Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Most házasodtunk. Hogy osszuk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most házasodtunk. Hogy osszuk a feladatokat?

Figyelt kérdés

Nem régvolt az esküvőnk és most kerültünk saját, külön lakásba. Eddig huzamosabb ideig laktunk a szüleimnél, ott a házimunkát inkább én végeztem, mert nem volt külön lakrészünk, konyha-fürdő közös a szülőkkel. Ő mosogatott és maga után mindig rendet rakott, a nagytakarításoknál pedig segített. Most az új lakásba érve új szokások alapjait kellene letegyük, hogy az maradjon meg. Ő dolgozik, nekem most lesz állásinterjúm, nagyon remélem, hogy hamarosan én is. Erre a mindketten dolgozunk felállásra keresem most a feladatleosztásos megoldást, mert amíg még nem dolgozom evidens, hogy nem várom el tőle a házimunka felét, miközben ott az egész napom rá.

Szóval a kérdésem az, hogy ahol mindketten dolgoznak milyen feladatleosztás van a házastársak között, mit végez a férfi és mit a nő?

2014. okt. 10. 09:02
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem hogy ez hogy lehet téma...

Ez kialakul, ezt nem lehet előre eltervezni.

Nálunk úgy van, hogy minden házimunkát én tartok fejben (22/N), és felállítom a fontossági sorrendet, amit még reggel átbeszélünk a párommal (24/F). Ha otthon vagyunk, akkor személyesen, ha nem, akkor telefonon. Ő szinte mindent megtud csinálni: mos, tereget, mosogat, jól főz, szemetet kiviszi, padlót felmossa stb.

Szóval ha csak én vagyok otthon, akkor mindent én csinálok, ha ő van otthon, mindent ő, ha mindketten otthon vagyunk, akkor meg együtt csinálunk mindent. Együtt főzünk, együtt teregetünk.

Amit ő nem csinál meg az a fürdőszoba takarítás, ablakmosás, pl levest nem tud főzni. Én pedig nem tudok füvet nyírni, radiátort szerelni, kocsit szerelni.

Szerintem nem kéne felosztanotok semmit. Mert pl ha tied a főzés, de valami miatt mégsem tudod megcsinálni, akkor aznap nem esztek?

Vagy ha feltétlen ki kéne teregetni, de nem érsz haza csak este 11-kor, a párod benne hagyja a ruhákat a gépben egész éjszakára?

Csináljatok együtt mindent, sokkal izgisebb, és közelebb is hoz egymáshoz.

2014. okt. 10. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!