Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Alárendelitek a saját dolgaitokat a párkapcsolatnak?
Ha összehasonlítjuk a két életmódot, a szabadot, meg azt akik család, lakás, házasság, v együttélésre rendezkedtek be, akkor őrült nagy a két életmód között a különbség.
Régen egyedül éltem, volt barátom, de nem éltünk együtt. Most együtt élek a barátommal, vannak gyerekei is, és azt tapasztalom, hogy sok mindenre nemet kell mondanom amit szeretnék, venni, vagy csinálni, mert a párkapcsolat érdekét kell néznem. Ami nekem jó lenne, nem biztos, h nekik is. Szeretem őket, de korlátozásnak élem meg, hnem lehetek kapcsolaton belül szabad.
Értem ez alatt h régen azt csináltam amit akartam, akkor amikorakartam, ugyahogy akartam, oda mehettem ahova akartam....
Ha elnézem a családosok életét totálisan arra vannak berendezkedve, hogy a házat szépítgessék, arra költsék a pénzt, h újítgatják, vegyenek bele dolgokat, ami a közös élmények rovására megy, értem itt a szórakozást, új emberek, helyszinek megismerését, vagyis totál beszükül az egész látótér, mozgástér, és inkább szól minden a kötelességről, mint arról, h szabadon azt tehessünk amit szeretnénk.
Ti tapasztaltatok ilyen nagy különbséget a két életmód között?
Együttélésnél ti is érzitek, h a kapcsolat érdekében sokszor alá kell rendelni a saját vágyakat a " mi jó a párkapcsolatnak" dolognak?
Manapság már úgy látom, h egy hosszabb kapcsolat akkor sikeres, ha a felek dolgoznak rajta! Ha munkálkodnak azon, h figyelmesek, segítőkészek, alkalmazkodóak legyenek egymáson, mivel minden kapcsolatban ütköznek érdekek, vannak konfliktusok, és azokatcsak így lehet kezelni.
Régen úgy láttam, h egy kapcsolat arról zólt h sok közös élményben van részünk együtt, meg a rajongás,izgalom, romantika.
Ti hogy látjátok ezeket?
A magyarázatodban ott a válasz.
Persze, hogy előfordul: le kell mondanom valamiről, amit szeretnék, vagy csinálok valamit a másik kedvéért, amit amúgy nem tennék. De ez fordítva is igaz.
Jó esetben azért marad idő saját magunkra is. Nálunk ez így van.
Nálunk is marad idő a saját dolgainkra.
Mi frissen költöztünk össze, még tart a lakberendezés és érdekes módon nem idegeskedem azon, ha Ikeába kell menni. Párom akkora bohóc, hogy ő mindenből bulit csinál.Persze, jó lenne már befejezni a költözést, mert új hangszert, kocsit, motort akarunk venni, de ameddig nem lesz egy élhető lakásunk, addig várunk. (és inkább várok még 2 hónapot az új autóra,minthogy a fejemre szakadjon a régi mennyezet csak azért mert milyen tré fiatalon lakberendezésre költeni)
Együtt és külön is eljárunk bulizni, barátokkal találkozni. Szerintem csak meg kell találni az egyensúlyt és akkor senki sem fogja rabláncnak érezni a kapcsolatát.
Szerintem ez is, mint sok minden a párkapcsolatok terén, emberfüggő.
Én értem miről beszélsz kérdező. Éppen ezért soha, de soha nem fogok férjhez menni, gyereket szülni, de még csak együtt élni se senkive. (Kivétel ez alól a mindenkori két darab csincsillám.)
És mielőtt még megköveznétek, én megpróbáltam. Alig másfél évig bírtam. Egyszerűen nem bírtam elviselni, hogy valaki folyamatosan ott sertepertél körülöttem. Hogy kerülgetni kell, hogy a saját lakásomban nem bírom elengedni magam. Igazából sose bírtam, amíg otthon laktam, alig vártam hogy végre magam lehessek, így 14 évesen másik város, albérlet. (Akkor még nyilván a szüleim fizették.) Lehet ezért utálni, cseszegetni, jönni a "majd meggondolod magad" meg "majd megbánod" dumával, de szerintem nekem emiatt már nem lehet újat mondani. Kaptam én már mindent az évek alatt.
És itt jön a "de". De! Nekem nem fontos, hogy legyen párkapcsolatom, igazából hidegen hagy. Ha van is akkor is max pár hónapig.
Viszont ha valakinek fontos, akkor sajnos szükség van kompromisszumokra, lemondásra. Valaki ezt meg tudja tenni, mert annyira szereti a párját, annyira fontos, a kapcsolat, a boldog, nyugalmas együtt élés, a gyerekekről már nem is beszélve. De mint az elején írtam ez ember függő, hogy kinek mi a fontos. Bár az is tagadhatatlan tény, hogy én a saját életszemléletemmel abszolút kisebbségben vagyok.
6os, bocsánat nem láttam, hogy ki lenne írva.
"Alárendelitek a saját dolgaitokat a párkapcsolatnak?"
A válaszom nem, csak kifejtettem.
Nyilván az ember sokkal kevésbé lehet önző, ha együtt él másokkal. Akár a pasijával/csajával, akár a szüleivel, akár a gyerekeivel, akár kollégiumi szobatársakkal.
De ideális esetben gyerekként még ez a kérdés fel sem merül, felnőttként pedig már mindenki maga dönti el, hogy mennyit ér neki egy kapcsolat. Ha megéri, akkor nem fogja zavarni az áldozat, amit hoz érte. Ha nem, akkor meg hülye, ha ennek ellenére ennyit áldoz rá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!