Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Most házasodtunk. Hogy osszuk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most házasodtunk. Hogy osszuk a feladatokat?

Figyelt kérdés

Nem régvolt az esküvőnk és most kerültünk saját, külön lakásba. Eddig huzamosabb ideig laktunk a szüleimnél, ott a házimunkát inkább én végeztem, mert nem volt külön lakrészünk, konyha-fürdő közös a szülőkkel. Ő mosogatott és maga után mindig rendet rakott, a nagytakarításoknál pedig segített. Most az új lakásba érve új szokások alapjait kellene letegyük, hogy az maradjon meg. Ő dolgozik, nekem most lesz állásinterjúm, nagyon remélem, hogy hamarosan én is. Erre a mindketten dolgozunk felállásra keresem most a feladatleosztásos megoldást, mert amíg még nem dolgozom evidens, hogy nem várom el tőle a házimunka felét, miközben ott az egész napom rá.

Szóval a kérdésem az, hogy ahol mindketten dolgoznak milyen feladatleosztás van a házastársak között, mit végez a férfi és mit a nő?

2014. okt. 10. 09:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
35%
Mi elővettük a Via által honosított FlyLady programot, megcsináltuk a napi tennivalók listáját, majd a zónákat, aztán színes tollal bejelöltük, hogy ki melyiket választja a teendők közül.
2014. okt. 10. 09:08
 2/11 anonim ***** válasza:
15%
Nálunk wc pucoválás és szemétledobás, ezen kívül ha valamit javítani, szerelni kell a pasi dolga. Többit a nőé. Mindketten dolgozunk.
2014. okt. 10. 09:11
 3/11 anonim ***** válasza:
74%

Mivel én 2 órával előbb érek haza mint ő, általában én szoktam takarítani (hamarabb is végzek, mintha ő csinálná).

De hétvégén, vagy ha szabadnapos, akkor ugyanúgy kitakarítja az egész lakást. De hétvégén pl, én letörölgetek, ágyneműt cserélek, elpakolok, a ruhákat a helyükre teszem/berakok egy mosást, ő porszívózik, felmos.

Ő szokta a szemetet is levinni magával az esetek 90%-ban.

Van hogy elmosogat, éppen amit tenni kell. Van hogy én pakolom össze az egyik szobát, ő addig a másikat. Konkrét feladatok nincsenek nálunk,hogy kinek mit kell, mert besegítünk egymásnak, és magunktól is eszünkbe jut ha van időnk rá, h megcsináljunk ezt-azt.

2014. okt. 10. 09:19
 4/11 anonim ***** válasza:
91%
Ki mit szeret/nem szeret alapon van nálunk beosztva.
2014. okt. 10. 09:25
 5/11 anonim ***** válasza:
42%

Szokások: rossz.

Minek felosztani a dolgokat? Mindenki vegye észre saját maga a feladatokat, és csinálja. Tele a szennyestartó? Akkor mosni kell. Hogy nincs ott éppen a mosásfelelős? Na bahsszus akkor berakom én, nem szakadok meg! Koszos a padló? Megvárom amíg hazajön az uram, ő szokott porszívózni, de ő csak este jön. Egye-fene megfogom én azt a nyamvadt gépet! De hogy szinte kék meg piros vonalakat fest valaki a munkaterületek közé, amivel elválasztja a teendőket, az nevetséges, ennél már csak az amerikai filmes kellék "chore wheel" az abszurdabb, ahol kis színes papírokon osztják le a feladatokat napokra lebontva. :D Egy cselekvőképes, 75 IQ feletti ember már el tudja végezni a házimunkát, kezelni tud háztartási gépeket.

Csak azért írok ilyen stílusban, mert elképesztő hogy mekkora ügyet tudnak sokan keríteni egy ilyen egyszerű dologból, aztán meg csodálkoznak ha gallyra megy a házasság az alap dolgok miatt.

2014. okt. 10. 09:30
 6/11 anonim ***** válasza:
52%
Mi is figyeltünk a "leosztásnál" arra, hogy ki mit rühell.Én vasalni,de nagyon( én volnék a feleség), ezért azt a férjem csinálja (éredekes mód, szívesen). Én főzök, mosogatok. Bevásárlás hétköznap telefonos egyeztetés alapján, aki előbb végez. Hétvégén ezt közösen. Gyerekekkel kapcsolatosan minden közös. Én takarítok többet, mert gyorsabb vagyok és hatékonyabb, nincs is gondom evvel, de ha nagytakarításról van szó, azt szintén együtt csináljuk. Olyan sok megbeszélnivalót nem igényelt, jött magától minden. Szemetet a pasik intézik (férjem, nagyobbik fiam). Így hirtelen ennyi jutott eszembe.Persze amíg itthon voltam a kisebbikkel, addig ezek másként voltak,ez egyértelmű, mióta viszont újra dolgozom én is, a férjem természetesnek találta, hogy amiben tud segít, sosem kellett erre külön kérnem. Ha 2 ember figyel egymásra, akkor ebből gond nem lehet szerintem, majd kialakul a rutin Nálatok is. Sok sikert és gratulálok a házasságotokhoz!
2014. okt. 10. 09:40
 7/11 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk is ki mit szeret alapon van felosztva, mint ahogy valaki már írta. De ez rugalmas. Pl. 99 %-ban a párom szokta kivinni a szemetet, de ha észreveszem előbb, mint ő, hogy ki kéne vinni, akkor kiviszem. Fordítva ugyanígy működik. Mi általában szombaton főzünk, takarítunk és próbáljuk úgy csinálni, hogy mindkettőnk feladata nagyjából egyforma ideig tartson. Ha egyikünk előbb végez, akkor besegít a másiknak. Mi mindketten rendszerető emberek vagyunk, így sosincs ebből vita. Fontos szerintem, hogy hasonló legyen a hozzáállásotok a házimunkához.
2014. okt. 10. 09:59
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
6-os vagyok. No igen, az egyértelmű, hogy ha tele van a kuka, nem várom meg, míg valamelyik pasi hazaárkezik és kiviszi :) Csak gondoltam ennyire nem megyek bele. Rugalmas ez nyilván, megvan, hogy ki mit szokott általában, de természetesen átveszi bárki a "másét", ha úgy adódik. Kissé komikus volna a helyzet, ha valamelyik reggel teszem azt ünneplős inget kéne vasalni a gyereknek, de nem kapná meg, mert apa korán elment :) Nincs itt semmi kőbe vésve, meg nem is szabad mereven, egy családban ezek magától értetődő dolgok kell hogy legyenek.
2014. okt. 10. 10:06
 9/11 anonim ***** válasza:
6%

Férfi munka: tűzvész, árvíz, háború.

A maradék a nők feladata.

2014. okt. 10. 10:41
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem sem kell ehhez a kérdéshez ilyen görcsösen hozzáállni. Ki fog alakulni egy működő rendszer, akár cserélődő feladatokkal. Nálunk például elsősorban én főzök, mert szeretek. Feleségem inkább takarít. A szemetet én viszem le, de ha sok van már, akkor nem vár meg vele, hanem leviszi ő. Sokáig én vásároltam be, mostanában ő. Mindig az aktualitások formálják a felosztást, ami szerintem azért jó, mert kevésbé lehet összeveszni egy-egy konkrét feladaton. Ez nyilván csak ott működhet, ahol a felek nem a megúszásra játszanak. :)
2014. okt. 10. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!