Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szegény karácsony! Hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szegény karácsony! Hogy oldanátok meg?

Figyelt kérdés

Ketten lakunk egy egyszobás albérletben a férjemmel. Mindketten fiatalok vagyunk, pár hónapja munka nélkül.

Nincs pénzünk karácsonyfára, se ajándékra. Vacsorát nem tudok készíteni, mert csak egy főzőlapunk van, sütő nincs.

A finom érdeklődésre a barátaink elutasítottak minket, hogy mindenki a párjával szeretné tölteni a karácsonyt és a szilvesztert, tegyük mi is ezt, távol tőlük.

Pedig eredetileg azt terveztük, hogy átmegyünk hozzájuk, viszünk alapanyagokat, lesz közös főzés, fadíszítés, ajándékozás mindenki mindenkinek, mint tavaly.

De amióta beházasodott a sráchoz egy fiatal lány, kikötötte, hogy az ő küszöbüket vendég csak akkor lépi át, ha nagyon muszáj.

A családjaink messze laknak, nincs pénzünk vonatra, ők pedig nem akarnak hozzánk utazni.

Hogy lehetne így is meghitt, ünnepies hangulatú karácsony?

2014. nov. 7. 15:44
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
63%

Inkább legyen szegény,mint boldogtalan.

Hidd el tudom,hogy mit beszélek,pedig még csak 19 leszek.Legyetek boldogok,na meg egészsègesek...annál fontosabb nincs!!!

2014. nov. 7. 18:45
 32/39 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem csak szerény, és nem szegény a karácsony. Ha egészséges vagy, a szerelmeddel vagy, a többi nem számít.
2014. nov. 7. 19:55
 33/39 anonim ***** válasza:
96%
17 éve egy lepukkant minigarzonban kezdtük a mi kis közös életünket a férjemmel. Egy két lapos rezsón halászlékockából főztük a halászlét, másnap milánót ütöttem össze, kekszes-pudingos édesség volt még. Fenyőág az asztalon, plusz az akkori főnökömtől kapott 20 centis kis műfenyő. :)Nem volt ágyunk, csak egy vastagabb szivacs, és két fotel. Ajándékozás nagyon szerény volt, egy-egy csomag szaloncukor, egy-egy dezodorral. Aztán 26-án mentünk rokonokhoz látogatóba. Most már teljesen máshogy van, egy hatalmas rohanás, sütés-főzés-vendéglátásból áll az ünnep, alig várom a végét.... Amikor elmegyünk a minigarzon felé, mindig fölnézünk, és csak mondjuk egyfolytában a gyönyörű emlékeinket a férjemmel. :) A legcsodálatosabb néhány karácsonyom volt, amit valaha áltélhettem!
2014. nov. 7. 20:46
 34/39 anonim ***** válasza:
67%

Na a Kedves Politikusoknak kéne ide látogatni, hogy lássák, mi a magyar élet!

Nem lennének annyira büszkék magukra!

2014. nov. 7. 20:49
 35/39 anonim ***** válasza:
49%

Keressetek megoldást. Ha most találtok akármilyen alkalmi munkát, abból lehet pénzetek. Például karácsonyi vásárokba lassan keresnek embereket, nem fizet sokat, de több, mint a semmi, ráadásul általában mivel alkalmi munka, még 24-e előtt kifizetik.

A karácsonyfa, fenyőágakból akár ingyen is lehet, de javaslom a vaterát, én két éve vettem egy teljesen cuki műfenyőt ott konkrétan 1 Ft-ért. Illetve adtam az eladónak egy tábla csokit érte, mert egyforintos ugye már nincs :)

a főzést meg nem kell túlspilázni. Bár én a halrudacskát nem értem, iszonyat drága, ha nincs pénzetek, akkor jobban jársz, ha a piacon veszel halat. Vagy nagyjából bármit.

De mi például tavaly kínait ettünk karácsonykor, mivel hazalátogattunk, anyukám nekiállt főzni, csak közben berúgott és otthagyta leégni a egészet... hát mindegy, ez van. Ha a ti családotok normálisabb, akkor oldjátok meg telekocsival az utazást, ha lehet.

