Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért kell ennyire felfújni ezt a dolgot? Ti is aggódnátok a helyemben, én vagyok túl nyugodt?
Pár hét múlva el kell utaznom a munkám miatt 4 napra, csütörtök hajnaltól vasárnap késő estig leszel távol.
A férjem itthon marad a 2,5 éves lányunkkal. A családtagok és a barátok egy csomó hülye kérdéssel jönnek: nem aggódsz; ugye teszel el ételt a fagyasztóba (nem teszek); előkészíted 4 napra a ruhákat (eszem ágában sincs); mi lesz ha a gyerek elesik, belázasodik, sírni fog utánad, elkésnek a bölcsiből; mit fog a férjem kezdeni 2 egész nap a gyerekkel stb.
Ráadásul épp alakul a szobatisztaság, mi lesz ha bepisil/bekakil.
Megmondom őszintén, ilyen dolgok bennem fel sem merültek. Valószínűleg lazább lesz ez a 4 nap, mint amikor otthon vagyok, de ez szerintem belefér.
Már komolyan én is elkezdtem aggódni, pedig eddig nem tettem.
Tényleg igazuk van, én vagyok túl laza?
Akkor most gondolj bele, mit hallgathatnak azok, akiknél netán a férj vállalja a gyest :)) Mert vannak páran.
Mostanában azért egyre több apukát látok egymagában babakocsit tolni. Ne hagyd magadat zombivá tenni.
Én sem aggódnék azon, hogy a férjem vajon el tudná-e látni 4 napig a gyerekünket, hanem azon, hogy hiányozna a kisfiam (nekünk fiunk van), illetve hogy de jó lenne, ha nem kéne elutaznom és otthon maradhatnék vele.
Elvégre olyan embernek szültem gyereket, aki ugyanolyan felelősségteljes ember, mint én.
Egyébként mindössze 2 és fél hónapos volt a fiunk, amikor is én 4 napra kórházba kerültem, azért egy pici baba más tészta, így anyósom kicsit besegített az ellátásba, viszont nem sokat és nagyon jól elboldogult a férjem is a fiunkkal és most is elboldogulna vele. Elvégre tényleg, ugyanolyan szülője, mint én.
Szóval nincs igazuk az ismerőseidnek, nyilván tisztában vagy vele, hogy milyen a férjed és azért nem aggódsz.:)
Én benyaltam egy csokorra való komplikációt a szülés alatt, két hétig gyakorlatilag az ágyból nem tudtam kikelni, tejem se lett.
Abban az első két hétben 99%-ban a férjem látta el a babát. Én néha megnéztem, de állva annyira szédültem, hogy pár perc után vissza kellett feküdnöm.
Bármikor, bármennyi időre itthon hagynám vele teljes nyugalomban.
Amennyiben a normál hétköznapokon az apuka is kiveszi a részét a gyerek körüli teendőkből, akkor ugyanúgy képes ellátni, mint az anya.
Ha nekem el kellett mennem valahová, ezek a kérdések egy pillanatra sem merültek fel bennem, mert tudtam, a férjem felelősségteljes apa, aki imádja a lányát.
Volt, hogy új munkahelyem volt, ezért ő ment táppénzre a kicsivel, remekül elvoltak, semmi gond nem volt.
Ez csak ott okoz problémát, ahol azon kívül, hogy az apa este játszik a gyerekkel, semmit nem csinál körülötte...
De még ilyen helyeken is, ha bevállalja, előbb-utóbb feltalálja magát az apuka... ha meg nem, akkor folyton hívogatja az anyját, vagy az anyósát (ilyen is volt az ismerőseim között... :D).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!