Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Több éves házasságban óvszerrel védekezni: mi erről a véleményetek? Nem megalázó ez egy férfi számára? Mintha valami alkalmi kapcsolat lenne.
Rögtön erre gondolsz és azon hisztizel, hogy "rontja az élményt?"
Szerintem meg egy önző p**cs vagy, aki képtelen megülni a seggén. Inkább szedetnéd az asszonykáddal a rosszabbnál-rosszabb gyógyszereket, mert "más az élmény"? Inkább nőj fel a feladathoz és végre légy férfi, nem csak hím nemű...
Sokkal cikibb lenne ha elszakadna az óvszer, és elvetetnék a gyereket. Én utálom az óvszert, tabit szedek, de ismerek olyan nőt aki 8 év tabiszedés után immunis lett rá. Olyat is ismerek aki 20 kilót hízott tőle 3 hónap alatt, olyat is akinek elmúlt miatta a menzesze, aki allergiás valamely összetevőre stbstbstb. Amíg nem tudod mi van a háttérben addig ne ítélkezz.
Ha meg magadról van szó és te vagy a férj, javaslom egyszer "felejts el" gumit venni a boltban, és próbáljátok ki nélküle, aztán ha az asszonykának is bejön, szedhet tabit. Bár nekem eleve az is fura hogy ennyi év után miért nincsen gyerek.
Ezermillió dologba bele lehet kötni, de amíg nem ismerjük az okokat, addig kár filozofálni ezen.
Amikor felolvastam a kérdést a férjemnek, ezt válaszolta:
"Akkor fogja fel alkalmi kapcsolatnak, és máris nem rontja az élményt" :D
Egyébként egyáltalán nem megalázó, az egyik legegészségesebb védekezési mód. Mi most éppen sehogy sem védekezünk, mert babát szeretnénk, de már 2 éve nem jön, mert a fogamzásgátló úgy taccsra tette a hormonrendszerem... Ha sikerül a baba, a szülés után óvszert fogunk használni, mert még egyszer nem szándékozom tönkretenni a hormonháztartásom (így a tabletta mellett kiesik a hüvelygyűrű, hormonos spirál). A spirál nálam amúgy sem játszik, mert majdnem minden ismerősöm méhgyulladást kapott tőle (ami sajnos egy elég gyakori és fájdalmas mellékhatása), amit az előzmények fényében szintén nem szeretnék megkockáztatni. Marad az óvszer vagy a kevésbé hatékony védekezési lehetőségek (amiket nem szívesen használnánk, ha éppen nem akarunk gyereket). Szerencsére a férjem is egyetért velem, és nem okoz gondot neki az óvszerhasználat.
Mi a furcsa abban, hogy nincs gyerek egy többéves házasságban? Talán kötelező?
Van egyébként, csak nem értem, mi köze ennek a kérdéshez.
Egy munkatársamról van szó; szerinte a férjét nem zavarja, de azért egy férfinek ez nagyon nem mindegy.
11-es vagyok.
Mi közöd van hozzá? És ha nekik ez így jó, az neked miért fáj? Nehogy már a férj helyett te mond meg, hogy neki ez kényelmetlen, megalázó vagy bármi. Honnan tudod az okát? Én sem kötöm még azok orrára sem, akik tudják, hogy óvszert használunk, hogy miért tesszük. A kolléganődnek is lehet olyan problémája, ami miatt ez az egy megoldás maradt. Vagy egyszerűen nem szeretne szedni gyógyszert, mert a hormonháztartását félti (okkal vagy sem, azt nem tudhatjuk).
Ez miért lenne már megalázó? Az óvszer egy védekezési módszer. A nőnek megalázó a spirál vagy a fogamzásgátló?
Micsoda butaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!