2014. nov. 7. 23:58
 36/39 anonim ***** válasza:
6%
Mond le az internetelőfizetést! Keressetek melót és ha ilyen nagy a gáz az albérlet is nagy kiadás! A karácsony meg a szeretetről szól, nem kajáról! Fenyőág, jaja, szerezzetek párat! Ha utazni nincs pénz az albit miből tartjátok fent?
2014. nov. 8. 07:55
 37/39 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem a legkönnyebb interneten munkát keresni, ne mondják le. Attól a pár ezer forinttól nem lesznek bentebb. Az albérletet meg lehet, hogy ki tudják fizetni, de az utazásra már nem telik. Biztos nem luxusból vannak albérletben, sokkal inkább el tudom képzelni, hogy ahol most laknak, több a lehetőség, mint ahol eddig laktak. Nem biztos, hogy csak úgy "haza" tudnak menni, pl. szülőkhöz, főleg ketten is.

A kérdező egy szerény karácsonyhoz keresett ötleteket, szerintem kapott sokat is. Életvezetési tanácsokat majd egy másik kérdésben kér, ha szüksége lesz rá.

2014. nov. 8. 09:32
 38/39 mi a fene ***** válasza:
Nem biztos, hgoy a kérdezővel van baj, mármint a szülőket, meg a meghivást illeti. van olyan dzülő, aki úgy érzi, az ő élete se volt és most se könnyű, nem strapálja magát a gyereke miatt. A főzést, diszitést , alkalmi munkát már elmondták előttem a fiatalok,nem tudom meg vagytok-e keresztelve, ill. hogy álltok a vallással. A kerületi vallási közösséggel milyen a kapcsolatot ? Nyissatok feléjük. Kis segitség árán lehet szép karácsony estétek.Szerény vacsora után menjetek el sétálni, én imádom a karácsony esti csendet.
2014. nov. 10. 17:51
 39/39 anonim ***** válasza:

Mi idén költöztünk össze, és eddig a karácsonyi lakásdíszítést 0 ft-ból megoldottuk. Mi egy kisebb fát fogunk venni majd, amit 1-2 otthonról hozott dísszel díszítünk fel, illetve szaloncukrot kaptam a munkahelyemről, így lesz az is. Nagyon szépen fel lehet díszíteni a lakást fenyűágakkal, csipkebogyóval, kökényágakkal vázákban. Mi az adventi koszorút is magunk készítettük az otthon fellelhető dolgokból. Az alapja fűzfavesszőből van. Öntöttünk gyertyákat is. A munkahelyemen ki akartak dobni pár zsirkréta maradékot, ezeket hazahoztam, és ezzel szineztük a gyertyákat. Volt otthon illóolajunk, így illatos gyertyáink lettek. A koszúrún a gyertyatartók a befőttesüveg tetejéből vannak, amit kifúrtunk, és rákötöttünk a koszorúra. Csak azért írom le ilyen részletesen, hogy hátha tudnál ötletet venni valahonnan. De ha kellenek még tippek,vagy bővebben érdekelne valami, akkor nyugodtan írj privátban.

A főzőlapon sok mindent meg lehet csinálni, nekem kapásból két karácsonyi étel jut eszembe, amit csak főzni kell és nem is olyan drága: halászlé, töltött káposzta. Ezekből úgyis csak nagy adagot lehet főzni, úgyhogy a 3 napra meg is lenne a kajátok. Én a Tesco-ban, Sparban 3-400 forintért látok beigliket. Szerintem ennyiért otthon se tudnátok előállítani, és akkor ezzel a desszert meg is van oldva. Szépen meg kell teríteni, feldíszetni a lakást, főzni valami jót, és akkor mindjárt jobb a hangulat. :) Ha tudtok venni egy üveg bort (pár száz forintos tökéletes erre a célra) és vannak fűszereitek, akkor igyatok forralt bort esténként. Programnak tökéletes a közös filmnézés, társasjáték, séta a kivilágított városban, természetjárás stb. Szerintem elsősorban fejben kéne eldönteni, hogy szép karácsonyotok lesz, de ez ugyanúgy igaz a hétköznapokra is. Ne hagyd, hogy a pénz hiánya ilyen szinten megnyomorítsa az életeteket. Pozitív hozzáállással, és némi kreatívitással igenis tudsz javítani a helyzeten.

2014. dec. 9. 08:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!