Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bűnös dolgot cselekedtem?
Újra és újra elképeszt milyen sok ember(?) van aki szerint rendben van az erőszak, sőt hova tovább teljesen természetes.
Hát egyáltalán nem az! Akit szeretek azt soha nem bántanám. Ha meg már nem szeretem akkor el kell válni. Ez nem olyan bonyolult szerintem. Én már nem a középkorban élünk, szóval bármikor bárkinek elérhető.
Ki mondta hogy a verbális erőszak rendben van?
Hogy a fenében lenne rendben?
Egy másik személy, legyen az nő vagy férfi, semmiféle terrorizálása nincs rendben.
De most komolyan hol vagyunk az oviban? A Kati azt mondta csúnya a nadrágom ezért meghúzom a haját? Meg a bosszú mindenek felett? "Én vagyok a naaagy, erőős férfi, majd én megmutatom!"
Az erőszak azoknak az eszköze akik túl primitívek a szavakhoz.
A kérdező is megtehette volna, hogy annyit mond: "Mari elég! Úgy látom a kapcsolatunkat már nem lehet helyrehozni, itt az ideje hogy elváljunk."
Miért lett volna ez nehezebb, mint verekedni?
Márpedig a legtöbb embernek, aki szenvedélyesebb fajta, de alapvetően nem akar válni, igenis sokkal könnyebb ütni egyet, mint válást megfogalmazni...
Fura az ember. Az állatok közé tartozik, de muszáj tökéletesen visszafognia bizonyos irányú hajlamait, egészen durva esetekben is.
Igazából mindkét oldalt megértem, az erőszak szerintem sem jó, de mivel roppant hamar felmegy bennem a pumpa, tudom, hogy milyen, ha az emberben enyhébb fizikai ingerek jelennek meg. Vagy hogy írjam. Szerintem ezt sok szülő vagy pl. macskatulaj is ismeri, köztük sok olyan, aki kifejezetten nem verné meg a gyermekét vagy állatát, de egy-egy gondolkodás nélküli kisebb ütést képes lekeverni, amikor már nagyon, nagyon, nagyon elszakad a cérna. Igen, nem tökéletes zen-buddhisták vagy higgadt fajták. Vannak ilyenek is. Attól még nem hiszem, hogy velejükig romlottak. Nagyon sok függ a körülményektől.
Egyébként úgy tudom, verbális súlyos becsületsértés esetén (ami mindössze valami durva sértést jelent) akár egy pofont is lekeverhet az ember, nem marasztalható el. Erre emlékszem anyámtól, aki bíró volt, sok évvel ezelőtt... Akárhogyan is van, én jogosnak érzem. Egy pofon nem olyan óriási dolog, egy sértés jóval durvább képes lenni. S nem mindenki akarja akkor a másik édesanyját molesztálni verbálisan, inkább figyelmeztető célzattal üt egyet (egy pofon nem olyan, mint egy "valódi" nagy ütés, lehet próbálkozás is, hogy a másik, aki túl messzire ment, s a verbális módszerek semmit sem érnek nála, kicsit észrevegye magát).
Ja és ha eléggé hisztériázott a nő, akkor ennél is enyhébben ítélem meg a dolgot. Az már kezd átcsúszni a pofon kb. egyetlen teljesen jogos verziójába, amikor a hisztérikus sokkot kapott embereket hirtelen visszazökkentik a valóságba. Bár valószínűleg nem ez az eset volt, egyszerűen csak rém idegesítő volt a nő. Nálam is elszakadt volna a cérna, elég hamar.
De hogy megérdemelte... Ez nekem rosszul hangzik. Mintha a rossz nő büntetést kapott volna. A házasságban nem büntetünk, az nem való (szerintem gyerek-szülő viszonylatban sem, engem az is zavarna). Vannak szerencsétlen reagálások, de nem keresgélnék bűnöst s bűnösebbet, inkább megoldást, ha van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!