Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös kasszán lévők mennyire pontosan számoljátok el, hogy mire költötök?
Én amióta elköltöztem otthonról pontosan vezettem,hogy mennyi megy el a rezsire,élelmiszerre,ruházkodásra,piperére,tisztítószerre,
szórakozásra egyszóval mindenre.
Mikor összekerültünk a párommal egyetértett vele,hogy ő is lerakja a blokkokat,hogy mit vett,így tudjuk mire megy el a pénz.
Azóta született 3 gyerekünk és ő kapott egy remek fizetéssel járó munkát és ennek megfelelően is költekezik sokszor.
Kőkeményen megdolgozik,nem sajnálom tőle,de engem bizony zavar,hogy olyan havi 50-100.000Ftokról nem tudja,hogy mire is ment el.
Egyszerűen elment.
Vagy mivel jól keres,ez szerintetek nem olyan kirívó?
Nem akarom beszabályozni,hogy nem vehetsz magadnak meg egy kólát,ha szomjas vagy,csak tudni szeretném és azt,ha ésszerűen kezelnénk a pénzügyeket.
Tudom,biztosan megcsal és arra megy el a pénz,szóval ezt hanyagoljuk.
Köszi!
Engem is zavarna és őt is zavarná, ha ilyen nagyságrendű összegnek "veszne nyoma".
Majdnem minden fillérről tudok és ő is. Ehhez csak az kell, hogy ahol csak lehet, kártyát használunk (olyan a csomagunk, ahol nem jár pluszköltséggel).
Én összesítem hónap végén, s megosztom vele is.
Mi csak a különleges kiadásokat beszéljük meg. Vagyis ha elmegyek tankolni, ha elmegyek a DM-be megvenni ezt-azt, azzal nem számolok el, vagyis mondom persze, hogy itt és itt voltam és kb. ennyit költöttem, de ennyi, sosem blokkozunk. Ha spontán veszek valamit, akkor abból nincs gond. Persze elmondom, de az én döntésem. Férjemnek is lehetnek saját döntései, amiről nem kér engedélyt. Mondjuk talán azért nem parázzuk túl a dolgot, mert a pénzről egyformán vélekedünk, ill. nem vagyunk túl költekezősek.
Ha a csekkek be vannak fizetve és fel van töltve a hűtő, akkor a maradék bevételünkkel azt csinálunk, amit akarunk. Betesszük egy dobozba, és kivesz mindenki arra, amire akar, addig, ameddig van. Nem szokott vita lenni a pénzből. Van, hogy a férjem vett magának valamit 50 ezerért, amit nem beszélt meg velem előre. Ez nem szokványos, de nem szóltam értem, mert tudom, hogy előtte meg hónapokig spórolt rá, de nem merte elmondani, mert félt, hogy megvétózom. Pedig nem tettem volna.
Kérdező, szoktál nagybevásárolni? Mert hogy ilyenkor úgy elmegy 30-40-50 ezer ft, hogy az ember utána csak néz, hogy alig vett valamit... Nagyon drága az élelmiszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!