Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szegény karácsony! Hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szegény karácsony! Hogy oldanátok meg?

Figyelt kérdés

Ketten lakunk egy egyszobás albérletben a férjemmel. Mindketten fiatalok vagyunk, pár hónapja munka nélkül.

Nincs pénzünk karácsonyfára, se ajándékra. Vacsorát nem tudok készíteni, mert csak egy főzőlapunk van, sütő nincs.

A finom érdeklődésre a barátaink elutasítottak minket, hogy mindenki a párjával szeretné tölteni a karácsonyt és a szilvesztert, tegyük mi is ezt, távol tőlük.

Pedig eredetileg azt terveztük, hogy átmegyünk hozzájuk, viszünk alapanyagokat, lesz közös főzés, fadíszítés, ajándékozás mindenki mindenkinek, mint tavaly.

De amióta beházasodott a sráchoz egy fiatal lány, kikötötte, hogy az ő küszöbüket vendég csak akkor lépi át, ha nagyon muszáj.

A családjaink messze laknak, nincs pénzünk vonatra, ők pedig nem akarnak hozzánk utazni.

Hogy lehetne így is meghitt, ünnepies hangulatú karácsony?

2014. nov. 7. 15:44
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
23%
Békességben és sok szeretettben.
2014. nov. 7. 16:43
 22/39 anonim ***** válasza:
78%
Jó persze tudom, minden kérdésnél ez van, mindenre van egy frappáns válasz, ha kérdezőben lenne a hiba, de a kérdésben még ti nem tudtok menni, mert nincs pénz, ők meg nem AKARNAK jönni. most meg mikor felvetem, hogy lehet okkal, akkor hirtelen inkább csak nem tudnak. Aha..
2014. nov. 7. 16:44
 23/39 A kérdező kommentje:

Tényleg nem tudnak.

Anyukáméknál még ott él a kiskorú húgom, örülök, hogy boldogulnak. A párom szülei közelebb vannak a 70-hez mint a 60-hoz, meg elszállásolni sem tudjuk őket hol, csak egy ágyunk van.

2014. nov. 7. 16:46
 24/39 anonim ***** válasza:
64%

Mi az első karácsonykor egy koliszobában laktunk... Zöld kartonból vágtam ki karácsonyfát, színes papírból gömböket, ráragasztottam és kész volt az első közös karácsonyfánk.... :) Következő éven nem volt semmi, tavaly pedig tequilás üvegbe (mert vázánk sincs.. :D) tettem fenyőágakat és szódabikarbónából voltak rajta díszek. Az volt a kis karácsonyfánk.

Most már rendes albérletben lakunk, de elég kicsi, így nem hiszem, hogy lesz fánk csak valami hasonló megoldás, mint eddig...

2014. nov. 7. 16:47
 25/39 anonim ***** válasza:
88%
Anyáéknál mindig csak egy nagyobb fenyőág van vázában, arra tesz vagy egy pár gömböt, vagy csak csomagolópapírból masnikat köt rá. Nem azért, mert nem tudnák megvenni, egyszerűen így szeretik, évek óta ez a fájuk. A legtöbb karácsonyfaárus odaadja a leesett ágakat ingyen, és nem kell ramatyra gondolni. Ha 24-én délután mész, még lehet, hogy egy kisebb fácskát is adnak ajándékba.
2014. nov. 7. 16:49
 26/39 anonim ***** válasza:
57%

Utolsó vagyok, vannak további ötleteim is, vagy megfogadod, vagy nem. :)

Én karácsonyi hangulatot karácsonyi dalokkal varázsolok. Nem a rádiót kapcsolom be, ott nem bírom hallgatni a sok csengettyűszót, évek óta bevált saját válogatásom van a kedvenc karácsonyi dalainkból. Nem unjuk. :) Nekünk műfenyőnk van, ezért nincs fenyőillat, ezt fenyőillatú gyertyával vagy füstölővel pótolom. Ég egy pár gyertya a lakásban, terjeng a jó illat, szólnak a karácsonyi dalok.

Ja, narancshéjat is szoktam a konvektorra tenni, szegfűszeggel megtűzdelve.

Megmondom őszintén, a halászlevet étteremben veszem. Tudom, azt mondod most, hogy ez drága. Hát nem is veszek húsz litert, de mivel sajnos úgy igazán jóra elkészíteni nem tudom, veszek annyit, hogy szenteste ketten a férjemmel együnk egy jót belőle. Nem is kell a többi napra, de nekem mégis ettől is karácsony a karácsony. Amennyibe kerül, annyiba a hozzávalók is kerülnének, ha egy rendes adagot főznék.

