Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Valóban ennyit ér egy házasság?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valóban ennyit ér egy házasság?

Figyelt kérdés

Ha valaki kiírja a házassági gondjait, a válaszolók 90% válást javasol. Valóban ennyit ér a házasság? Miért nem lehet kompromisszumokat, megbocsátást vagy ilyesmit javasolni és csak végső megoldásként a válást?

Ha van egy házad és csöpög a tető, akkor már rögtön kiköltözöl - nem logikusabb a tetőt megjavítani?

2014. okt. 13. 11:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
70%

"Ami pedig a kérdéseket illeti - úgy látom a pasiknak több bajuk van mint a nőknek, ők azok akik eltartják a semmit tevő otthon ülőket, bevállalják a kakukk tojást a fészkükbe, facebookon kapják az asszonykát...esetleg rajtakapják, hogy nem szedi a fogamzásgátlót...

És hát a megoldás egyértelműen válni. És "jogosan" , mert 100 válaszoló igazat adott nekik."

Es megis szerinted mit kellene tenni? Megszakadni a munkában azert, hogy a masik lógathassa a lábát, szemrebbenés nelkul tűrni, hogy a gyereket anyuka az ovibam felejtse, mert facebookzik, nevelni mas gyerekét vígan es nem torodni vele, hogy a kedves feleség atbaxa a fogamzasgatlassal? Ha szerinted igy lenne a helyes, akkor nem parkapcsolatra, házasságra vágysz, hanem papucsallatka létre.

2014. okt. 13. 12:20
 12/18 anonim ***** válasza:
Egyebkent meg ha azt írja a kedves kerdezo, hogy "próbáltuk mar megbeszélni, semmi nem változik" akkor megis milyen mas tanácsot lehetne adni?
2014. okt. 13. 12:23
 13/18 anonim ***** válasza:

Kérdező (#7) miért, ezekben az általad felsorolt esetekben mégis mit kellene tenni? (jó, a facebookos lehet, hogy simán net-függő beteg, és a pszichológus megoldást jelenthet - de a szándékos komoly csalókkal, a bizalmat aláásókkal mégis MIT???)

Ezek nem azok az esetek, amikor "szépen mosolygott a szomszéd lányra" meg "nem vitte ki a szemetet, hiába mondtam", meg "nem hajlandó lehajtani a WC-deszkát", amikor nyilván felelőtlenség válást javasolni...

2014. okt. 13. 13:00
 14/18 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy a másik oldalt senki sem kérdezi meg vagy hallgatja meg...

Sok kombináció lehet...

Például nem a facebook miatt hagyta az oviban, hanem szándékosan, hogy az apuka is észrevegye végre, hogy van gyereke...

Vagy bármi más. Én nem védem azokat akikre itt panasz van, de nem biztos, hogy objektíven tudjuk látni a dolgokat egy szubjektív kérdező szemén át. Ha pedig így van, akkor nemde inkább megoldás kellene mint egy (régebben még) értéknek számító intézményt kidobni?

Hány családot tesznek tönkre az itteni válaszolók??? Mert valljuk be - nincs tökéletes házasság és az, hogy valaki felnagyítja a párunk hibáit nem könnyíti meg a helyzetünket/az életünket.

Az kellene vesse az első követ aki maga is hibátlan...addig pedig amíg ez nem így van, inkább a segítő készség mint az ítélethozatal kellene legyen a cél.

2014. okt. 13. 14:33
 15/18 anonim ***** válasza:

Kérdező (#14) nyilván van amiben fontos meghallgatni a másik oldalt, és persze, a dolgok többsége ilyen. Viszont amit felsoroltál, abból ezen az egy nyomorult facebookon kívül egyik sem az, a másik fél súlyos, szándékos, egész életre kiható átvágásán nincs mit magyarázkodni, és egyszerűen nem létezik magyarázat, mentő körülmény se, egyszerűen egy fogamzásgátlásban, gyermekvállalásban hazudó társ az nem társ hanem ellenség, abból is a legrosszabb fajta, és kész, alapvetően kizárja egy házasság folytatását, azt gondolom.

