Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Van olyan pár, aki közösből...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van olyan pár, aki közösből áttért külön kasszára és jobb lett?

Figyelt kérdés
Nem veszekszünk a pénzen, nins gond ebből, csak nem nagyon tudja egyikünk se beosztani, mindig elverjük, pedig elég kéne legyen. Arra gondoltam, hogy lehet jobban be tudnánk osztani a pénzt, ha külön kasszán lennénk, mert lehet a sajátjára jobban vigyáznánk, jobban spórólnánk vele, mint így. Mert bár ugyanott vagyunk vele, de én pl tudom, hogy hiába spórolom meg azta pénzt magamtól, mert ő aztán elkülti chipsre, csokira, mekire, vagy ő azt gondolja, hogy nem vesz magának új játékot, aztán végül én veszek egy új cipőt belőle. Ezek csak példák voltak, de arra lennék kíváncsi, hogy nem lehet hogy jobban be tudnánk osztani a pénzt, ha mindenki magának spórolna? Vagy mondjuk a fizetésünk felét betennénk a közösbe, ebből mennének a számlák meg kaja, a többit meg megtakarítja vagy elkölti magának mindenki, ahogy akarja. Szerintetek?
2014. okt. 18. 20:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim így voltak vele, és jobban jártak :)

Bár náluk nem az volt a gond, hogy elverték volna, mindketten spórolósak, de másra akarták költeni mindig. Így meg nem volt vita belőle.

2014. okt. 18. 20:38
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is az a legjobb, hogy a számlákat kötelező kaját, ilyesmit fizetitek közösen, ha nyaralni akartok, abba is tesztek közösen, de ha nem tud egyiktök sem a pénzzel gazdálkodni, inkább legyen külön kasszá a zsebpénzetek.
2014. okt. 18. 20:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk úgy van, hogy mindketten ugyannyit teszünk bele a közösbe, a fizetésünk nagy részét. Ebből fizetjük az albérletet, kaját, rezsit, bevásárlást, a nagyobb kiadásokat, pl. berendezési tárgyat, ágyat, szekrényt, frizsidert ilyesmit, a közösből tankoljuk az autót, mert az autót is általában csak akkor használjuk, ha közösen kell mennünk valahova és muszáj kocsival menni egyébként gyalogolunk, bicajozunk. A maradék pénzzel meg mindenki maga gazdálkodhat. a párom sajnos dohányzik, és csakis a saját pénzéből vehet cigit vagy focimeccse mellé sört. én is a saját megmaradt részemből spórolom ki pl. a fodrászra valót. Mi ezt végülis közös kasszának hívjuk, mert a fizetésünk java része mégiscsak a közös költségekre megy el.

Próbáljátok ki ezt a módszert, hátha működni fog nálatok is.

2014. okt. 18. 20:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Nálunk is úgy volt, ahogy már írták. Rezsi, kaja összedobott pénzből, a fizetés maradéka pedig mindenkinél maradt. Abból költöttünk magunkra, vagy épp raktunk félre. Mondjuk ez olyankor megy gond nélkül, ha nagyjából hasonlóan keresnek mindketten. Meg ugye olyan probléma lehet ilyenkor, hogy ha az egyik spórolósabb, összegyűjt pl. egy nyaralásra valót, de a másiknak meg nincs, és igen garasoskodóak, akkor nem tudnak elmenni nyaralni a meglevő pénzből gond nélkül, mert esetlegesen aki összegyűjtötte, az inkább jogot tulajdonít a nyaralással kapcsolatos döntésekre.

Mikor megvettük a lakást, és a minden fillért félre rakunk időszak elkezdődött, akkor szűnt meg ez a félig külön kassza. Nem mondom, hogy nem volt jobb. Azóta a férjem nem egyszer hallotta tőlem, hogy -ugye nem vesz több lottót a szokottnál, ugye nem fog rászokni, hogy még sorsjegyet is vesz a lottózás mellett-mikor vesz egyet egy-egy alkalommal, én pedig bátrabban vettem magamnak a ruhákat, parfümöket...

2014. okt. 18. 23:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a külön kassza helyett lehetne abban is gondolkodni,hogy a bankon keresztül havonta egy bizonyos összeget lekötni.
2014. okt. 19. 05:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!