik olyan nő, aki nem akar esküvőt, nem véletlenül szól a kommentek háromnegyede erről és nem a kérdésedről :)
2014. nov. 15. 23:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!