(ilyen kérdéseknél jellemzően előkerül azért egy-két ősanyuci is, és elkezdi a "ha igazán szereti azt a nőt, akkor..." kezdetű nótát... ami valljuk be, értelmezhetetlen, mert az ember nem hogy "igazán" nem szokta szeretni azt, aki a bizalmával visszaélve komoly testi-lelki-anyagi kárt okoz neki, hanem sehogy se, leginkább utálni szokta, undorodni szokott tőle. Azzal, ha nem tekerte ki a nyakát, kb megtette a tőle még jogosan és alappal elvárható maximumot)

2014. okt. 13. 14:43
 16/18 anonim ***** válasza:
Szia! Én már elváltam egyszer. 8 évig voltunk együtt és elég sok problémánk volt főleg az utolsó 2 évben. Én nem vagyok válás párti és igyekeztem javítani a dolgokon. Nem is tudom hányszor ültem le megbeszélni a dolgokat, hogy mi jó mi nem, neki mi lenne a megfelelő megoldás. A végén nyilvánvaló volt, hogy csak én erőltetem magam mert neki minden jó úgy ahogy van és semmiben nem kíván részt venni ami változással jár. Hát ha én nem vagyok boldog és szeretném közösen megoldani de ő nem mert ő úgy érzi boldognak magát ahogy most van akkor kérdem én hova pazaroljak több időt egy ilyen kapcsolatra. Két évet szántam rá és teljesen odalettem lelkileg benne. Szóval ilyen esetben igenis válást javasolok másnak is mert mióta megszabadultam a gondoktól mások szerint is ki vagyok virulva és azóta megtaláltam a boldogságot is egy olyan férfi oldalán akivel nagyon összhangban vagyunk és ha kell igenis képes kompromisszumokat is kötni. Szóval nem lehet mindent megjavítani főleg ha nem két ember dolgozik rajta.
2014. okt. 13. 15:48
 17/18 anonim ***** válasza:

Nezd, ide az emberek tancsaert jonnek, de senki nem kotelezi oket arra hogy meg is fogadjak azokat.

Igen ertem a kerdesed lenyeget, hogy egyszerubb tovabbalni, DE!

Azert tegyunk kulonbseget problema es problema kozott, nem mindegy hogy egy anyuka megerositest keres hogy vegre lelepjen az ot tobb eve mindennap reszegen elgyepalo ferje mellol, vagy csak az a baja hogy a parja mondjuk nem akarja soha elkiserni a viragkiallitasra.

Ha radomlott a teto es a falak akkor is ott maradsz a romok kozott vagy inkabb keresel egy uj hazat?

2014. okt. 13. 16:49
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mit nevezel problémának. Ha valaki megcsalja a házastársát, szerintem ott már nincs miről beszélni a váláson kívül. Ahogy akkor sincs, ha pl a férj megüti a feleségét.

Sokszor mikor leírja valaki, hogy mi a gondja: akkor kiderül hogy valójában az egészet magának köszönheti, tehát mi mást javasolhatnának neki vad idegen emberek?

Pl probléma: keveset szexel velem a feleségem. Régebben is így volt, de reméltem majd megváltozik.

válasz: minek vetted el? Miért nem kerestél már akkor mást...minek jöttél vele össze, minek vagy vele? Váljatok el...

Sokszor kiderül az ilyen kérdéseknél, hogy az emberek alapból rosszul választottak párt. De most akkor javasoljuk azt hogy igen, szenvedj tovább a házasságodban, ne válj el, ne legyen esélyed megtalálni a boldogságot mert hibát követtél el?

Megjegyzés: a megcsalás nem 1 hiba. Az egy tudatos döntés, tehát nincs mit beszélni róla.

2014. okt. 13. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!