Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Alárendelitek a saját dolgaitokat a párkapcsolatnak?
Ha összehasonlítjuk a két életmódot, a szabadot, meg azt akik család, lakás, házasság, v együttélésre rendezkedtek be, akkor őrült nagy a két életmód között a különbség.
Régen egyedül éltem, volt barátom, de nem éltünk együtt. Most együtt élek a barátommal, vannak gyerekei is, és azt tapasztalom, hogy sok mindenre nemet kell mondanom amit szeretnék, venni, vagy csinálni, mert a párkapcsolat érdekét kell néznem. Ami nekem jó lenne, nem biztos, h nekik is. Szeretem őket, de korlátozásnak élem meg, hnem lehetek kapcsolaton belül szabad.
Értem ez alatt h régen azt csináltam amit akartam, akkor amikorakartam, ugyahogy akartam, oda mehettem ahova akartam....
Ha elnézem a családosok életét totálisan arra vannak berendezkedve, hogy a házat szépítgessék, arra költsék a pénzt, h újítgatják, vegyenek bele dolgokat, ami a közös élmények rovására megy, értem itt a szórakozást, új emberek, helyszinek megismerését, vagyis totál beszükül az egész látótér, mozgástér, és inkább szól minden a kötelességről, mint arról, h szabadon azt tehessünk amit szeretnénk.
Ti tapasztaltatok ilyen nagy különbséget a két életmód között?
Együttélésnél ti is érzitek, h a kapcsolat érdekében sokszor alá kell rendelni a saját vágyakat a " mi jó a párkapcsolatnak" dolognak?
Manapság már úgy látom, h egy hosszabb kapcsolat akkor sikeres, ha a felek dolgoznak rajta! Ha munkálkodnak azon, h figyelmesek, segítőkészek, alkalmazkodóak legyenek egymáson, mivel minden kapcsolatban ütköznek érdekek, vannak konfliktusok, és azokatcsak így lehet kezelni.
Régen úgy láttam, h egy kapcsolat arról zólt h sok közös élményben van részünk együtt, meg a rajongás,izgalom, romantika.
Ti hogy látjátok ezeket?
Én 1 éve élek együtt a vőlegényemmel (5 éve vagyunk együtt), nekem eddig felszabadulás a közös élet. Végre azt csinálok Vele, ami jól esik és akkor, amikor jól esik. (Nem vágyok vissza a kolis és az otthon töltött évekre sem, pedig a koliban sokat jártam bulizni.)
Nincs még gyerekünk, csak mi ketten vagyunk, nagyon élvezem. Ha megéhezünk, éjjel 2kor beülünk a kocsiba és elmegyünk a mekibe, vagy nekiállunk palacsintát sütni.
Sok a kötöttség is persze, például minden hétvégén együtt dolgozunk (Áprilistól október végéig). Van egy 8 órás melóm (ami persze valójában jóval több) hétköznap, emellett hétvégente Neki segítek. Április vége óta 3 szabad szombatunk volt, de sokszor hétköznap délutánonként is meló volt, miután végeztem a munkahelyemen. A munkája főként új emberek megismeréséből és rengeteg élmény szerzéséből áll ("esküvőipar"), nagyon sokat utazgatunk, sokszor szállunk meg szállodákban, panziókban, így utazgatásra például kevésbé vágyok. Arra viszont sokszor igen, hogy végre úgy éljünk át jó dolgokat, hogy csak ketten vagyunk. :) Amikor kikészülök ettől az életformától, akkor beülünk a kocsiba, kimegyünk a városból és egy pokrócra kifekszünk éjjel és a csillagokat nézzük. Vagy csak kocsikázunk és "az élet nagy dolgairól" beszélgetünk.
Próbáltuk külön és olyan unalmas életem lett hirtelen, hogy alig akartam elhinni. :D Hiába élhettem a saját életem, mászkáltam, bulizgattam.
Persze ez speciális eset, beledöglünk abba a munkába szépen közösen, amit mindketten imádunk.
A közös élményekről ne mondj le. Tény, hogy nem egy trance partira fogsz elmenni minden hétvégén, de lehet találni olyan programot, ami mindenkinek megfelel. És kettesben is meg kell próbálni találni időt közös élményekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!