Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házastársak! Közös kasszán vagytok?
Hogy zajlik nálatok a pénzbeosztás, mennyit költhettek csak magatokra, van saját pénzetek a közösön kívül?
Mennyit költötök egy hónapban csak saját magatokra?
Kort és nemet is!
Köszönöm!
Külön számlavezetés van, de közös gazdálkodás. Megbeszéljük, mennyi a bevétel, abból mennyit mire kötünk (ebben benne vannak az egyedi igények is, pl ruha, táska, hobbi), mennyi a megtakarítás, a maradék költőpénz (ajándékok, egyéb kevésbé szükséges apróságok).
27N és 35F
Nincs közös bankszámlánk, de a bevételeket és kiadásokat közösen kezeljük.
Van egy táblázatunk, amibe beleírjuk, ki mit fizetett.
Ha együtt megyünk vásárolni, az fizet, aki előbb előkotorja a pénztárcáját.
Ha külön, akkor sincs elszámoltatás, hogy ezt most miért vetted meg, meg minek a 8. pár cipő.
Nincs olyan, hogy mennyit költök magamra. Pl. a tampont is csak én használom, a borotvahabot meg a férjem, de beleírjuk a táblázatba, mert most már közös kiadás.
Igen, közös kasszán vagyunk. Én 4x annyit keresek, mint a Feleségem, így kivitelezhetetlen lenne a külön kassza.
A gázt, vizet és a villanyt levonják az én fizetésemből, a tv-t, a telefon előfizetéseket, a netet a Feleségem fizeti ki.
Az én fizetésemből utalunk egy megtakarítási számlára is.
A maradék pénz egy részét levesszük, hogy legyen nálunk készpénz, a többi marad a kártyán. Amit én csak magamra költök havonta (ami nem élelmiszer, nem benzin, stb), az kb. 30 ezer Ft. A Feleségem ennél valamivel többet, de akkor sem mindig csak magára költ, mert néha az én ruháimat is ő veszi meg, mert ő velem ellentétben örömét leli a vásárlásban.
Ő 29, én 30.
Közös kassza, bár a külön bankszámláink vannak, de csak azért, mert lusták vagyunk elintézni, hogy közös legyen :D Nincs saját pénzünk, nincs megadva, hogy mennyit költhetünk csak magunkra. Kifizetjük a kötelezőket (rezsi, telószámlák stb.), ami marad, abból vásárolunk kaját, meg egyéb egyéb dolgokat (wc papír, tusfürdő, sampon, balzsam, borotvahab, ilyesmi). Ami marad, abból szórakozunk, vásároljuk a saját dolgainkat, és teszünk félre. Alapvetően nem szoktunk egymástól engedélyt kérni, mindketten megvesszük, ami kell, csak a nagyobb tételeknél beszéljük meg, hogy akkor most ezt meg kéne venni (általában 10 ezer fölött). De ha pl. veszek pár ruhát, rendelek egy könyvet, vagy a férjem vesz ruhékat magának, vagy rendel valamit a netről pár ezer forintért, nem kérünk engedélyt, és nem szoktuk egymást elszámoltatni.
26N, 25F
Külön számláink vannak.
Van közös számla a lakhatásra (ház+rezsi+étel), megtakarításra (ebbe beleértve amit közös dolgokra költünk pl. bútorok, kiruccanások, nyaralás, egyebek), és az autókra (biztosítás, adó, új gumikra és esetleges javításokra félretett pénz, stb.)
Ezekre a hó elején automatikusan megy az utalás az előre megadott összegekkel (állandó).
Ezenkívül van mindkettőnknek külön megtakarítása is.
Ha összeszámolom a fizetésünk fele marad meg mindkettőnknek saját célra, ebből viszont változó, hogy mennyit költünk el. Ami megmarad, megy a közös vagy a külön megtakarításba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!