Én a főzőlapon husit sütnék, esetleg valami szószt hozzá, sajtszószt, gombaszószt, sült krumplit vagy krumplipürét amire keret van, én egyébként annyira szigorúan nem szoktam ragaszkodni a "karácsonyi" étlaphoz (fentebb láthatod, nem vagyok egy nagy szakács), azt szoktam ünnepekkor főzni, amiket egyébként is szeretünk.

Nekem a karácsony egyébként legfőképpen arról szól (bármilyen csöpögősen is hangzik ez), hogy együtt legyünk, csend van, meghittség, együtt főzünk, együtt bebújunk egy nagy takaró alá, akár a TV elé, ha úgy van, és van valami értelmesebb műsor. Évek óta jelképesen ajándékozunk csak, nálunk sem nagyon van rá keret, de nem bánom.

Esténként kártyázunk, vagy társasjátékozunk, vagy tudod... Ki-ki a saját fantáziája szerint. ;)

2014. nov. 7. 17:05
 27/39 anonim ***** válasza:
91%

2 éve karácsonykor sárgaborsó főzelék volt nálunk fasírttal,amibe nem jutott hús..

Szerinted?

Egy nagyn olcsó kicsi,asztalra állítható MŰfenyőt szerntem egy ezresért is kapsz,és nincs többé ilyen gondod.

A többi filléres dolgot pedig írták,annyira egyszerűek ezek a dolgok,csak agyalni kell egy kicsit.

Lehet így is olyan gyönyörű a karácsonyotok, amire majd 5-10 év múlva a 3 méteres roskadozóan díszített fa mellől olyan meghatottsággal gondoltok vissza,hogy az orrotok a félmilliót érő ajándékokra csöpög a fa alatt.

Ne keseredj el, mert a karácsony SOSEM lehet szegény,amig együtt vagy azzal,akit szeretsz.

2014. nov. 7. 17:25
 28/39 anonim ***** válasza:
62%

Két éve pár héttel karácsony előtt, november végén költöztünk egy idegen városba kettesben, se kutyánk, se macskánk nem volt itt és a munka miatt haza se tudtunk menni - karácsony mindegyik napján dolgoztunk.Pénzünk nem nagyon volt, akkor kezdtünk melózni.

Az első közös szentestén zsíros kenyér volt a menü - nem futotta másra.

Második nap az egyik kolléganőm hozott nekünk ajándékba sütit, akkor már kicsit ünnepibb volt.

Harmadik nap a testvérem autóba ült, lejött a családjával és hozott halászlét - azért csak akkor, mert addig neki se volt lehetősége, de végül csak sikerült.

Hát ilyen volt...

beszélgettünk, filmeztünk, karácsonyfa persze nem volt. A mai napig emlegetjük, de nem keserű szájízzel. Tavaly már kicsit jobb volt, idén is jobb lesz, szépen lassan alakul ez.

Nálatok is így lesz, remélem!

2014. nov. 7. 18:16
 29/39 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem egy meghitt ünnepet varázsolni nem csak pénzből lehet. Kérjetek pár fenyőágat a kereskedőtől és azt díszítsétek, hogy illat legyen. Vegyetek egy üveg bort, beszélgessetek, örüljetek egymásnak.
2014. nov. 7. 18:25
 30/39 anonim ***** válasza:
46%
Csinálj olyan sütit, amihez nem kell sütő, így télen különösen népszerű a bögrés süti, mikrózni kell. Egy incifinci fát sem tudtok venni? Mind1, ha nem, akkor gyűjtsetek faágakat, tegyétek vázába és arra aggasszatok díszeket. Láttam ilyet már. Főzni lehet főzőlapon is vmi finomat. Én egyébként sosem értettem, hogy karácsonykor miért KELL bonyolult meg időigényes kajákat csinálni, mikor én pl 100x jobban szeretek egy paprikás krumplit, mint a halászlét beiglivel. Grr... Olyat főzzél, amit tudtok és szerettek. Nem kell mindenképpen olyasmit, amit a magyar ember szokott ilyenkor. A barátaitokra pedig ne haragudj, ezt az estét a legtöbben nagyon szűk családi körben szeretik ünnepelni, nincs ezzel baj. Tavaly volt egy közös már, most hadd legyenek magukban.
2014. nov. 7. 18:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!